TFF 2.Lig 2009/2010 Lig statüsü [Güncel]

Öss değil bu Tff 2. Lig statü gün geçmesinki yeni bir karar alınmasın. Federasyonun son kararı 4 grup 45 takım ve yükselme gruplu sistem. O zaman neden takım sayısını düşürdün? diye sorası geliyor insanın. Bu arada bize İstanbul Grubu değil İç Anadolu Grubu yolu gözüktü yine araya yine Çukurovadan 1 tane takım itelerler. Helal olsun!


TFF 2. Lig 45 takımla 4 grupta oynanacak

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, 2009-2010 futbol sezonunda TFF 2.Lig'in 4 grupta oynanmasını kararlaştırdı. Buna göre yeni sezonda, TFF 2. Lig'te üç grupta 11, bir grupta da 12 takım yer alacak.

Çift devreli lig usulüne göre oynanacak müsabakalar sonucunda 11 takımlı gruplarda ilk iki sırayı alan takımlarla, 12 takımlı grupta ilk üç sırayı alan ekipler Yükselme Grubu'na katılmaya hak kazanacak. Dört grupta kalan 9'ar takım ise klasman gruplarında mücadele edecek.

9 takımdan oluşacak ve çift devreli lig usulüne göre oynanacak Yükselme Grubu'nu, ilk iki sırada bitiren takımlar Bank Asya 1.Lig'ine çıkmaya hak kazanacak.

Bank Asya 1. Lig'ine çıkacak 3. ve son takım ise klasman gruplarını lider olarak tamamlayan ekiplerle, Yükselme Grubu'nda 3,4,5 ve 6.sırayı alan takımların oynayacağı play-off eleminasyon maçları sonucunda belli olacak.

Klasman gruplarında son üç sırayı alan takımlar ise TFF 3.Lig'e düşecek.

Share on Google Plus

About Semt Aşığı

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 yorum:

  1. Allah Allah,çok ilginç bir statü.Hele Beykoz'un İç Anadolu Grubu'na düşmesi veya düşme olasılığı daha da ilginç.Hayırlısı olsun Beykozspor ve taraftarları için.

    YanıtlaSil
  2. Geçen sezon Mersin ve Tarsus İ.Y. ,Konya Şeker , Etimesgut, Telekom ile aynı grupdayken körfez bld. Beylerbeyi,Eyüple aynı grupdaydı.

    YanıtlaSil
  3. Bizim grubumuzda da Bugsaş, Dardanel gibi uzak deplasmanlar vardı ama.. Neyse o değil hani 3 grup 15er takımdan oynanacaktı? Bir ara öyle bir şey çıkmıştı.

    YanıtlaSil
  4. mesele olaylardan korkuyorlar.

    YanıtlaSil