Maçın Ardından:Beykoz1908 3-1 Eyüpspor

Maç 13.30'da başlayacak olması sebebiyle gece erkenden yatmaya çalıştım ama uykuya daldığımda sabah ezanı okunmaya başlamıştı bile.
Öğlene doğru telefonun sesiyle kalkıp,apar topar çıktığımda makinanın pillerini evde unuttuğumu fark ettim.Çayırın orada arabadan inip,ilk büfeden pilleri aldıktan sonra stada doğru yöneldim.Bileti de aldıktan sonra yeni çıkan ''Boğazın Yargıçları''atkısını alarak koleksiyona ekledik.Bu arada bu atkının rengi çok hoş,fosforlu değişik bir sarı tonu var.
Stada girdiğimde maç henüz başlamıştı.Kale dibinden kaçan birkaç pozisyondan sonra gol Samet Yüksel ile geldi.Atılan ilk golden sonra Eyüp oyunu bizim sahaya yıkmaya çalıştı ve duran toptan attıkları gol ile eşitliği sağladılar.Ne olduysa bu golden sonra oldu zaten,golden sonra rakip takımın kulubesinden tribünlere el kol hareketleri yapılınca,tribünlerde itiş-kakışlar başladı.
Gerginlikten bahsederken hakemlere de ayrı bir parentez açalım.Ali Şalk,Şenol Ersoy,Serdar Çiftçi üçlüsünün yönettiği karşılaşmada özellikle orta hakem maçı katletti.İkili mücadeler sırasında ilk pozisyonlarda düdükleri çalmaması sonucu oyun sertleşti ve doğal sonucu olarak da ortam gergin bir hal aldı.Hakem düdüklerde zamanlama hatası yapınca maçı da tehlikeye soktu.İlk yarının bitiminde sahanın içi karıştı,futbolcular ve teknik heyet arasında bol atar-giderli görüntüler oluştu.Bizim takım soyunma odasına girerken,rakip takım oyuncuları uzunca birsüre soyunma odasına gir(e)medi.Tabi bu durum tribünleri daha çok tahrik ederken,çevik kuvvetin sahaya girmesi sonucu Eyüpsporlu oyuncularda soyunma odasına girdiler.
İkinci yarı Eyüp daha atak başladı derken,Ahmet Hakan'ın muhteşem serbest vuruşu ile Beykoz tekrar öne geçti.Tam biz golün sevincini yaşıyalım derken,tribünler yine karıştı ve çevik kuvvet tribüne girerek coplamaya başladı.Maç devam ederken taraftar önde,polis arkada olarak bir sağa-sola,sonra aşağı-yukarı şeklinde meksika dalgalanmaları yaşanıyordu.Bu arada bizim aldığımız piller daha ilk çekimde bittiği için,foto çekimlerine içim sıkılarak düşük kalitedeki telefon ile devam etmeye çalıştım.
Tribünlerde bunlar olurken biz sahaya tekrar dönersek,Eyüp atak oynamaya çalışırken Beykoz kontralar ile karşı kalede tehlikeler yaratıyordu.Bunlarda bir tanesinde Şafak'ın aşırtması önce sağ kale direğinin içine çarpıp kaleye girerken,yanımdaki amca aynı ''Cemil Turan''ın golü diyerek havaya nostalji katıyordu.Bu dakikadan sonra Eyüp oyunu bizim kaleye yıkarak,bizim takım deplasman maçlarında niye son dakikalarda gol yerin cevabını veriyordu.Maç içersinde öyle enteresan figürler,enstanteneler vardi ki anlatmayla olacak şeyler değil.Çıkan olaylar nedeniyle polisin tekinin orta yaşlı bir Beykozluyu dısarı çıkarırken,maçın devre arasında stadı ziyaret eden siyasilerin arasında ''en büyük başkan bizim başkan''diyerek tekrar içeri girmesi,on dakika sonra olaylara karışması sonucunda polisin kolunda tekrar dışarı çıkması,benim gülmekten gözlerimden yaş gelmesine neden oldu.
Maçın sonunda Beykoz 3 puan alarak umutları ileriki haftalara taşırken bol itiş-kakışlı,bol giderleri bir maç olarak hafızalardaki yerini aldı.
Share on Google Plus

About Hoazin

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 yorum:

  1. Skor ve bahsettiğin kadarıyla güzel oyun için tebrikler, polisle yaşananlar için geçmiş olsun Hoazin ve Semt Aşığı :)

    Önemli bir derbiydi, hava da hoşmuş belli ki, galibiyet de gelince...Oooh pek seviyorum böyle maç günlerini!

    YanıtlaSil