Maçın ardından: Beykoz 1908 1-0 Mersin İ. Y. / Beykoz 66-53 Yeşilyurt





Beykoz 1908 1 - 0 Mersin İ. Yurdu

Stad : Kelle İbrahim Stadı (Beykoz)
Hakemler : Yaşar Kemal * ( Ankara ), Önder Yılmaz * ( Ankara ), Öncer Duru Özel * ( Ankara ) 4.Hakem Mehmet Sinan Akgül * ( Ankara )
Beykoz 1908: Cengiz ****, Özcan ****, Hayati ****, Ahmet Hakan ****, Ahmet Murat ****, Hüseyin ****, Samet Gören ****, A.Rahman **** ( Dk.61 Caner **** ), Samet yüksel **** ( Dk.76 Cihan **** ), Mustafa Demir ****, Serkan Gedik **** ( Dk.85 Erkan **** )
Teknik Direktör : Ergun Ortakçı ****
Yedekler : Yılmaz-Recai-Adem-Yusuf
Mersinİdman Yurdu : Levent **, M.Emre **, Mehmet Çolak *, Erdal *, Onur *, Ercan **, Veysel * ( Dk.76 Birol * ), Zafer Biryol *, Sami **, Altan Aksoy * ( Dk.44 Faruk ** ), Cihan * ( Dk.60 Ferit * )
Teknik Direktör : Ercan Albay *
Yedekler : Burak-Orhan-Sertaç-Nurullah
Gol : Dk.23 Mustafa Demir
Sarı Kartlar : Samet Gören-Ahmet Hakan ( Beykoz 1908 A.Ş.), Erdal-M.Emre ( Mersin İ.Y.)

Dk.4 Solkanatta yapılan ortadan gelen topu Hüseyin, Serkan Gedik’e indirdi bu futbolcunun vuruşunda top üst direkten döndü.
Dk.16 Mersin atağında Sami Beykoz ceza alanı çizgisi yönünde sol taraftan kaleye sert bir şut çekti top yandan auta çıktı.
Dk.23 Yine soldan atağa kalkan sarı-siyahlılarda Serkan Gedik A.Rahman’dan aldığı topu kontrolüne aldı ısrarla orta denedi sonunda yaptığı ortaya ön direk dibinde biten Kaptan Mustafa Demir nefis bir kafa vuruşu ile topu rakip filelere bıraktı.1-0
Dk.29 Serkan Gedik orta sahadan derinlemesine bir top çıkardı Samet Yüksel hamle yaptı kaleci levent açıyı kapatarak Samet Yüksel’in vuruşunda topu çeldi.
Dk.32 Sıol kanattan iyi kaçan Serkan Gedik’in ortasında Hüseyin iyi yükseldi vuruşunda top az farkla yandan auta çıktı.
Dk.42 Bu kez sağ kanattan Özcan kaçtı, topu rakip kaleye hamle yapan Hüseyin’e aktardı kaleci Levent bir kez daha açıyı kapatıp topu çeldi.
Dk.45+1 Samet Yüksel rakip kaleyi cepheden gören noktadan sert bir şut çekti ancak top auta çıktı.
Dk.47 M.Emre ile gelişen Güney ekibinin atağında, Beykoz ceza alnında topu düzeltip vuran Faruk’un şutu auta çıktı.
Dk.57 Gelişen Beykoz atağında Abdurrahman, Serkan Gedik’i gördü, bu isim Mustafa Demir’e topu aktardı kaptanın vuruşunda top kaleci Levent de kaldı.
Dk.63 Mersin atağında Veysel uzaktan kaleyi yokladı top auta çıktı.
Dk.66 Mersin ceza alnına 5 metre kadar uzaklıkta kazanılan faul atışında topun başına Ahmet Hakan geldi. İstanbulspor’a daha uzak mesafeden golü kaydeden başarılı oyuncunun müthiş füzesi barajı aşıp rakip kale direğinin 1 metre kadar yanından auta çıktı.
Dk.74 A.Hakan yine aynı nokta yakınlarından bir faul atışı daha kullandı barajı geçen füzeyi bu kez kaleci Levent yumrukladı, havalanan topu Mustafa Demir’den önce kale çizgisi üzerinde yükselen Levent aldı.
Dk.88 Mersin adına en net pozisyon bu dakikada geldi. Beykoz ceza alnında oluşan karambolda altı pas üzerinde topla buluşan Zafer Biryol’un vuruşunu kaleci Cengiz nefis bir refleksle çelmeyi başardı.
Dk.90+1 Caner’in ceza alanı dışından vuruşunda top auta çıktı.
Dk.90+3 Soldan Cihan güzel bir orta çıkardı Hüseyin müsait durumdaki Kaptanı Mustafa’ya indirdi, kaptanın vuruşunda top auta çıktı.

