Maçın ardından : Beylerbeyi 1 - 2 Beykoz 1908


Maçı konuşmadan önce tribünlere bakıyoruz.150 kişiyle hafta arası güzel bir deplasman yaptık.Üstelik klüp organizasyonu,bedava otobüsler vs. olmadan sadece yüreğinde Semt Aşkı olan insanlarla yola çıkıldı.Stada girişde sorun yaşanmazken stad çıkışı Beylerbeyi taraftarının senelerdir gelmediği tribüne sportif başarıyla tek-tük gelmesinin ardından tribün aleminin en sevimsiz hareketlerinide peşi sıra sıralamaya başladı.Bize atılan taşlara Nevs-i Müdafa çerçevesinde verilen karşılık sonucu emniyet güçlerinin jop kullanması hatta 5 arkadaşımızın göz altına alınması ve kardeşlerimizin akşam saatlerinde hala salıverilmemiş olması çok üzücüydü.

Karşılaşmayı 500 civarında taraftar izlerken bunun 150 dolayındaki ise Beykoz taraftarları idi. Maçın ardından Stadı terk eden Beykoz taraftarlarına önce sözlü sonrada taşlı saldıran Beylerbeyi taraftarları demir kapıyı kırarak saldırmak isteyince karşısında polisi buldu. Ortaya çıkan duruma sert müdahale eden emniyet güçlerinden yaralanan olurken biber gazlı müdahale olurken olaylar durulmayınca polis silahını havaya ateşleyerek son önleme başvurdu. Bu esnada çekim yapan polis kameramanına taş gelince soyunma odasında doktorlar ilk müdahaleyi yaptı.

Geçen senelerde emniyet güçleri ile çıkan arbedede (Yaşlı bir taraftarımıza sert müdahale eden polisin vurmamasını söylemesi üzarine polisin taraftarımızı itmesidir) ceza alan bir çok kardeşimiz olmuşdu bu olayın arkasından Beylerbeyinin kendini bilmez taraftarının polise verdiği bu zarar sonrası alacağı cezanın takibindeyim.Tff binasının arka bahçesinde olan olaylara nasıl bakacak onunda takipçisiyim.Geçen sene şampiyonluk sevinci için her takımın seyircisi sahaya girdi bir şey olmadı, biz girdik klüp para cezası ödedi.
Çifte standarda hayır!Ey Adalet burdaysan 2 kere tıklat...


Beykoz; Yılmaz, Özcan, Ahmet Hakan, Murat, Hayati, Erkan ( Dk.65 Abdurrahman), Hüseyin, Caner, Yusuf ( Dk.62 Cihan), Mustafa Demir, Samet Yüksel kadrosuyla sahaya çıkarken Mersin İdman Yurdu deplasmanı için Erhan, Recai, Kaleci Cengiz,Serkan Gedik ve Samet Gören gibi önemli ismlerde dinlendirildi. Goller ; Dk.40 Cenk Ahmet, Dk.41 Mustafa Demir, Dk.100 Hüseyin' den gelirken takımızıda Sarı Kart gören oyuncular;Ahmet Hakan, Mustafa Demir, Hüseyin, Samet Yüksel ve Özcan oldu.Beylerbeyi adına atılan iki gol yan hakemin yerinde saptadığı ofsayt nedeni ile iptal olurken Beykoz 1908 adına iki top direkten dönerken birinin kale çizgisi içinden dönmesi ile yüzde yüz bir gol verilmemiş oldu.Hakemler gözlemcilerden ne not alır bilinmez ama vasat bir şekilde maçı yönettiler.

