Rakip Takım Analizi:Eyüpspor

Cumartesi günü yükselme grubunun iki İstanbul takımı Beykoz'un sahasında karşılaşacak,öncelikle biraz istatistiklere değinip maç ile ilgili görüşlerimizi belirtelim.

Eyüpspor'un klasman da oynadığı maçlara bakılır ise deplasmanda daha başarılı sonuçlar aldığı göze çarpıyor.

Oynadığı 5 deplasman maçında aldığı skorlar ise şöyle;

1.Maç:Tarsus-Eyüpspor:0-0
2.MAç:Buca-Eyüpspor:3-2
3.Maç:Körfez Bld.Spor-Eyüpspor:2-1
4.Maç:Çorumspor-Eyüpspor:2-3
5.Maç:Tokatspor-Eyüpspor:1-3

Oynanan maçlarda 2 galibiyet,2 mağlubiyet,1 beraberlik alarak 7 puan toplamış.9 gol atarken,kalesin de 8 gol görmüş.

Beykoz ise evinde oynadığı 4 maçta 2 galibiyet ile 2 mağlubiyet almiş.Tüm bu sıkıcı istatistikleri alt alta topladığımızda maçın ortada olduğu ve beraberliğin daha ağır bastığı ortada,ancak bu maçta istatistiklerden daha çok psikolojik etkenlerin maç skorunu etkileyeceğini düşünüyorum.

Psikolojik etkenler demişken,biraz da bunlardan bahsedelim.Öncelikle aynı şehirin takımları olması nedeniyle maç derbi anlamı taşıyor.Eyüpspor'un sahasında oynanan maçta iki takımın yöneticilerin anlaşması sonucunda Beykoz taraftarları maça gitmek istemiş olmalarına rağmen,yoldan çevrildiklerini hatırlıyorum.Rengini belli etmeden stada giren arkadaşlar olmuştu ama takımını özgürce destekleyemedikten sonra bunun bir anlamının olmadığını düşünüyorum.Bu maçta yine aynı olay vuku bulacak ve Eyüp taraftarları münferit olarak maça gelip,rengini belli etmeden maçı izlemek zorunda kalıcaklar.Umarım bu anlamda cumartesi günü kötü olaylar yaşanmaz,kavgasız gürültüsüz bir maç izleriz.

Derbi dışında bugün Tokat'ın Tarsus'u deplasmanda yenmesi play-off lar için artık iki takımında maglubiyete tahamülü kalmadı.

Beykoz taraftarları ile daha iyi oynayan bir ekip,eğer topçular Mersin maçındaki hırsı sahaya koyarlarsa bu maçı alacağımız düşüncesindeyim.Artık çıkışa geçip,üst sıralara tırmanma zamanı,bu maçta bu gruplardaki miladımız olsun.Amin.
Share on Google Plus

About Hoazin

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 yorum: