Hazırlık Maçı: Beykoz Genç :73 - 70: Suriye Genç Milli

Beykoz gençleri Suriye Milli’ye galip 73-70










Salon : Recep Şahin Köktürk Spor Salonu
Hakemler :Göksun Öz-Murat Amaç
Beykoz Genç : Cem Yürür **** (21), Yıldırım Boyacı **** (19), Tolga Beritan **** (12),Mert Kayalar *** (11), Murat Tanış *** (8), Orhun Turgut ** (2),Batuhan Alptekin, Turgut Karatop,Meriç Çelik,Kaan Kaba,Oğuzhan Çiftçi,Başaran Üşümüş,Cemal Çelebi
KOÇ : Güven Öner
Suriye U-19 Genç Milli : Belal **** (19), Mahmut *** (10), Obida *** (13), Nouas ** (8), Mayd Marbasha ** (3), Abdal ** (6), Abdulvahap ** (2), Farek *** (8), Saner * (1),Orwalı,Tofek,Hane
Periyotlar : 21-17 (Beykoz Genç), 35-34 (Suriye U-19), 54-54 (Berabere), 73-70 (Beykoz Genç)

Türkiye’de kamp yapan Suriye U-19 Basketbol Genç Takımını ağırlayan Beykoz Genç Takımı karşılaşmadan 73-71 galip ayrıldı. İstanbul Gençler 3.unvanlı ekibimiz önümüzdeki günlerde Antalya-Alanya’da gerçekleşecek olan Türkiye Şampiyonası öncesinde iyi bir sınav verirken özellikle ilk periyotta bulduğu tüm sayıların (21) tümünün üçlüklerden gelmesi günün ilginç notlarındandı.Karşılaşmaya Suriye ekibi iyi başlasa da Beykoz adına Cem Yürür,Tolga Beritan ve Yıldırım Boyacı ile gelen üçlükler oyunda dengenin kurulmasına neden oldu. Rakip takımda Belal ve Mahmud müthiş bir performansla sarı-siyahlı ekibe karşılık veren isimler oldular. İlk periyotun sonunda gelen karşılıklı basketlerle skor 21-17 Beykoz lehine sonuçlandı.

İkinci periyotta bu kez rakip pota altına yüklenerek basket arayışlarını tercih eden sarı-siyahlılar bunda da başarılı olmaya başladı.5.53 saniye de Suriye Ekibi 25-25 lik skorla beraberliği yakaladı. 3.31 saniyede Tolga Beritan’ın üçlüğü ile maçın bu anı 32-31 Beykoz üstünlüğü ile geçildi. Suriye’de Mahmut son bölümde kazandırdığı sayı ile takımını öne geçirirken son atak Beykoz adına Cem Yürür ile gelse de olumlu tamamlanmayınca konuk ekip periyotu 35-34 önde tamamladı.

Yıldırım gibi yetişti!

Üçüncü periyota Belal’in 3 lüğü ile iyi başlayan Suriye Genç Millileri periyot başlarında sayısal üstünlüğünü devam ettirdi.6.35 saniyede Beykoz Yıldırım Boyacı ile bulduğu üçlükle farkın açılmasına engel olacak basketi buldu (41-45). Ardından Yıldırım Boyacı ile iki faul atışını olumlu kullanamayınca Mahmut önce 4.33 de 41-49,sonrasında ise 4.14 de bulduğu basket-faulle farkı 11 sayıya çıkardı (41-52).Rakibi bu anda baskı altına alan oyuncularımız iki ataktan boş dönse de Cem Yürür ile bulduğu 2 üçlükle maça yeniden ortak oldu. Abdul ile sayı bulan konuk ekip 49-54 ü yakalasa da Cem Yürür’ün müthiş bir pota altı sızması ile ve ardından Yıldırım Boyacı’dan gelen üçlükle periyot sonunda eşitliği yakaladı (54-54)

Son periyot nefesleri kesti

Final periyotunda da karşılaşmanın her anında heyecan vardı. Suriye ekibi bulduğu basketle yeniden öne geçse de Yıldırım Boyacı’dan üçlük gelmeye devam etti (57-56).8.26 saniye 60-56 Beykoz üstünlüğü ile geçilirken Suriye Belal’in basketi ile yeniden eşitliği yakaladı 60-60. Karşılaşmanın 6.02 saniyesi 62-62, 4.57 saniyesi ise Mert ile ful atışından gelen tek sayı ile 63-62 tamamlandı. Nauas,Belal ve Farek ile gelen sayılara Beykoz gençlerinden karşılık Murat Tanış,Cem Yürür ile geldi. Son 1.20 de 69-68 Beykoz üstünlüğü varken oyundan bir an bile kopmayan Cem Yürür’ün basketi ile 71-68 ile fark 3 sayıya çıktı.Suriye adına Farek faul atışlarından iki sayı bulunca son 32 saniyede maç 71-70 gibi kritik bir ana geldi. Cem Yürür ile gelişen atakta bu oyuncunun hatalı top kullanımı ile top rakip takıma geçerken top Farek’de iken müthiş bir baskı uygulayan Cem Yürür topu kaparak hatasını telafi etmekle kalmadı ardından gelişen atakta son 2 saniyede bir de takımına faul atışı kazandırdı. Bu atışların ikisini de sayıya çeviren Cem Yürür başarılı oyununu da noktalamış oldu 73-70. Beykoz adına günün yıldızı Cem Yürür 5 üçlüğü ile birlikte toplam 21 sayı bulurken,Rakip takımda Belal 19 sayı ile günün ikinci başarılı ismi oldu.Karşılaşma sonrasında her iki takım oyuncuları bir hatıra fotoğrafında buluştu. Bu arada maçın ardından Beykoz Genç Takım oyuncuları toplu halde şanssız bir sakatlık nedeni ile sezonu kapatan Candar Yılmaz’ın yanına giderek galibiyeti ona armağan ettiler.

Haber . Talip Ercan
Fotoğraflar : Talip Ercan-Erdem Ercan
www.beykozhaber.net

Share on Google Plus

About Semt Aşığı

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 yorum:

  1. Ta Suriye'den gelmiş çocuklara yapılır mı yahu bu :)

    YanıtlaSil
  2. Biz oraya gitsek onlar bizimkileri esir alırdı biz az bile yaptık :)

    YanıtlaSil