Maç Günü:Mülkiye 54 - 88 Beykoz



Yer: Ankara Üniversitesi Cebeci Spor salonu
Tarih: 15 Kasım Cumartesi
Saat:14.00




4 maçda 4 malübiyet almış Mülkiye yenmemiz süpriz olmayacaktır.Onlarda çıkış yapmak isteyecektir.Bu sene deplasman karnemiz çok kötü.Deplasmanda 1 puanda güzeldir demicem bu maç için.
Hiç Mülkiye deplasmanı hatırlamıyorum.O yüzden bu maça gitmek isterdim açıkcası ama gidemeyeceğiz.Armaları çok ilgimi çekti.Hem Türkiye haritası hem 1859 çok ilginç Mülkiyeli bir kaç arkadaş girerse bloga lütfen yoruma bir iki şey karalasın nedir bu armanın hikayesi?
Share on Google Plus

About Semt Aşığı

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 yorum:

  1. Ben Mülkiyeli değilim gerçi ama oradaki arkadaşlardan bildiğimi aktarayım.

    1859, Mekteb-i Mülkiye'nin kuruluş tarihi. Armanın ortaya çıkışıysa Cumhuriyetten sonra. O nedenle armada kullanılan harita Osmanlı zamanından değil cumhuriyet döneminden ancak okulun kuruluşu olarak 1859 sahipleniliyor.

    "Vatan"ın Mülkiye ve Mülkiyeliler için önemi büyük. Marşlarında "Ey vatan göz yaşların dinsin yetiştik çünkü biz" sözü geçiyor; "Önce Türkiye Sonra Mülkiye" diye de bir sloganları var bildiğim kadarıyla. Armanın alt kısmını saran beyaz çizgi "V" ve "İ" harflerini temsil ediyor ve "Vatan İçin" anlamına geliyor.

    Mekteb-i Mülkiye'nin ismi zaman içerisinde Siyasal Bilgiler Okulu ve Siyasal Bilgiler Fakültesi haline geliyor. Üst kısımdaki "MM" bu doğrultuda "SBO" ve "SBF" oluyor. V ve İ harfleriyse "Y" ve "İ" ye dönüşüp "Yurt İçin"i temsil etmeye başlıyor.

    YanıtlaSil
  2. Çok sağol bu bilgiler için tam king 'lik armaymış aslında.

    YanıtlaSil
  3. Bu arada yine özel istek var benden. Ahmet Mithat Efendi ve Beykoz-Beykozspor üzerine bir yazı bekliyorum hocam.

    3 Ahmet (Ahmet Mithat-Ahmet Cevdet-Ahmet Vefik) üzerine hoş bir sohbete dalınabilir oradan :)

    YanıtlaSil
  4. isteklerin birikiyor aklımda hepsi.
    1.Beykoz arması
    2.bu
    3.Ankara izlenimleri.

    YanıtlaSil