Münferit deplase insanın el kitapçığı # 1 : Mersin


Mersin İdman Yurdu Stadına nasıl gidilir?
Mersin Stadının ismi "Tevfik Sırrı Gür Stadı" 'dır.
Konumu açısından Türkiyenin en iyi yerine sahiptir Tevfik sırrı Gür stadı deplasmana gelen taraftalar için en iyi gezilip görülecek yerlerden biri Türkiyenin en uzun sahil şeridinin Hemen yanında .




Gidişi açısından tam bir zulum stad 19 saatte Adana (trenle) ve Adanadan 1 saatte 2. bir tren yolculuğuyla Mersin'e varılabiliyor.Arma için değer.
Bunun için 2 alternatifimiz trenimiz var biri Toros Ekspresi diğeri İçanadolu Mavi Ekspres.Toros Ekspresi Salı, Perşembe, Pazar olduğu için sadece İç Anadolu Mavi Ekspresle gidebiliyoruz.
Ekspres lafı bir kelime oyunu aslında tam 54 durak sonra Adana'ya varılıyor.Saat olarakta Haydarpaşa'dan 15:10 ' da kalkan trenimiz ertesi sabah saat 09:55 sularında Adana Garına Varmış oluyor.
Bu keyifli yolculuğun maddi değeri aşağıda.

Tam: 37,00
Tam Gidiş Dönüş: 59,50
Öğrenci: 29,75
Yataklı;
Tam: 82,00
Tam Gidiş Dönüş: 149,50
Öğrenci: 74,75

34.Durağımız Konya 03:40 sularında (uyuyorken) göreceğiz bu da Konya Şeker maçının bir provası olarakta düşünülebilir.

Adana garından Islahiye - Mersin Treni 10:30 sularında geçiyor.Yolculuk 1 saat 15 dk sürüyor.Kişi başı ücret 9,5 ytl öğrenci 7,5 ytl
Adana - Mersin arası 10 dakika aralıklarla otogardan dolmuş kalkıyor.Yolculuk 1 saat sürüyor.Kişi başı ücret 6 ytl.
Adanada gar ile otogar arasında dolmuşlar var kaç para olduğunu bilmiyorum(Adanalı arkadaşlar okuyunca yazıyı söyleyeceklerdir kaç para olduğunu).Ama kesinlikle Adana'da taksiye binilmiyor,korsan taksicilere güvenilmiyor.(Süper bağlama çekiyorlar)Hiç bir şekilde garlarda çay içilmiyor.Zira fiyatları ne kadar geçirirsek şeklinde.

Mersin Garına vardık.Gar önünde Adliye var.Adliye önünden de Mavi Pozcu dolmuşlarına binilir.10 dakikaya kadar stad görünür ve stad durağında inilir.
Otobüsle geldiysek Çevreyolu dolmuşlarına biniliyor.Burda şöförden yardım alınarak "stad" diyoruz ve indirildimiz yerden karşıya geçip 10 dakika yürüme mesafesiyle stad karşımızda.
Acıkanlar stadın giriş kapısının karşısında ki cafeden köfte ekmeği 3 ytl karşılığında yiyebilir.Yemek yiyene bedava çay verildiğini duydum ama ben çay içmem dersen,
Kafenin yanında Tekel bayi bulunuyor ve kafe ile sahili sadece bir cadde ayırmakda.Mersinin yakıcı güneşi ve Akdenizin maviliği fonda Hilton oteli.

Dönüş trenimiz İç Anadolu Mavi Ekspres 17:25' de Adana garından hareket ediyor.Adanaya trenle dönüş ; 17:10 'da Mersin Garından tren kalkıyor 18:10 gibi Adanada olacağı için Toros Ekpresini kullanacağız.Maç saatide İç Anadolu Mavi Ekspres ile dönmeye engel olacaktır.
Toros Ekspresi ücretleri Tam: 28,75 Ytl - Öğrenci: 23,00 Ytl fakat bu tren Antep'ten geliyor...
Toros Ekspresi Adana'dan 21:10 'da hareket edecek.Mersin - Adana arası 10 dakikada 1 dolmuş kalkıyor.19:00 da kalkan dolmuşa binmemiz yeterli olacaktır.Maç çıkışı 1-2 saat boş vaktimiz olacağı düşüncesindeyim.Bu süreyide stadın çaprazı Hilton oteli sahilden 1-2 km. ilerisi barlar sokağı, okadar gitmişken görülmesinde fayda var.
Toros ekspresi Pazartesi akşamı 17:55 'de Haydarpaşa'da oluyor...