Karşılaşmanın önemli anları

Dk.3 Beylerbeyi savunmasının ceza alanı yayı üzerinden kazanılan frikiği Beykoz adına Ahmet Hakan kullanırken top auta çıktı.
Dk.6 Beykoz adına ilk organize gelişen atakta Hüseyin’in verdiği nefis pasta topla buluşan Caner’in vuruşu kaleci Fadıl’da kaldı.
Dk.8 Bu kez Beykoz ceza alanı yayı üzerinden Uğur Aydın ile bir frikik kazanan Beylerbeyi takımında bu oyuncunun vuruşunda topu kaleci Yılmaz yatarak çeldi.
Dk.16 Caner sol kanattan rakip ceza alanına daldı, vuruşunda top kaleci Fadıl’da kaldı.
Dk.19 Yusuf’un ceza alanı dışından çok sert şutunu kaleci Fadıl çeldi.
Dk.25 Orta sahadan Yusuf’un gönderdiği derinlemesine pas ile buluşan Mustafa Demir süratle rakip ceza alanına yöneldi yerden sert vuruşu kale direğinin iki karış ötesinden auta çıktı.
Dk.31 Caner bir kez daha uzaktan sut çekti bu kez top farklı şekilde auta çıktı.
Dk.34 Sol kanattan Samet etkili geldi, Hüseyin’in vuruşunda top kaleci Fadıl’da kaldı.
Dk.39 Rakip savunma topla çıkarken Erkan bastırıp topu kaptı, ceza alanı penaltı çizgisi üzerindeki Kaptan Mustafa’yı gördü , kaptan tapu kontrol edemeyince defans yetişip topu çıkardı.
Dk.40 Beylerbeyi Beykoz yarı alanının sol kanadından uzak mesafeli bir serbest atış kullandı, kaleci Yılmaz topu tutmak yerine çeldi, sağ kanata düşen topu Cenk Ahmet yerden sert bir vuruşla Beykoz filelerine yollayınca durum 1-0 oldu.
Dk.41 Maçı izleyenler atamayana atarlar kuralını hatırlarken, Beykoz takımı organize bir atağa çıktı. Rakip ceza alanı çizgisi içerisinde Yusuf sert bir şut çıkardı, direkten dönen topu Kaptan Mustafa Demir Beylerbeyi filelerine bıraktı ve durumu eşitledi 1-1 . Bu yarıda Beylerbeyi adına 2 pozisyonda gelen gol öncesinde kıdemli yan hakem Tuncay Çalıkoğlu’nun kaldırdığı bayrağa uyan maçın hakemi Özgür Bayır golleri geçerli saymadı.

Karşılaşmanın ikinci yarısında da Beykoz adına etkili ataklar peş peşe geldi.
Dk.50 Kazanılan frikik atışında topun başına yine Ahmet Hakan geldi sert şutunu kaleci Fadıl Kornere çeldi.
Dk.57 Özcan yaklaşık 25 metreden kaleyi karşıdan gören noktadan nefis vurdu üst direğe çarpan ve içeri düşen top yan direğe de çarpıp geri döndü. Yan hakem Tuncay Çalıkoğlu pozisyona uzak kalmasına karşın devam kararı verince bir gol gümbürtüye gitmiş oldu.
Dk.65 Bu kez sağ çaprazdan Hüseyin topla buluştuğu anda vurdu bir kez daha direkler izin vermedi.
Dk.77 Beylerbeyi adına gelişen atakta Gökhan Demir’in vuruşu farklı şekilde autla sonuçlandı.
Dk.80 Mustafa Demir son bir hamle ile sağ çaprazdan rakip kaleye daldı, kaleye paralel vuruşunda top auta çıktı.
Dk.86 Bu dakikada bir organize atak daha Beykoz adına geldi, Samet topu Hüseyin’e çıkardı, o da daha uygun durumda olan Onur’u gördü, bu oyuncunun vuruşunda top farklı şekilde auta çıktı.
Maçın normal süresi berabere bitince uzatma dakikalarına geçildi.
90+1 Samet rakip ceza alanında savunma oyuncuları tarafından indirildi penaltı beklenirken hakem devam ettirdi.
Dk.100 Sağ tarafta topla buluşan Onur’un ortası rakip savunma oyuncusuna da çarpıp Hüseyin’in önüne düştü, tecrübeli isim fırsatı kaçırmayarak topu ağlarla buluşturdu.
Dk.115 Sağ kanattan hızla ilerleyen Abdurrahman kaleci Fadıl’da çıkmışken topu Caner’e aktardı ancak defans anında yetişip pozisyonu sonlandırdı.

Fotoğraflar ve Veriler : Talip Ercan
Share on Google Plus

About Semt Aşığı

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 yorum:

  1. Hepinize cümleten geçmiş olsun. Maalesef deplasman taraftarını taşlama alışkanlığından bir türlü vazgeçemiyor tribünlerimiz. Polisin, bu ülkede taraftarlara bakış açısı zaten hepimizin malumu. Adamlar fırsat arıyorlar biber gazını sıkmaya...Gözaltına alınanlar serbest kalmıştır ve herkes iyidir umarım...

    YanıtlaSil
  2. serbest bırakmışlar aileleri bile alamamamış karakoldan yazık bir daha nasıl gider maça bakacağız. maç saatinden 15 dk. önce özel otosuyla gelen taraftarlarımız stada alınmamış.Münferit hareketleri kısıtlamak özgürlüğe müdahaledir.Maç izleme hakkı elinden alınmıştır insanlarımızın.Burda bana göre bir suç vardır.

    YanıtlaSil
  3. Yalnız Beylerbeyi'de GS'ın pilot takımı dikkat ederseniz.Beykoz'a helal olsun.İyi bir galibiyet elde ettiler.

    YanıtlaSil
  4. onlar 10 senedir pilot lar hep havalarda uçuyorlar :)

    YanıtlaSil