Yıllanmış İstanbul Semt Takımları 1:Eyüpspor


Yıllanmış İstanbul semt takımları diyerek,tıpkı Beykoz gibi yıllara meydan okuyan/okuyamayan tarihi semt takımlarını elimizden geldiğince tanıtmaya,zamanla da iyi bir arşiv olacağını düşünerek,yarın karşılacak olmamız sebebiyle Eyüpspor'u tanıtmaya başlıyalım

EYÜPSPOR

Kuruluş Tarihi:01-01-1919
Renkleri :Eflatun-sarı
Stad :Eyüp Stadı(2367)
Kulüp Başkanı :Ahmet MALATYALI
Kulubün Resmi Sitesi:www.eyüpspor.org
Tarihçesi :Eyüpspor,Eyüp İdman Yuvası adıyla 1917 yılında,Cemal Bey(Kılıç)tarafında kurulmuştur.Ancak çıkan savaş nedeniyle kulüp kısa bir süre sonra kapatılmıştır.1919 yılında milli mücadeleye destek vermek amacıyla tekrar kurulmuş,Kurtuluş Savaşı sırasında Anadoluya silah sevkiyatında bulunarak,direnişe destek vermişlerdir.Atatürk'ün de Fenerbahçe ziyaretinden sonra kulubü ziyaret ettiği bilinmektedir.
Profosyonelliğin kabulu sonrasında 1952-1953 yılında İstanbul Profosyonel liginde mücadele etmiştirler.Ardı ardına 4 yıl boyunca son haftalarda şampiyonluğu kaçırdıktan hemen sonra, 2000-2001 yılında şampiyon olup,2.lige yükselmiştirler.7 yıldır 2.ligde mücadele eden takım,şu anda 2.lig yükselme grubunda bulunmaktadır.
Eyüpspor futbol şubesi dışında boks,atletizm ve basketbol şubelerinde hizmet vermektedirler.Basketbol takımı,ligi birinci grupta sondan ikinci olarak tamamlamıştır.
Tesisler açısından altyapı tesisleri,antreman tesisleri,basketbol salonu ve futbol sahası olarak bu anlamda başarılı bir kulüp olarak tanımlanabilir.Kulubün bir başka özelliği de armasında türk bayrağı bulunan ender takımlardan biri olmasıdır.
Bu sene 90.yılını kutlayan takıma nice yıllara diyerek,sonlandıralım...
Share on Google Plus

About Hoazin

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 yorum:

  1. İstanbul ligi yeniden kurulsun :)

    YanıtlaSil
  2. kürek takımını destekliyoruz ,,badminton takımı şampiyon...
    haydi beykozzzz:)))))))))))))

    YanıtlaSil