Medya bu başarısızlığın neresinde?

Çoğu işleri internet gazeteciliğine döktüğü için araştırma ve eleştriler bu bakış açısından yürüteceğiz.
Son dönemde Önder Koç'un tek başına yürüttüğü Beykoz Spor Klübü Medya adı altında özellikle maç haberlerini tüm Medya organlarına servis eden bir yapı var.Önder Koç bu emeğinin karşılığında bir para alıyor mu? Bilemiyoruz,Yalova'lara,Zeytinburnularına gönderilen adama hakkı verilmiyorsa büyük ayıp. Alıyorsa Beykoz Haber 'den mi yoksa Klüpten mi alıyor?Bunuda bilemiyorum? Klüpten alıyorsa böyle bir şeye ne gerek var bu parasızlık ortamında. Aksine bunu Yerel Medya üstlenip Klübe bu konuda destek olması icab eder. Çünkü onların işi zaten bu.

Önce Beykoz Medya Kim ona bakalım;

Beykoz Haber

İnternet adresi: http://beykozhaber.net/
İmtiyaz sayibi aynı zamanda Beykoz Spor Klübü Başkanlığımızıda yürüten Zeki Aksu.Spor haberleri başta Talip Ercan,Tayyar AS ve Muammem Ercan üstünden yürümekte. Köşe yazılarıyla bu isimler zaman zaman yön vermekte. Klübün as başkanlığını yürüten Sayın Yusuf Çolak 'ın da bir köşesi var.Zaten Zeki Bey ve Yusuf Bey ofis olarak kapı komşusu. Yani belediyenin kiracıları. Beykoz 1908 A.Ş. 'nin büyük hissedarı belediye olduğuna göre,Kongreler Belediye düğün salonu veya Nikah salonunda yapıldığıda biliniyor.
Klübün bu kadar iç dinamiklerinin içinde olduğu bir adres Beykoz Haber olunca klüple ilgili en detaylı ve en doğru bilgiyi bu gazeteden beklemek yalnış olmasa gerek. Gel gelelim uygulamaya Bozüyük dönüşü yorum yok.Oynanan futboldan haber yok.
Sezonun toplamına bakarsak. Beykoz Spor Klübü başkanı hakkında çıkan iddialar çok kötüydü.Gerçekliği kanıtlanamadı fakat aksi de ispat edilemedi.Yanıt verildi ama gövde gösterisi şeklindeydi.Halbuki elde böyle bir medya gücü varken Beykoz Spor Klübünün üstündeki bu çamurları temizlemek çok kolaydı. Nasıl olsa ofisler aynı yerler değil mi? Şefaflığı çok rahat sağlaya bilirdiniz, çünkü meteryaller elinizin altında. Ya birileri tembellik yaptı yada susmaları için başka nedenler var.
Suskunluklarını koruyarak olan bitenden Beykoz Halkını habersiz bırakarak bu an ki durumda tepkisizliği hazırladıkları için suçludurlar.
Not: Amatör sporlara en çok yer ayıran gazetemiz.