Tam bilet ve 4 bira içebiliteli insan Mersin İdman Yurdu deplasmanına 100 Ytl harcıyacak.

Bilgileri için Toprak 'a çok teşekkür ediyoruz.
Share on Google Plus

About Semt Aşığı

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 yorum:

  1. Her şeyden önce bir "aman dikkat" diyim: Mersin maçı seyircisiz cezası almadı mı? Cezanın sadece MİY taraftarına yönelik olup olmadığını TFF'den ve hatta üzerine bir de Mersin Valiliği'nden teyit etmeden aman ha bilet falan almayın, dünyanın yolu, dünyanın çilesi. Oraya kadar gidip stada alınmamak olursa çileden çıkar insan...

    Ha teyit aldıysanız ve gidiyorsanız şimdiden iyi yolculuklar, iyi deplasmanlar hepinize.

    Hangi trene binerseniz binin, unutmamanız gereken en uzun yolu sizin yapacağınız ve sizin dışınızdaki tren yolcularının sürekli sirkülasyon halinde olacağı. Bu nedenle eşyalarınıza dikkat edin. Çok fazla durak ve çok fazla in-bin olacak. Yemekliye giderken yanınıza alın çantalarınızı, ne olur ne olmaz. Sigaranız, şarjınız v.b. yedekli olsun çünkü hakkaten uzun yol.

    Mersin, sahil şeridi güzel bir yer gerçekten. Görme fırsatınız olursa güzel olur. Adana'da ne kadar vakit geçireceksiniz bilemiyorum ama kebaplık zaman olursa tablacıları kaçırmayın derim nacizane. Mersin'de de ucuz ve temiz tantuni bulma imkanınız olabilir.

    Adana'da gar şehiriçinde, otogar şehrin bence hayli dışında. Taksi gereksiz masraf olur, dolmuşlar ucuz. "Atilla Altıkat Köprüsü"ne ulaşırsanız, otobüse bineceğiniz firmanın servisleriyle otogara varılabilir, oralarda sorarsınız. Gene de benim fikrim hazır trene binmişken saatleri mümkün olduğunca denk getirip Mersin'e kadar trenle gitmenin daha keyifli olacağı yönünde. Mersin Garı'na yakın konumda "Ciğerci Apo" var, Adana'da da "Birbiçer"de ciğer iyidir. Ciğer severlere tavsiyem olsun. (Adana'da kebap için tablacı dışında yer ararsanız Büyüksaat'te Asmaaltı'na gidilebilir.)

    Ankara'ya da bekleriz :)

    YanıtlaSil
  2. Cezayı kaldırdı federasyon yeni disiplin kurulu kararları doğrultusunda.Benim gidip-gitmiyeceğim o gün ki ruh halime bağlı.gidecekler olacaktır.Burdan okuyup münferitte giden çıkacaktır.

    Ankaraya banko geliyorum.Anıtkabir ve eski meclis ziyaretlerimide bu programa sakladım.Sezonun 2. yarısı olan Ankara deplasmanınada Armada ziyareti var. :) 12 Ekim'e kimseye söz vermeyin.

    YanıtlaSil
  3. Adsız23:11:00

    Bakın arkadaşlar... ben ŞEYTANIM sizede bazı şeyleri söyleyeyim ve acıkliim ve bazı tavsiyeler vereyim...
    önceliklee..
    mersinda asla ve asla adana lafını kullanmayın ve adana atkısı açmayın sonu kötü olabilir!...
    gezmek istiyorsanız koshimoto sokağı 10 numaradır...
    ayrıca bu mac şeytanların yani bizim patlama macımız olacak ayık olun...
    Bir şeyi daha söylemeden gecemicem maçta artistlik yapmayın anadaspor ve adanademirporlulara sorun kaç yaralıyla kaçabildiler cunku unutmayın turkiyenin en cefakar ama aynı zamanda en piskopat grubuyuz...
    YOLUNUZ ACIK OLSUN :D

    YanıtlaSil
  4. O kadar muhteşemsiniz ki Mersin'e ya da Mersin İdman Yurdu'na ilişkin tek bir kötü sözün bulunmadığı bir yazının yer aldığı Beykoz bloguna "İsimsiz" koduyla bıraktığınız yorumda Adanasporlulara ve Adana Demirsporlulara ilişkin tuhaf yorumlar yazmaktan kendinizi alamamışsınız.

    Akıl, fikir Ya Resulallah!

    Aramızda kaba bir hesapla 1 milyon yıllık bir evrim geçirme süreci olmayan rakip taraftar nasip et Yarabbim!

    YanıtlaSil