Yıllanmış İstanbul Semt Takımları 2 -Feriköyspor

Feriköyspor

Kuruluş Tarihi :
1927
Renkleri :Kırmızı-Beyaz
Stad :Feriköy Stadı,Şişli
Kulup Başkanı :Oktay Ertuğrul
Tribün Grubu :Red Danger
Kulubün Resmi Sitesi :www.feriköyspor.com

Tarihçesi :Feriköyspor 1919 yılında Feriköy İclaliye Kulubü adıyla faaliyete geçmesine rağmen,1927 yılında resmen kuruldu.İlk kuruluş renkleri yeşil-beyaz olan kulüp,bu tarihten sonra yaşanan çeşitli sorunlar nedeniyle 5 kez daha kurulmak zorunda kalmıştır.
1923 yılında ikinci kez Feriköy İdman Yurdu adıyla kurularak,şimdiki renkleri olan kırmızı-beyaz'ı almıştır.(Kulübün en önemli özelliklerinden birisi de kırmızı-beyaz renkleri ve ay yıldızı armasında kullanan ilk kuluptür.)Kulüp bu dönem parasızlık nedeniyle dağılmak zorunda kalmıştır.
1927'de ise Feriköy Duatepe İdman Yurdu adıyla tekrar kurulmuş ancak futbol sahasının rant kavgalarına kurban gitmesi sonucu tekrar kapanmıştır.Ardından Harbiye öğrencilerini takımlarına katarak ''sivil-asker'' bir futbol takımı kurarak Türk futbol tarihine geçmiştir.
Bu dönemde başarılı sonuçlar alan kulup,forma renklerinden dolayı ''beyazlar geliyor'' diye adından söz ettirmiş.Daha sonra Harbiye'nin Ankara'ya taşınması sonucu,Kurtuluş Spor Kulubü ile birleşerek spor faaliyetlerine devam ettirmiştir.Son olarak Feriköy Spor Kulübü adıyla kurulup amatör lige katılmıştır.
Kulübün tribün grubu öncelikle Genç Feriköylüler,daha sonra Red Danger adı ile anılmaya başlanmış.En ünlü taraftarları ise ''apartman Mustafa'' ile şöför Mehmet Ali Çiğdem olmuş.Şöför Mehmet Ali Bey,1962'de Feriköy'ün Ankara'dan dört puan alması üzerine ,verdiği sözü tutarak karlı bir ocak gecesi saat ikide araba vapurunun üstünden denize atlamış ve sahile kadar yüzmüş.
Feriköy'ün Ankara'dan dört puan alması ise,o dönem de galibiyetlere 2 puan veriliyordu.Ancak deplasman masrafları ve ulaşım zorlukları nediyle,bir takım deplasmana gittiği zaman o şehirin iki takımıyla da birgün ara ile maç yapıyordu.Böylelikle takımlar masraflardan daha az etkilenmeleri sağlanıyordu.
Feriköy takımı,futbol dışında atletizm ve boks şubeleri ile de faaliyet göstermiş olup,eski güzel günlerine dönmeyi bekliyor.

Mücadele ettiği yıllar ve ligler
1.Lig :1959-1968
2.Lig :1956,1968-1972
3.Lig :1973-1974,1984-1994,1999-2000
Amatör:1975,1994-1999,2000-2009

Kaynaklar
:www.feriköyspor.com
wikipedia
www.birebir.net/jose
Share on Google Plus

About Hoazin

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 yorum: