Veteran Yargıç soruyor: 3 galibiyetle ne değiştiki?

3 maçta neler değişti

Fırtınalar kopuyordu Beykoz sahillerinde, İstifa sesleri taa Mardin'den duyuluyordu. Zeki Aksu şampiyon kadroyu elinde tutamadığı gibi kalan bir kaç tanesinide sebebi "para olmayan" bahanelerle gönderip 18 e bile giremeyen topçuları amatör hocaya teslim ederek lige devam kararı alıp, takımı lig sonunculuğuna oturtuyordu. Bütün Beykoz ayaklanmıştı, Aksu'nun kulübün parasıyla villa aldığını iddia edenler, takımın sonunculuğuna isyan edenler, bu karmaşayı fırsat bilip rant sağlamaya çalışanlar, belediye başkanına yüklenenler, tam bir soğuk savaş yaşanmıştı bir kaç önce Beykoz kulislerinde, buna en çok sevinen medyaydı hergün taze haberle çıkıyodu yerel internet gazeteleri, bir tanesi hariç hepsi Zeki Aksu'nun avukatlığını yapıp bu takım için ne fedakarlıklar yaptığını yazıyordu. Yandaş gazeteleri ve yönetim kurulu hariç tüm beykoz halkı tek cümlede birleşmişti "Zeki Aksu istifa".
Ben ve benim gibi beklentisiz , karşılıksız sadece o armayı en yukarlarda görmek isteyen Beykoz sevdalılarıda bas bas bağırıyorduk "Zeki Aksu istifa" diye. Çok umutluyduk çünkü Zeki Aksu, yıllar sonra bu kulübü demokratik bir yönetimle almış belediyenin, kurumların atanmış başkan ve yöneticilerin elinden kurtarmıştı, sırada kulübü kurumsal yapıya kavuşturup, tesisleşme, modernleşme ve başarıya ulaştırmak kalmıştı. tam 17 yıl beklemiştik 2. ligi tekrar görebilmek için iki yılda 3. lige dönmeyi hiçbirimiz istemiyorduk. ama uçurumun kenarına geleceğimizi hiç birimiz hesap etmemiştik, tam bir panik havası yaşıyorduk. olmamıştı çok güvendiğimiz ,destek verdiğimiz Zeki Aksu yapamamıştı, ya biz çok büyütmüştük gözümüzde ya o çok yıpranmıştı baskılardan, ama bir tek gerçek vardı o da istifa etmesi gerektiği..
Yolsuzluk yaptığını iddia edenler Şaban Tören'ci oluyor, durun biraz sabredin diyenler Zeki Aksu'cu oluyordu. Biz kimciydik peki bizde başkan istifa etmeli diyorduk ama Yolsuzluk yaptığını iddia edip, başkanın karşısına rakip olarak ben adayım sen bırak diyemeyen ve kundura fabrikası döneminde sendikacılık ve kooperatifcilik maceraları Zeki Aksu hikayelerinden aşağı olmayan Şaban Tören'ci de değildik. biz sadece Beykoz'umuzu hep en önde hep ilerde görmek isteyen beykoz halkıydık.
Derken ligler devre arası tatiline girdi takım sonuncu olarak ilk devreyi bitirmişti gelecekte çok karanlık görünüyordu. İşte tam zamanıydı ,istifa et başkan yeni yönetim gelsin kendi transferlerini yapsın, günahıyla sevabıyla sorumluluğu alsın diye bağırdık bu defa. hala Beykoz semalarında "istifa" sesleri yükseliyor, yerel medya koruyor, ümraniye medyası saldırıyor bizler bas bas bağırıyorduk. Olmadı, başkan yeni hocasıyla transferleri yaptı, sonra basın toplantısı düzenleyip "talip varsa ben bırakırım". Her şey bitmiş transfer şansın yok sadece hoca değiştirebilirsin zaten uzak ara lig sonuncususun hiç bir Beykozlu bu oyuna gelmedi, ki gelseydi de başkanın bırakacağına hiç bir zaman inanmadım.
Transferler yapılmış lig başlamıştı ama hedef sadece kümede kalmaktı artık. Gazete yorumlarında bu takımın kümede kalmasını Beykoz meydanında halay çekerek kutlayacağını yazanlar vardı. 102 yıllık takıma reva gördükleri başarı çıtası kümede kalmaktı sadece. Bizler ise tabela sıralamasındaki yerimizden çok kurumsallaşma ve tesisleşme çalışmalarının hala olmamasına üzülüyorduk artık. sonra bir mucize gerçekleşti rakiplerimizden Zeytinburnu ve Gebzespor transfer yapamadığı gibi tıpkı bizim geçirdiğimiz sezon gibi ellerindeki topçuları kaçırmışlardı yalovaspor zaten transfer yapamamış küme düşmenin en büyük adayı olmuştu. Yeni bir umut doğmuştu artık bizden kötüler vardı yarışta.
Beklediğim gibi olmuştu üst üste oynadığımız düşme adaylarını yenip puan sıralamasında bir üst sıraya çıktık. bu hafta bir başka düşme favorisi olan zeytinburnuyla oynuyoruz muhtemelen galibiyetle döneceğiz, ama asıl sınav evimizde oynayacağımız Pendik maçı oturmuş kadrosuyla iyi bir takım olan pendiği evimizde yenebilirsek umudumuz bir kat daha artacak. Vakur hedefimiz olan kümede kalmaya bir adım daha yaklaşacağız.
Ne değişti bu geçen 3 haftada şampiyonluk diye başladığın ligde artık kümede kalmak için mücadele veriyorsun, hala tesisin yok, hala kurumsal yapın yok sadece takımımız 3 maç kazandı ve kazanmaya devam edip ligde kalacak inşallah. Artık istifa sesleri yükselmiyor tribünlerde, protesto alkışlarınıda tebrik alkışı olarak yorumlayıp yazıyor zaten medya, sular durulmuş durumda Beykoz sahillerinde dalgalar bile sakin sakin vuruyor yalıköy kayıkhanelerine, sadece 3 galibiyetle kaybolan koskoca bir yıl unutuldu ve eminimki bu sezon sonunda kümede kalırsak en büyük kahramanda Zeki Aksu olacak. gelecek sezonda takımın başında kalıp bize süper lig vaadleri verip, yine kümede kalma mücadelesiyle günü geçiştirecek, benim balık hafızalı Beykoz halkımda kümede kaldık diye Beykoz meydanında halay çeker her yıl.
Artık yeter 102 yıldır sabrediyoruz, sabretmek istemiyoruz, başarı istiyoruz, modern tesislerimiz olsun istiyoruz, tertemiz adı hiçbir şekilde kirlenmemiş,her mağlubiyetten sonra topçularını şuçlamayan başkan istiyoruz, kümede kalma mücadelesi yapsak bile onuruyla mücadele eden iyi niyetiyle çırpınan topçular istiyoruz, 17 yıl başkanlık yapıp şampiyonluk görmemiş başkan değil ilk yılında şampiyonluk yaşatacak başkan istiyoruz....

veteran
Share on Google Plus

About Semt Aşığı

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 yorum:

  1. Adsız12:56:00

    Hoazin;
    işin en kötüsü de kümede kalırsak zeki aksu'nun basarılı oldugu dusuncesı hakım olacak.
    bu arada beledıye ne ıs yapar,onu da sormak lazım..

    YanıtlaSil