Çengelköy'ün Nesi Meşhurdur?

Çengelköy,Boğaziçi'nin tıpkı Beykoz gibi en güzel semtlerinden biridir.Özellikle;Çınaraltı diye bir kafe vardır ki gazetenizi okurken,boğaza karşı çayınızı da afiyetle yudumlayabilirsiniz.
Haftasonları hiçbitmeyen trafik sıkışıklığı olsa da,çocukluğumun dizisi ''Süper Baba''nın burada çekilmiş olması sebebiyle her zaman sempatik gelirdi bana.
Yukarıdaki fotoğrafı ise bloglar arası dolaşırken şimdi ismini hatırlamadığım bir yerde gördüm.Başlıktan da anlaşılacağı üzere fotoğraf Çengelköy'de çekilmiş.
Çengelköy,ben kendimi bildim bileli hep amatörde takılan bir takım ve Beykoz1908 ile daha önce karşılaştılar mı ya da en son ne zaman karşılaştılar bilmiyorum.
İlk önce neden böyle bir şey yazma ihtiyacı duymuşlar anlamamıştım ama otobüsle Çengelköy'den geçerken Beylerbeyi'nin de maç afişlerini görünce sorunun kaynağını anladım.
Geçmişte kuzenin de burada oynaması sebebiyle,bundan yaklaşık 10 sene önce Selimiye'de bir maçlarını izlemiştim,bildiğin kendi halinde bir ''mahelle takımı'' Çengelköyspor.
Bu takımın futbol konusunda tek aklımda kalan yanı ise Paşabahçespor'da oynayan Cem Beceren ile Çengelköy'de oynayan Hasan Yiğit'in aynı yıl Celal Doğan tarafından transfer edilip,tüm sezon ilk onbirde mücadele etmeleriydi.Cem daha sonra Trabzonspor'a kadar yükselirken,Hasan Yiğit birçok süper lig takımı formasını giydikten sonra,şimdi de futbolun son dönemlerini Sakaryaspor'da yaşıyor.
Neyse ki geçen yaz Hasan Yiğit'in de Çengelköylü değil Pendikli olduğunu öğrendim,kendisi çalıştığım otele geldiğinde nerelisin diye sorduğumda ''Pendikliyim''yanıtını vermişti.
Bu arada konu dağıldı,başlıktaki soruyu unuttuk.Sahi Çengelköy'ün nesi meşhurdu?
Share on Google Plus

About Hoazin

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

6 yorum:

  1. :) çengelköy maçına gitmiyoruz :)

    Karşılaştık daha önce olayları anlatmıcam cevap hakkı doğar.

    Beykoz!a düşmen olmayan? :D

    YanıtlaSil
  2. oooo çengelköy zamanın 2. liginde bizimle aynı gurupta şampiyonluğa gidiyordu hatta bizi yenebilselerdi bu dönemki adıyla süper lige çıkacaklardı bizim hiç bir iddamız olmadığı halde bunları son maçta yenip şampiyonluktan etmiştik yaklaşık 20 yıl kadar önce... işte ondan bu kuyruk acısı

    YanıtlaSil
  3. Ya tarih konuşuyor :) Yaşanmışlık var :D

    YanıtlaSil
  4. Adsız17:08:00

    Selam Arkadaşlar...

    Ben bir Çengelköylü olarak sizlere Çengelköyün nesinin meşhur olduğunu ve Beykozla olan muhabbetini anlatayım.

    Artık yetiştirilmesede Çengelköyün 'hıyarı' çok meşhurdur. Çınaraltı diye bilinen mekan ise muhteşem boğaz manzarası ile en popüler yerlerinden biridir. Çengelköy günümüzde ise Dizilerin çekildiği seyyar bir film setidir.

    Futbol muhabbetine gelecek olursak. Çengelköyspor kulübü 1980 yılında Fenerbahçe eski başkanıda olan Rahmetli Hasan Özaydın tarafından kurulmuş ve bir zamanların meşhur medya patronu (Hürriyet,Fotomaç) Asil Nadir 'inde başkanlığını yaptığı kulüptür.

    Arkadaşın yazıda bahsettiği gibi sadece amatör bir takım yada mahalle takımı değil, yıllarca 3.ligde mücadele etmiş ve şampiyonluklar kovalamış bir SEMT takımıdır (Çengelköyün 7 Mahallesi ve 150 bin nüfusu var)

    Beykozla olan mevzuya gelince;

    Çengelköyspor yıllarca Beykoz ve Üsküdar Anadolu gibi asırlık kulüplerle 3.Ligde mücadele etmiş ve bu kulüplere rakip olmuş, onların önünde şampiyonluk kovalamıştır.

    Yaklaşık bundan 17-18 yıl evvel Çengelköyümüz Zonguldakspor ile grupta şampiyonluk mücadelesi vermiş, son haftayada rakibinin 1 puan önünde lider girmiştir. Son maçta gurpta hiçbir iddiası olmayan Beykozla karşılaşan Çengelköyspor sahadan 1-1 lik beraberlikle ayrılarak averajla şampiyonluğu Zonguldakspora kaptırmıştır. Bu maçtan sonra Beykozlu tüm futbolculara bir ev bir araba alınması teşvik priminin açık delilidir.

    O yıl aynı grupta 5 Zonguldak takımı, 7 istanbul takımı ve 6 takımda değişik illerden mücadele etmiş, ve Zonguldak takımlarının hepsi Zonguldakspora karşı maçlarını kaybetmiştir. Hatta son hafta Çengelköy-Beykoz maçı oynanırken, Zonguldakspor ise deplasmanda kendi ilçesi olan Ereğli ile oynamış, bu maç İstanbuldaki maçtan yaklaşık yarım saat sonra başlamış ve maç 0-0 devam ederken İstanbuldaki maçın berabere bittiği haberinden sonra Zonguldakspor Ereğlili oyuncularında yardımıyla attığı gol ile sahadan 1-0 galip ayrılıp şampiyon olmuştur.

    Çengelköylülerin Beykoza olan kızgınlığıda buradan kaynaklanmaktadır. Ayrıca o yıl Boğaz kulüpleri aralarında centilmenlik ve işbirliği anlaşması yapmalarına rağmen bu olaylar gerçekleşmiştir.

    Beykoz Tribünlerinin daimi abilerimizden de bu olayları doğrulatabilirsiniz.

    Ayrıca bu maçtan önce Çengelköylü futbolcuların ve ailelerinin ölüm
    tehtidleri aldıkları ve Zonguldak siyasetinin etkisi ile Başkan Hasan Özaydın'a ya şampiyonluk yada devlet ihalelerini bir daha alamazsın( Hasan Özaydın Erzurumlu bir mütahitdir) diye tehdit edildiğide semtimizde konuşulmaktadır.

    Tüm Beykozlu dostlarımızı sitemize bekleriz.

    http://www.uskudar34.com

    http://www.cengelkoyspor.com

    YanıtlaSil
  5. bu güzel yazı için çok teşekkürler.
    Keşke isminizi buraksaydınız ismen teşekkür edebilseydim.

    YanıtlaSil