Flaş Haber - Beykoz Postası

İnternet Adresi: http://www.flashaber.com.tr/ - http://www.beykozpostasi.gen.tr/
İmtiyaz Sahibi Ali Rıza Yıldız.Flash Haber Ümraniye merkezli bir gazete olmasına karşın 13 gazete çıkaran bir yerel medya grubu. Çeşitli ilçelerde faliyetleri var.Sürekli "Ümraniyeden gelen adam bizim ilçemize neden karışıyor?" şeklinde veryansınların altının boş olduğu bir gerçek,üstelik varsa bir yalnış fizandan gelen adam kelleri uçursun.Bizi ilgilendiren Beykoz Postası gibi gözüksede Flash Haber üstünden Beykoz Spor Klübünün içinde yolsuzluklar olduğunu iddia etmektedir.Manşetlerin içine sıkışan resimlerde bir belgeler var gibi gözüksede ortaya şu belgeyle bu yolsuzluk ispatlandı gibi bir şey yok. Devamlı ortalık bulandıran bir görünümdeler. 15 günde bir iddia ortaya atıp sonra bunun üstüne gitmek yerine başka ağızlardan yine Zeki Aksu'nun üstüne gidiyorlar.Bu da Başkanın takıma kanalize olmasını engelledi,engellemeyede devam etdiyor.Zeki Aksu cevaben "Yönetime girmek istediler uygun görmedik o yüzden saldırıyorlar" dedi.Çıkarlarının olduğu söyleniyor.Beykozspor taraftarı olarak beni ilgilendiren yanı varsa bir yolsuzluk çıksın ortaya.Yönetime girmek istemeleri gerçek niyetleriyse bu başarısız dönemde ortaya çıkıp,biz bu işe talibiz projelerimiz bu demeleri lazım.Tabii bizim yerimize Belediye Başkanı buna karar verecek.Aslında bu konu deşilmesi gerekiyor.Sportif Başarısızlıkta birleştirici değil aksine yangına körükle giden Flaş Haber gazetesi imtiyaz sahibi Ali Rıza Bey CHP 'de çeşitli görevler olan ve Beykoz Vakfının başkanı Şaban Tören Bey ilede yakınlığı biliniyor.Yolsuzluk iddialarının üzerine gidilmesini isteyen,15 yaşından beri Beykoz tribünlerinde emek vermiş Boğazın Yargıçları oluşumunun kurucularından Vural Demir 'de bu ikilinin kanuni yollarda bu işin üzerine gitmesine destek veriyor.Bu günlerde bu 3 kişinin alınan başarısız sonuçlardan sonra sevindikleri yönüne eleştiriliyor.Bizim gibi Beykozlular bu duruma asla düşemez.Bahsedildiği gibi çıkar kavgamız dahi olsa bir kere o On Çeşmelerden su içen adam Beykozun yenilmesine sevinemez. Siz bir evlat düşünün babasını hiç sevmiyor ama o düştüğünde geçip karşısına gülsün imkanı yok,yerden kaldırmak için omuz verecektir. Özellikle Vural Bey'e yapılan bu yakıştırmaları çok yersiz buluyorum.
Fazla uzatmadan bu gazetemiz de yalnış hamleler yaparak Beykoz Spor Klübüne doğrudan zarar vermiştir.Köşe yazarlarından Hüseyin Demirel (Beykoz Postası) az yazmasına karşın çok önemli noktalara değinir okunması gereken isimlerden fakat oda bu olaylara sesiz kalmıştır.
19.08 Beykozlular Günü kutlamamız zamanında Şehitlik anıtı önünde İstiklal Marşı okumadığımızı eleştiren yine Beykoz Postası gazetesiydi.Daha ağır ithamlarda bulunmuştu.Bu kutlamanın fikrinin ortaya atılışında ki 3 adamdan biri Vural Demir'dir. Organizasyonda da çok önemli kırıtik noktalarda devreye girip ağırlığını koymuştur...

Dost Beykoz


İnternet Adresi: http://www.dostbeykoz.com/
İmtiyaz Sahibi Kader Gür.Şahsi olarak yerel medyada okumak istediğim en son gazete olmasına karşın,Beykozun tek marka olmayı başarmış gazetesidir.Bu marka olmanın meyvalarını pek yediğinimiz söylemek mümkün değil.Belki reklam anlamında kendilerini domine edecek duruma geliyorlar ama elde bir gazete olarak binde bir görüyoruz malesef. Merkezleri Kavacıkta olması iş dünyasına yakın olmalarını sağlıyor.Buda reklam olarak onlara geri dönüyor. Tam bir hükümet gazeteciliği örneği sergilemekteler. Beykoz da spor olayları bakımından kamuoyuna yön veren tek gazete,herkes kavgasını haberlerin yorum bölümünde yapıyor.Sokakta , tribünde kimse sesini çıkarmıyor. Sayın Muharrem Ergül'ün Belediye Başkanlığı dönemin de Klübe atanmış yöneticilerin basiretsiz yönetimini ve alınan başarısızlıkları protesto eden taraftar suçlu ilan edilirken Zeki Aksu'nun Başkanlığı döneminde futbol yönetim yapısı çok rahat bir şekilde eleştirilebiliyor. Zeki Aksu'nun üstüne giden adamlar, Flaş Haber'in Zeki Aksu ya yüklenmesinde şövenist tavıra bürünüp "Köyümüzün çocuğunu dışardan adamlara yedirmeyiz." mantığıyla kolluyorlar.Flaş Haber de Zeki Aksu ile Dost Beykoz gazetesinin farklı çıkar ilişkileri olduğunu iddia ediyor.Kader Gür 'ün başka yolsuzluklar içinde olduğu söylensede yine kanıt yok.Sinan Kavrak içinse;fotoğrafçılık işlerinde başarısız olduğu yazılıp çiziliyor. Bizi ilgilendirmiyor. Beni gazeteciliği ilgilendiriyor.Son köşe yazısından bir pasaj;

Beykoz 2008-2009 sezonunda tarihinin en parlak dönemlerinden birini yaşadı. O tarihlerde de bu günkü sıkıntılar yaşanıyordu. Tribünleri yönlendirenler, tribünler üzerinden siyasete oynayanlar, Belediye Başkanı ve görevlendirdiği bürokratları yerden yere vurup galiz küfür ve hakaretlerle bıktıranlar, kulübünün camlarını kıranlar, takımının yöneticisine saldıranlar… Bütün bu olumsuz davranışlar inanılmaz başarılar yakalayan o yönetime de yapılmıştı.

