1 Kasim Pazar gunu Beykoz orman besleme organizasyonu yapan gonullulere ONEMLI NOT

Sevgili gonullu arkadaslar,

1 Kasim Pazar gunu Beykoz ormani ile ilgili yapmayi planladiginiz besleme organizasyonu icin simdiden tesekkur etmek isteriz.

Daha once, 4 Ekim Dunya Hayvanlar Gunu’nde ilkini yapmis oldugunuz benzer organizasyonun ardindan hem size hem de diger gruplara pek cok kez dile getirdigimiz gibi, sizlerin bu organizasyon kapsaminda beslemeyi sectiginiz kesimler, yillardir haftanin 3 gunu 1 kez bile aksatilmadan, iki farkli ekip tarafindan beslenen, sagliklari takip edilen, veterinere tasinan, ilaclari verilen hayvanlarin oldugu bolgeler.

Belli bir besleme duzenine alismis, besleyenleri ve araclari taniyan, besleyen kisilerin de neredeyse tek tek bildigi hayvanlar bunlar. Sadece barinak onundeki yol degil, ormanin iclerine dogru onlarca farkli nokta var besleme yapilan ve bu hayvanlar emin olun kiymasindan; kemigine, pilavinda, makarnasindan koftesine cok guzel yemekler yiyorlar. Sizin gruptan isteyen arkadaslar besleme gunlerinde bize katilabilir, yapilan isi yakinen gorebilirler. Belki o zaman icleri daha rahat olur; para ve emeklerini Istanbul’da ayni sekilde baska bolgelere atilmis, bizim beslediklerimiz kadar sansli olmayan baska canlarimiz icin sarfetmeye karar verebilirler. Ornegin Bolluca, Viaport gibi. Oradaki acliktan sefil haldeki hayvanlarin ayda bir kez yapilan bu gibi bir organizasyona, Beykoz’da iki farkli grup tarafindan haftanin 3 gunu etlerle beslenen hayvanlardan cok daha ihtiyaci oldugunu herhelde kimse yadsiyamaz.

Istanbul gibi koca bir sehrin her tarafinda ac susuz yasam savasi veren daha binlerce canimiz oldugu dusunuldugunde, hicbirimizin boylesine mukerrer is yapma luksumuzun olmadigina sanirim herkes katilacaktir.

4 Ekim organizasyonunuzdan sonra da bunun benzeri bir not tarafiniza yazilmisti, ancak kendimizi cok net aciklayamamis olmaliyiz ki, ikinci organizasyon da yine ayni bolgeye duzenlenmistir. Eger illa Beykoz tarafina gelinmekte israr ediliyorsa, o zaman oradan da size bizim yetisemedigimiz bolgeleri soyleyebiliriz, Anadolu Kavagi, Yusa Tepesi gibi. Daha bugun gruplara Anadolu Kavagi’nda ac yavrulu anneler oldugu, oralara kimin besleme yapabilecegi ile ilgili bir email geldi, gormus olmalisiniz.

Hal boyleyken size bir kez daha bu pazar bizim topaclari degil, hazir bu kadar kisi ve mama toplanmisken Anadolu Kavagi, Yusa Tepesi gibi bolgeleri – Oralar da Beykoz’da zaten- veya Bolluca’yi doyurmanizi siddetle oneririm. Hem gitmisken hasta, sakat hayvan var mi, ne durumdalar ona da bakabilirsiniz. Kim bilir oradaki hayvanlar ne haldeler....

Malum, hava cok sogudu, aclik cok daha buyuk bir dert yaza gore. Biz hayvan korumacilarin kisitli kaynaklarimizi daha etkin kullanmamiz, bolgeleri cok akillica bolusmemiz gerek.

Bu seferki cagrimizin gercekten dikkate alinmasini umuyor, simdiden Pazar gunu sececeginiz bolgede kolayliklar diliyoruz.

Beykoz Orman Gonulluleri
Share on Google Plus

About Semt Aşığı

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum:

Yorum Gönder