-Talip ERCAN-




Beykoz 66 - 53 Yeşilyurt

Her iki takımın oyun düşünceleri dikkate alındığında karşılaşmanın 50 sayılık skoru bile bulamayacağı beklentisi hakim olurken ileriki dakikalrda önce Yeşilyurt'un sonrasında Beykoz'un etkili oyunu maçta 66-53 lük bir sayı oranını da ortaya çıkardı.16 sayılık fark ile devreyi tamamlayan Beykoz 3 ve 4.periyotlarda etkili oyunu ile rakibine uzun süre basket şansı vermezken maçın kilit anı genç yıldız Cem Yürür'ün attığı üçlüklerdi. Son bölümlerde takımın iyi oyununa taraftaralrda destek verince maçtan galip ayrılan Beykoz 4.maçında 2.galibiyete imza atmış oldu.Maçın ardından Beykoz Spor Kulübü Başkanı Zeki Aksu maçın kahramanlarından Cem Yürür'ü alnından öperek kutladı.

Karşılaşmanın ilk hücumunu kullanan Beykoz Enver ile sayı bulurken, maçın ilk 5 dakika 5 – 6 Yeşilyurt üstünlüğü ile geçildi. İlerleyen dakikalarda iki takımda hücumlardan boş dönerken sarı siyahlılar Halil Kutruza’nın üçlüğü ile durumu 8 – 6’ya getirdi. Beykoz son hücumdan da boş dönerken, ilk periyodun sonucu 8 – 13 rakip takım üstülüğü ile sona erdi.

2. periyoda girilirken Beykoz’dan Kenan Tütüncü’nün yaptığı faul atışlarını değerlendiren rakip Yeşilyurt skoru 10 – 16’ya getirdi. Periyodun son dakikalarına gelindiğinde rakibi karşısında tutuk bir oyun sergileyen sarı siyahlılar, son 5 hücumdan boş dönünce devre 17 – 33 Yeşilyurt lehine bitti.

Devreye iyi başlayan Beykoz Kirk, Enver ve Cem’in sayılarıyla 13 – 4 gibi bir üstünlük sağladı. 3. periyodun sonlarına gelinirken Beykoz üst üste bulduğu sayılarla skoru 39 – 42’ye getirdi. Beykoz 22 – 9 gibi bir sonuçla 3. periyodu bitirdi.

Maçın son bölümüne geçilirken Cem Yürür’ün üçlüğü ile Beykoz öne geçti (44 – 42). Maçın son 5 dakikasında Ege Taşpınar’ın kullandığı faul atışlarından sonra durumu 53 – 45’e getirdi. Beykoz son periyotta üstün bir oyun sergileyerek karşılaşmayı 66 – 53 kazandı.

BEYKOZ: Kirk 11, Cihan 6, Halil 13, Kenan 3, Onur 11, Cem 11, Enver 9, Hasan 2, Esat., Nusret, Arda.

YEŞİLYURT: Timuçin 3, Okan 2, Phillips 10, Mehmet Sinan 14, Kemal 14, Ali 4, Atalay 6, Kenan, Serdar, Ufuk, Özgür, Ahmet Burak.

Maç yazısı : Sabiha Ataman-Talip Ercan

Fotoğraflar : Önder Koç


Nerden bakarsak bakalım muhteşem bir haftasonu yaşadık.Basketbolda ilk yarıda yenilen fark bizi geçen senenin isyanlarına itti fakat sonradan bir diriliş hikayesi izledik.Küllerimizden doğduk adeta salonda oldukça seyirci vardı fakat oyuna ağırlığını koyacak seyirci potansiyeli yoktu.Futbolda ise daha başka bir onur yaşadık.Grubun lideri tam kendini soyutlamış kopmaya hazırlanırken karşısına biz çıktık.Stad full çekti ama kuru kalabalık yoktu.İnanılmaz bir tezaruhat ve baskı vardı.Video-resim olmadan anlaşılmaz.

Amirim desinler Siyah desinler.1-2-3 Sarııı!! yuuhhh yuhhhh . Bağırmayan Polis istemiyoruz.
Share on Google Plus

About Semt Aşığı

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 yorum:

  1. evet semt olarak süper bir hafta geçirdik..basket takımızın ardından futbol takımımızda sezonun en zorlu maçında galibiyetle çıktı.
    devletin takımıyla:)) oynadığımız maçı hakeme rağmen kazandık, (hakem mersinin kazanabilmesi için herşeyi yaptı bakanım onun bir suçu yok tek suçlu beykoz takımı ve beykoz taraftarıdır)5 dk uzatma gösterip 9 dk oynatmasına rağmen mersin gol atamadı ve çok değerli 6 puan değerindeki 3 puanı aldık hepimize hayırlı olsun haftaya kısa bir tren yolculuğu ile hepinizi ankaraya bekliyorum

    YanıtlaSil
  2. Beykoz yenince mutlu oluyorum

    Beykoz, Mersin'i yenince çok çok daha mutlu oluyorum

    Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  3. Dsgl de fark atmışsınız :)

    YanıtlaSil
  4. Dsgl'de atmışız da, geçen yıl son maçı gene de unutturmuyo be abi...Neyse...

    YanıtlaSil