Çok net hatırlıyorum dönemin Belediye Başkanı Muharrem Ergül küfür ve protestoları işitmemek için çoğu maçlara gelmezdi. Ama sonuçta o takım, o kadro, o ekip bir sezonda iki kez şampiyon olarak tarihe geçti. Demek ki başarı için sabır olmazsa olmaz.


Az önce söylediğim hükümet gazeteciliği,2008-2009 sezonu tarihin en parlak dönemi lafı yazının bir komplo olduğunun kanıtı.Beyler bu takım Türkiye Liginin ilk maçını oynadı unutmayın.Kimse Boluya kampa gidemezken biz Bulgaristan da kamp yapıoduk. Sayın Muharrem Ergül'e tek sert protesto taraftarın ağzından yazılmış dev teşekkür pankartının indirilmesidir.Çok büyük bi tepki oldu ama gazetede yayınlanmadı.Küfür vs. hiç bir zaman olmadı.
Sezarın hakkı sezara, ben Hürriyet,Milliyet,Sabah'ı da sevmem ama bu onların küçük gazete olduğu anlamına gelmez.

Sonuç olarak yine istediğiniz yazan istediğini yazmayan zihniyetiyle suçlular.

Doğuş Haber


İnternet Adresi: http://www.dogushaber.com
İmtiyaz Sahibi Hanife ERKAN olsada gazetenin lokomotifi yılların gazetecisi Ozan Derviş.Merkezi Paşabahçe de olan gazete en pasifize olan gazetemiz.Talip Bey'in servis ettiği spor haberleri dışında pek bir haber bulamayacağımız bir gazete. Genel amacı spor haberleri değil adli vakalar ve sosyal platformların aktiviteleri. Yinede kulağına gelen haberleri yazmadıklarını düşünüyorum. Belkide diğer gazeteler gibi iddia edip arkasında duramadıkdan sonra yazmanın anlamı olmadığını düşünüyorlar.Kısıtlı imkanlarla bu kadar oluyor.
Pasif kaldıkları için suçludurlar.

Özgün Haber

İnternet Adresi: http://www.ozgunhaber.com.tr/
İmtiyaz sahibi Sedat Dalar. En gazete gibi gazete olan gazetemiz. Biraz daha çok basılsa elde görebilsek harika olur. İnternet sitesi güncellikden çok uzak. Köşe yazarları en iddialı gazete bana kalırsa. Sedat Dalar , ADD Başkanı Füsun Sökmez, Beykoz adına tüm sosyal oluşumlar da görev almaya çalışan iş adamı Gökhan Taneri Vural, Beykozun ünlü simalarından Mustafa Sezgün bir çoğunuz onu manifaturacı zanneder ama o kitapları olan bi şair. Gel gelelim bu gazete spor olaylarına maç bazlı yaklaşmıyor.Daha global daha geniş açıdan haber yapıyor.Mesela bir maç yazısından ziyade Kongrenin haberi veya görev değişiklikleri haberleri gündemini tutuyor. Yönetimleri eleştirmek,Spor gündemine yönvermek vs. bu gazeteden beklememek lazım.Beykozda ki başlıca sorunun siyasi tabanda olduğunu spordan daha önemli sorunlar olduğuna inanılıyor ama bu potansiyel ıskalanıyor. Beykozspor Beykozdur! Gerçeği göz arda ediliyor.

