Genç Erkekler Türkiye Şampiyonası #3

Genç Erkekler Türkiye Şampiyonası Çeyrek Final Karşılaşması

Beykoz 63 - 83 Tofaş


Genç Erkekler Türkiye Şampiyonası’nın çeyrek final ilk maçında Beykoz ile Tofaş karşı karşıya geldi. Maçtan Bursa temsilcisi, 63-83 galip ayrılarak yarı finale yükseldi. İlkan Karaman 17 sayı, 21 ribaund ve 4 asistlik performansı ile Tofaş’ın en etkili ismi olurken, Fırat Töz de 19 sayı, 6 ribaunnd ve 7 asist ile maçı tamamladı.Tofaş, Barış Gökalp, Doğan Şenli ve İlkan Karaman’ın basketleri ile maça 12-0‘lık bir seri yakalayarak hızlı başladı. 4 dakikalık süre içinde rakibine sadece 1 sayı şansı tanıyan Bursa temsilcisi 5. dakikaya 1-14 önde girdi. Hücumda toparlanarak içerden ve dışarıdan skor bulmaya başlayan Beykoz, İlkan Karaman’ı durdurmakta zorlandı. İlk periyodu Tofaş, 13-22 önde tamamladı.

İkinci periyoda Beykoz, İlkan Karaman’ın 3 sayılık basketine Yıldırım Boyacı ve Arda Sarıbay ile hemen karşılık vererek başladı. Farkı 6 sayıya kadar indiren rakibi karşısında çabuk toparlanan Bursa temsilcisi, Volkan Gönül ve Fırat Töz ile skor üretti. Mert Kayalar- Arda Sarıbay ikilisi ile hem içerden hem de 3 sayı çizgisinin gerisinden basketler bulan İstanbul temsilcisi, 15. dakikada farkı 4 sayıya indirdi (28-32). Hızlı hücumdan bulduğu basket ile 3 dakika süren suskunluğunu bozan Tofaş, soyunma odasına Oğuzhan Sungur’un basketleri ile 31-37 üstün gitti.

İkinci yarıya iki takım da karşılıklı basketlerle başlarken Beykoz, önce savunma direncini arttırdı daha sonra da Yıldırım Boyacı, Murat Tanış ve Cem Yürür’ün bulduğu basketlerle 24. dakikada skorda dengeyi kurdu (42-42). Cem Yürür’ün 3 sayılık basketi ile skor üstünlüğünü de ele geçiren İstanbul temsilcisi, bu periyodun son dakikalarında İlkan Karaman-Fırat Töz ikilisininbasketlerine engel olmadı. Son periyoda Bursa temsilcisi, 49-51 önde girdi. Final periyoduna Tofaş, iyi başlayan taraf oldu. Fırat Töz-İlkan Karaman ikilisinin basketleri ile 17-0’lık bir seri yakalayan Bursa temsilcisi, 34. dakikaya girilirken farkı bir anda 17 sayıya çıkarttı (49-68). Son 10 dakikalık bölüme çok hızlı bir giriş yapan rakibi karşısında Beykoz’un farkı kapatma çabaları yeterli olmadı ve karşılaşmadan Tofaş 63-83 galip ayrıldı.

Koç Öner,” Elimizden geleni yaptık ancak olmadı”

Beykoz Genç Takım Koçu Güven Öner karşılaşmasonrasında yaptığı açıklamada CemYürür’ün daha ilk periyotta 4 faule ulaşması sonucu maçın büyük bölümünde oynayamadı.Hakemlerinde bizim alehimize verdikeri kararlarda takım olarak dengemizi bozdu. Tamam rakip güçlü bir ekip ancakbu iki negative etki maçı farklı mağlup bitirmemize neden oldu. Şimdi klasman maçları için maçlarımıza devam edeceğiz.Yarın ( Cumartesi) İzmir ekibi Karşıyaka ile oynayacağız. Beykoz adını buralara taşımak da güzeldi,ilk 8 de olma başarısı küçümsenecek bir başarı değil. Beykoz’u en iyi şekilde temsil ettiğimiz inacını taşıyorum” şeklinde konuştu.

Salon: Kepez Spor Salonu
Hakemler: Özlem Yalman-Aydın Karaçam

Beykoz (63): Arda Sarıbay 11 (6 ribaund), Cem Yürür 11 (4 ribaund, 5 asist), Kaan Beritan 1 (5 ribaund, 1 asist), Yıldırım Boyacı 12 (7 ribaund, 2 asist), Murat Tanış 9, Kemal Baday 2 (7 ribaund), Mert Kayalar 9 (7 ribaund, 2 asist), Orhun Turgut 8 (1 ribaund),

Tofaş (83): Doğancan Tokmak 6 (6 ribaund, 1 asist), Fırat Töz 19 (6 ribaund, 7 asist), Metin Salkım 6 (2 ribaund, 2 asist), Rıdvan Çalışkan 4 (1 ribaund), Volkan Gönül 4 (1 ribaund, 1 asist), İlkan Karaman 17 (21 ribaund, 4 asist), Oğuzhan Sungur 11 (5 ribaund, 2 asist), Barış Gökalp 11 (5 ribaund, 5 asist), Doğan Şenli 5 (7 ribaund, 2 asist),


1.PERİYOT: 13-22
2.PERİYOT: 18-15
3.PERİYOT:18-14
4.PERİYOT: 14-32

Talip Ercan-www.beykozhaber.net ( Kaynak TBF )

Share on Google Plus

About Semt Aşığı

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum:

Yorum Gönder