Kalemine sağlık Hüseyin Bey.

Her zaman burdan söylediğim bir şey var.Yerel yönetim spor klüplerine zaten yardım etmek zorunda bu belediyenin asli görevi bunu bize birşey lütfetmişler gibi sevdamın üstünden siyaset yapanlara prim vermeyin.
Devletten bu konuyla ilgili ödenek alan Büyükşehir Belediye bu ödenekleri adil dağıtıyor mu? Önemli olan soru bu.Spora siyaset karışacaksa böyle karışmalı.Bunu adil dağıtacak adamları seçelim. (adalet mi? :)) Hüseyin Demirel çok güzel bir yazı yazmış ufak bir alıntı aşağıda, tamamı için tıklayın.

Büyük Şehir Belediye yasasının 7.nci maddesinde "gerektiğinde amatör spor kulüplerine malzeme vermek ve gerektiğinde destek sağlamak, amatör takımlar arasında spor müsabakaları düzenlemek, yurt içi ve yurt dışı müsabakalarda üstün başarı gösteren veya dereceye giren sporculara belediye meclis kararıyla ödül vermek"hükmü yer alır. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş 2007 yılında bu maddeye istinaden İstanbul Büyükşehir Belediye Spor Kulübüne belediye meclis kararıyla dokuz trilyon lira para veriyor. Buraya kadar her şey normal ve usulüne göre yapılıyor, Sayıştay yapığı incelemede yapılan bu yardımların; güreş, voleybol, masa tenisi gibi amatör spor harcamaları dışında, kulüp genel giderleri, kulüp merkez giderleri, Langa-Balat-Bayrampaşa tesis giderleri, ödenen vergi ve K.D.V. gibi kalemlere harcandığını tespit ediyor. Doğal olarak bu harcamalarla ilgili gider kanıtlayıcı belge olan faturalar isteniyor tabi ki ortada faturalar yok. Sayıştay bu para aktarımına Mevzuata aykırı fonlama yani kanuna aykırı para aktarımı diyor.

İstanbul'da bulunan 500 amatör kulübe yılda sadece bir kere ve toplam yüz-ikiyüz milyar lirayı geçmeyen yardım yapan Büyük Şehir Belediyesi, profesyonel bir kulüp olan ve küme düşme potasında bulunan bir kulübe hangi başarıyı sağladığı için dokuz trilyon veriyor. Bu para gerçek sahibi olan İstanbul için harcanmıyor, neden halkın, amatör takımların istifade edeceği tesisler yapmıyorsunuz.
Sonuç olarak; 2008-2009 sezonunda Süper Amatör Lige ilçemizden iki takım; Kavacık ve Orta Çeşme kulüpleri yükseldi. Nerede bu kulüplerin ödülleri, neden doğru dürüst bir statları ve tesisleri yok. Beykoz belediyesi yetkililerine duyurulur.
Share on Google Plus

About Semt Aşığı

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum:

Yorum Gönder