Gazete Beykoz

İnternet Adresi: http://www.gazetebeykoz.com
İmtiyaz sahibini tam olarak bilemiyorum.İletişim adresleri Laleli 'de bir ajans. Bu ajansın İmtiyaz sahibi Recep Akbayrak. Recep Bey'in Ekonomi,Teknoloji,Satış ve Pazarlama,Halkla İlişkiler konularında Makalelerini internetten okuyabilirsiniz. Flaş Haber'e Beykoz dışından diyen zihniyet Gazete Beykoz'u benimsemiş durumda. Özgün Haber 'le birlikte Beykozda mevcut muhalif kanatın gazetesi diyebiliriz.Daha açık konuşmak gerekirse CHP tabanlı Beykoz aşıklarının gazetesi.Yazım dili olarak çok temiz.Bu gazeteyide elde görememek çok acı,internetten yayınlanan bir gazete olmasına karşın sitesi de çok amatör ve bir kez saldırıya uğradı malesef.İsmini değil lakabını bildiği Kofin Bey bu gazetenin lokomotifi... (Hiç zanetmiyorum ama okursa ismini bilmediğimiz için kusurumuza bakmasın).
Beykozspor penceresinden baktığımız zaman okunması en güzel gazete.Güncel maç yazılarını kendi özgün stiliyle ortaya koymaları,Tarih ve geçmişe önem vererek arşivlerden pasajlar çıkarmaları,herkes başkana saldırırken arka bahçede n'oluyor acaba diye sormaları bizim yolumuza ışık tutuyor.Amatör sporcuların her zaman yanında duruşları ise kalplerde taht kuruyor. Malesef yazılardaki Belediye Başkanı Sayın Yücel Çelikbilek 'in ve AKP hükümetinin eleştirileri asıl amacın Beykoz Sporu değil de hükümet yerme muhalif olma adına yapılıyor gibi hissetiriyor.Ben her yazıya bir anti pati ile yaklaştım.Bence taraflar güçsüzün yanında taraflar.Çok ulvi bir hareket Beykoz da eksik olan muhalif taraflarıda çok güzel ama işin içinde siyaset varsa insanın miydesi bulanıyor.

Sonuç: Aralarında doğrusu en çok en suçsuzu.

Bilgi Beykoz
İnternet Adresi: http://www.bilgibeykoz.net/
İmtiyaz sahibi Nurettin Çarpık.Erkan İzci Haberci kimliğiyle gazeteyi forse edenlerden.Yazarlarımız köşesindeki Ufuk Uras ismi Allah Allah dedirtse de Beykoz da insanların bi haber olduğu bir gazete.Çok iyiniyetli hareket ediliyor.Siyaset,politika köküne kadar yapılıyor.Bu son çalkantılı dönemde Şaban Tören'e gitmeyi akıl eden tek gazete olarak ön plana çıksalarda bu röportaj çok az gündeme geldi.Bilgi Beykoz Spor haberlerinde güncelliği kısıtlı kalsada nokta yerlere temas etmesiyle bence farklarını ortaya çıkıyor.Bazı şeylerde fikir sahibi olurken tek pencereden olayı analiz etmemliyiz.O yüzden bu gazeteyide okuyun okutturun.
Sonuç; İşimiz Beykozspor değil diyerek olayların üstüne tam manasıyla gitmemişlerdir,diğer tarafıda göstermişlerdir.Ne suçluu ne suçsuz.

Bizim Beykoz Haber
İnternet Adresi : http://www.bizimbeykozhaber.com/
İmtiyaz Sahibi Adnan Uzunkaya.Milliyetçi Hareket Partisi Beykoz İlçe Başkan Yarımcılığını da yapan Adnan Bey Gazetesinde Milliyetçi görüşün sesi olmaya çalışıyor.Bi olayda taraf olarak bu işi yapmıyorlar sadece görsel medyada bu siyasi kanatı taşıyıp, kitle oluşturma çabasındalar.Bu halleri saygı uyandırıyor.Tavrı,şekli belli siyasi bir medya organı.Tamamiyle kendini siyasete odaklatmış bir gazete zaman zaman basımı gerçekleşiyor.İşin büyük kısmı internetten yürütülsede site berbat halde.Beykozspor penceresinden bakmak gerekirse bu araştırmada yeri olmayan bir gazete...Bize faydası yok.Genel yayın danışmanı Talip Ercan, Spor Müdürü Muammer Ercan olmasına rağmen.Zaten son yapılan kongrenin haberinde "Kongrede katılım yüksekti" ibaresi benim nezlimde bu iş bitmiştir.


Son söz olarak diye bilirim ki bir alternatif medyamız olmalı,Klübün çıkardığı bir dergimiz olmalı,birleri fanzin çıkarmalı,Beykozda amatör sporlara eğilen derginin ağı yayılmalı,gerçekten yayınlanan bir gazetemiz olmalı.
Bu arada Talip Ercan Şahsi Blogun da yeni bir internet gazetesi kuracağının sinyallerini verdi.Bağımsız olmak adına Başkanın gazetesinden sanırım ayrılacak.
Share on Google Plus

About Semt Aşığı

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum:

Yorum Gönder