Zeki Aksu bizi tarihe götürdü.

  • "Beykoz Spor Kulübü tarihinde ilk defa Amatöre düşmüyor.daha önce de Rahmetli İsmet İnönü düşmeyi kaldırdı.Beykoz Ligde kaldı.Bunları herkes bilmez."
Sayın Başkanın kurduğu 2 cümle birbirini tutmuyor.İlk cümle daha önce amatör olduğumuza dair,2 cümle ise hiç düşmediğimiz yönünde.Daha öncede düşüyorduk ama dönemin Başbakanı İsmet İnönü düşmeyi kaldırdı.*Yani resmi olarak hiç düşmedik hala da öyle.İsmet İnönü üstünden yapılan konuşmaların modası geçti.Kendisi "Hitler" 'e bile benzetildi bıyıkları yüzünden.
1961-62 sezonu Vefa , Ankara Demir Spor ve Şeker Hilal'in Bursa Atatürk Stadın da yapılan baraj maçlarının sonunda 1. Ligden düştü. Ardından profesyonel liglerden düşme kaldırıldı. O yıllara geri dönelim. Kaleci Sıtkı Beşiktaş'a satıldı yerine yedek kaleci Nihat la devam edildi.

O sezon Belçikayı'da 4-1 yenmiştik. 1962 Şili Dünya Kupasının sahibi tabiki siyah inci Brezilya olmuştu.Finallerde Avrupa'nın onurunu Çekoslovakya ve Yugoslavya temsil ediyordu. Mahali Liglerden o sezon İstanbul dan Beyoğlu, Ankaradan Hacettepe, İzmirden Demir spor şampiyonluğunu ilan etmişti. İstanbul Mahali ligi Beyoğlu, Sarıyer, Taksim, Beylerbeyi arasında tam bir liderlik mücadelesiyle geçmişti. 1960-1961 sezonu Beykoz için oldukça güzel geçmişti.Hatta ilk yarıyı 3. sırada bitirmiştik. 1961-62 futbol sezonu 20 Takımla oynanmıştı. Galatasaray'ın 52 Gol ve 57 Puanla şampiyon olduğu ilan ettiğinde Beykoz 43 Gol ve 33 Puanla ezeli rakibi Karagümrük' ün bir üst sırasında 14. olmuştu.
Vefa'nın düşmesini gazeteye haber yazarken 1908 yılında kuruluşuna, 4.Büyük oluşuna , Milli takıma oyuncu verişine ve düşmenin nedenini iç çatışmalar olduğuna vurgu yapılıyordu.Şeker Hilal'in ise başarısının semt takımıyla fabrika sermayesinin birleşmesine bağlı olduğu noktası üstünden yazılar yazılıyordu.**

Kısaca bizim küme düştüğümüz falan yok. Sanırım sayın başkan 1964 sezonu sonunda şike skandalı sonucu Beykoz yerine Karşıyaka 'nın düşürülmesiyle sonuçlanan süreci kastediyor. Şike olayı şöyle gelişmişti. Karşıyaka - Kasımpaşa maçı düşme hattını yakından ilgilendiriyordu. Maç 4-0 Karşıyaka üstünlüğü ile sona eriyor ve Karşıyaka 28 puanla ligde kalıyordu. Beykoz (27 Puan) , Beyoğlu (22Puan), Kasımpaşa (21 Puan) Ligden düşüyordu. Kasımpaşalı sporcuların itirafları sonucu TFF Kasımpaşa yı 4-0 malüp, Karşıyaka 'yı 3-0 Hükmen malup sayıyor ve Ligleri Beykoz'u değil Karşıyakayı 1.Ligden düşürerek tescil ediyordu.1966 sezonunda Danıştay Kasımpaşalı sporcuların ifadelerini değiştirmesi üzerine kararı bozup Karşıyaka yı tekrar lige aldığında Beykoz zaten 2.Lige düşmüş, en önemlisi Kelle İbrahim'in acı vefatının yasını yaşıyordu. Kasımpaşalı futbolcuların Beykoz dan para alıp "Şike yaptık." diye konuştukların ifadeleri 1966 da Karşıyaka'nın geri dönüş hikayesinin başıdır. Beykoz bu konuda hiç bir cezai yaptırıma tabii tutulmadı.1964 sezonunda çok sancılı bir dönem yaşanmıştı.Tüm oyuncular satılmıştı.Parasal açıdan zorluk çekiliyordu.Yani kimseye rüşvet verecek durumda değildik.
Sonuç; yine kimse bizim düşmemizde ligden düşmeyi kaldırdığı falan yok ama bu açıklama sayesinde güzel bir tarih turuna çıkmış olduk.Teşekkür ederiz. Bunları herkes bilmez.



*Ligler henüz tescil edilmedi.
**02.07.1962 / Milliyet
Share on Google Plus

About Semt Aşığı

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum:

Yorum Gönder