Multimedya : Tokat yolları taşlı

Öyle bir sevdaki bizimkisi tarif edilmez.


Yükselme grubuna çıkacağımızın ümidi olduğundan bu yana hemen nereye, nasıl, neyle gideriz hesaplarını zaten yapmıştık.Tokat'a büyük organizasyon olabileceği muhtemeldi.Hatta son dakika da ters köşeye yattık.Hayaller 18+1 minübüs vardı ve bir sürü kırılacak kalp.Malesef bir minibüs bu kadar çok sevdayı ve sevdalıyı taşıyamazdı ve minibüs hayalide cumartesi günü yalan oldu.
Ticari binek araba sınıfından bir cihazla yola çıkma haberi bana ulaştığında 6 kişi olduğumuz dönüşde 7 olacağımız eklendi.800 gidiş 800 geliş dostlar kıçkıça imkansız.Ne dedin duyamadın o zaten bizim işimiz.Pankartları staddan Çarşamba gününden söktüğümüz için araç değişikliği bu konuda bizi etkilemedi.Bu tarz olaylara buluşma saatinden 1 saat önce gitmeye çalışırım genellikle ve anca yarım saat önce olurum.Bu sefer değişik bir durum oldu Tokat hava durumuna bakalım derken gelemeyen kardeşlerime msn'den "Hakkınızı helal edin." , "Ölürsem tabutumda atkım olsun.Senin hayatın toz penbe benimkisi sarı-siyah." onu söyleyin falan derken geyik uzadı.Benzinlikten aldılar beni arabda zaten 4 kişi vardı.Paşabahçe meydana gittik ordanda 1 kişi aldık.Olduk 6.
Geçen sefer herkes geride bir maneviyat bırakmışdı bu sefer yanımıza aldığımız maddiyatlar çok can sıkıcıydı.Kardeşinin evlenmek için biriktirdiği beyaz eşya parası,Yeni açtığı iş yerini devretmek zorunda kalanın devrik dükkan parasıirketi uzun zamandır parasını vermese şirketten sadece yolluk kadar avans isteyen,Deplasmanlarını sponsore eden gazetenin parasını vermemesi üzere eniştesinin annesinden borç alan,bir semt gidemedikleri maçın parasını toplayıp 1 kişiye vermesi.

Yola çıkarken yine Kırşehir modeli içenler belli ayıklar belli direksiyon başı ayık.Beykoz dan gerçek memleketimize yani yollara çıkış yerimiz "Kavacık" alkol alınabilecek son istasyon olma özelliğiyle kalbime taht kurmuş bir nokta.Yolun geri kalanının nasıl geçeceğinin habercisiydi adeta.İlk çevirmemiz;
-Amirim Maça gidiyoruz Tokat'a.

-Yasak mı var yoksa neden haber aldınız ya.
-Ehliyet,ruhsat
-Şunu kuvvetli üfle
-
Memur Bey canımızamı susadık Tokata kadar sa
rhoş adamlamı gideceğiz.İçmedi o.
-Bu ne 0.7 promil

(Yine dua et bana bi bira içicem dedin elindeki birayı 2. yudumdan sonra ben aldım :))
-Diğer arkadaşlar kimlik versin,bagajı açın.

İç ses:Durun lan ! Bi yola çıkalım.
-Amirim yazıyormusun? 49......477

-Tamam.Ötekiler
Bla bla bla devam eder sonuç salarlar.Benzin alıyoruz.Ağabey kasa kim.Banka nerde ya.Kafadan bayarız paraları.Kilometre hesapları yeniden.OOooo! çok paramız var.
Artık küçük hedef paralı otoban gişeleri.Gişeler
den geçerken Nakitti KGS 'ydi,"Benim cepte KGS var","Ya nakite gir","Öteki ucundan çıkıcaz nasıl olsa gir anasını satiyim"...
Yol haritasını günler öncesinden çizmişdik.En
kısa ve en ucuz yol.Ankarayı komple dolaşmayalım kızılca hamam sapağından girelim dedik ama yine dolaşdık Elmadağ dan çıktık.Sungurluyu yakala ordan sapamazsak çok doşarız.Malum benzin.


Gece uyuyanları uyandırmak için kar bulduk bir yerlerden nereler oralar bilemiyorum.Biraz bende geçtim direksiyona 90' la giderim ben hem emniyetli hem az yakar.



Çok dayanamazlar o yüzden bana.



Bir şelalecik bulduk tabii ki resim çektir
icez en nihayetinde turistlik gezi bu.
Şöförü uyutmamakda benim görevimdi ne muhab
bet döndürdüysek.Arkadakiler tacavüz etti geyiğimize...
Yeni hedef Turhaldı meğer içimizde bir irlandalı varmış.Zaten biliyorduk yol boyu Tokat'a ettiğimiz küfürlerin altında Tokat'a olan husumetimizden değildi elbette maksat onu kızdırmaktı.Bir ara dayanamayıp "Yeter artık" nidaları atsa da Turhal dan Rakı ve kahvaltıyla döneceğimiz müjdesini almıştıkki artık kilometreler dahada çekilmez bir hal aldı.Yolda geçilen köylerle ilgili yorumlar yaparken genellikle nüfus araştırması yaptık.Referans noktamızda mezarlıklar ve camii kapasitesi.Turhala vardık bir köşede lokantada çorba içtik bu 2.çorbamı evet.İlkini yazmadım çünkü içmicem uyuyacağım diye arabada kaldım.Biraz kıpırdayınca araba bağırmaya başladı korkudan ne yedimi hatırlamıyorum.Turistlik gezimizin Turhal ayağında heykel önü fotoğrafı çakma boğaz köprüsünü ve akarsu kenarında çay bahçeleri ziyaretiyle devam ediyordukki.Kahvaltı ve rakı yalan oldu.Yalan olunca içimizdeki irlandalıyı Turhal'a bıraktık.
Sonunda Tokat tabelası görünmüştü artık yorgunduk.Ve bir deplasman klasiği.Tabela altı fotoğraflar ben çok seviyorum ama kimi ağabeylerimiz çok kroca buluyorlar.Siz uyuyun ben fotoğraf çektireceğim.



Stadı kolay bulduk google maps sağ olsun.Stad süslenmiş kapıda Ordu-Mesudiye de okuyan Beykozlu kardeşim karşıladı bizi saha içine girdik.

Güzel beğendik sanki gözlemci ekibi gibiyiz.Çıktık kahve arıyoruz.Arabayı kendi stadımızmış gibi orta yere bıraktık.
Kahveye giderken Paşamızla hatıra fotoğrafı çektirdik.
Ve bir deplasman klasiği daha OKEY!Bu kez yancıyım oreletimi içer taşları birbirne söylerim.

Neyse vakit geldi İrlandalı aramıza katıldı.Stada yürüdük.Kale arkasını gösterdiler bize anıtın ordan giriliyor tribüne.Kapı açılmadı elde pankartlar bekliyoruz.10 - 15 kişi 60 Gençlik üyesi gözüktü öteden emanetleri çektik birimize vuruyoruz polis gelene kadar onlardan 2 kişiyi vurduk.Bizde hiç yara yok.Tabii böyle olmadı tribün lideri hoş geldiniz dedi.hepimizin elini sıktı kardeşleride öyle bir eksiğiniz var mı bilet vs. diye sordular aldık dedik teşekkür ettik.Kapının açılmasını hızlandırmalarını istedik.

Tamam biz şimdi ilgileniyoruz dediler sağ olsunlar.Böyle karşılanma görmedim 25 yaşındayım aralıklarla 12 senedir deplasmana gidiyorum.Helal olsun vallahi.İçeri girdik.Pankartları astık.
Emeğim azda olsa olan "Seviyoruz inadına" ilk deplasmanında çok şekilli gerçekten.Oyuncular ısınıyordu.Tribüne çağırdık.Bizler inandık sizde inanın çektik sağ olsunlar karşılık verdiler.Golleri izliyoruz tellere tırmanıyoruz.Ahmet Hakan önümüzde secde ediyor.

2-0 olmuş biz Beykozu arıyoruz 5 olur diyoruz.Tokatlı Marmara Tayfadan olan arkadaşlarımız bizi arar kusura bakma sahanızda 5 yiyeceksiniz deriz.Baktık 2-0 dan sonra bi defans şekli olmuş takımda.Soyunma odasına giderken Ergun Hocayı dinlemeyi m diye nağralar.Devre arasında merdiven boşluklarını cezasını protesto
Dk.80 yitip giden 3 puanın siniriyle toplanırız.Pankartlar tamam tayfa tamam çıkmak istiyoruz.Maç bitiyor o arada.Biniyoruz arabamıza son sürrat dönelim evimize derken sürratı abartıyoruz.Bu imkansız koşullarda birde radar.Kanunlara boynumuz kıldan ince.Ama 15 noktada GBT incelemeside neydi be abi.

Geyiğimiz Tecavüze uğradı,Bir köyünün kalabalıklığı mezarlıkdan bellidir,Akrabalar umduklarımızı vermez,Hoşgeldin diyende çıkar bir eksiğiniz varmı diyende önceden haber göndermesende,7 kişiylede çok güzel tribün olur,Bilecikten sonra istediğin kazayı yapabilisin.
Share on Google Plus

About Semt Aşığı

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

8 yorum:

  1. hah, işte budur :) hepinizin ayağına sağlık öncelikle.

    Semt Aşığı, senin de ayrıca eline sağlık, harika bir yazı olmuş.

    YanıtlaSil
  2. çok tembelim pazar döndük cuma yazdım ya :D

    YanıtlaSil
  3. süpersin emre bunları deplasman jübileni yapınca kitap yapmak için arşivliyosundur umarım...

    YanıtlaSil
  4. ölünce kimse kitap yazamaz abi :)

    YanıtlaSil
  5. keyifli olmuş, eline sağlık...uzun yol aman dikkat, yedek şoförlere çok iş düşer!

    YanıtlaSil
  6. duydun mu abi sana diolar.

    YanıtlaSil
  7. teşekkürler arkadaşım.eline emeğine sağlık.her yerde her zaman en büyük beykoz.
    asimsek

    YanıtlaSil
  8. asimsek forum açılana kadar rahat rahat buraya yorum yazabilirsin maç başlıklarınıda yapıcam birazdan.

    YanıtlaSil