Suçlu Kim?

  Zeki AKSU:Basketbol takımının başında olduğu dönemde kulüp futbol ve basketbol yönetimi olarak ikiye ayrılmıştı.Zeki Aksu basket takımını ikinci lige çıkarttıktan sonra sponsorluk anlaşması yapılıncaya kadar iyi işler çıkarttı.Takımı ligde tutmayı başardı,Beykoz halkında tekrar Beykozluluk ruhunu  canlandırmasını sağladı.Bu dönemde takım maçlarını kapalı gişe oynadı,taraftar yeni bir heyecan sağladı,Henry Dobbileri sahada izleme fırsatı buldu.Daha sonra TTNet sponsorluğu ile birlikte kulübe para girişi oldu,oyuncu seçimleri yanlış yapıldı,sponsorluktan rant sağladığı iddiaları mide bulandırdı.Basket takımı gibi futbol takımı da onun döneminde küme düştü,şimdi ise her ikisi birden can çekişiyor.
Kendisi hakkında öyle iddialar var ki,bir dakika bile orda kalmaması gerekiyor ama şu ana kadar kulubü bırakıp kaçma şansı bulamadı.
Suç sadece onda mı?Değil devam edelim.

  Yücel ÇELİKBİLEK:Kendisi Refah Partisi döneminde de belediye başkanlığı yaptı,Muharrem Ergül'ün daha pasif göreve çekilmesinden sonra yeniden başkanlığa geldi.Yıllardır belediyecilik görevinin içinde aktif olarak görev yaptı ama şahsi görüşüm vizyon olarak çok eskilerde,çağa ayak uyduramadı.Beykoz'u hala onbeş sene önceki anlayışla yönetmeye çalışıyor.
Belediyeciliğin hala çöp toplama,alo maloz hattı kurma,Acarkent'teki teyzelere hobi bahçesi düzenlemekten ibaret sanıyor.
İşler artık turizm haftasında,boğazda balık tutma yarışması düzenlemek kadar romantik değil.Eğer büyük düşünebiliyorsan üç tane kapısına kilit vurulmuş fabrikan var,bunların yeniden kullanılması için harekete geç,hükümet,büyükşehir hepsi arkanda kamuoyu oluştur.
102 yıllık bir takım amatöre düşüyor,bırakın transferi,teknik konuları,hala takıma kalıcı gelir getiremeyen,idman sahası yapamayan,futbol takımının maçlarını oynayacağı stadın zemin problemini çözemeyen,kısacası çözüm üretmeyen,üretemeyen zihniyetten geliyor.Tüm bunların hepsi vizyon meselesi,kendisinin futbola olan ilgisi küçüklüğümde camiye gitse de rahat rahat top oynasak dediğim dedemden daha fazla değil. 
Ama tüm suç Yücel Çelikbilek'te mi?Hayır.Devam edelim.

Yerel Medya: Aslında yandaş medya desek daha doğru olur.Artık gözlerini aç,uyan görevini yerine getir.Saçma salak Çankırı spor haberleri geçme.Yada işten çıkarıldığı için hastane önünde günlerdir,çadırda kalıp eylem yapan bir işçiyi haklı direnişi nedeniyle karalamaya çalışma.
Aptal olma yaşadığın semtin değişen insan ve ekonomi profilini gör.Bu semtte eylemler,grevler her zaman yapıldı,Türkiye'de bu alanda ilklere imza atıldı,yalamalığı bırak,asli olan işini yap.
Suç sadece yerel medya da mı?Hayır.

  
Beykoz Halkı:Yeter artık,nankörlük yapma.''Nerelisin hemşerim?'' sorusuna  Beykozluyum cevabını ver.Bu semt babana,dedene iş verdi,İstanbul'un en güzel yerinde sana yaşama fırsatı verdi.İlk seçimlerde köyün nufusunu fazla göstericem diye tıkış tıkış otobüslere binip köyün yolunu tutma.Ya da git köyüne bir daha gelme.

Sivil Toplum Örgütleri:Artık bu semte vefa borcunuzu ödeme zamanı geldi.Kurduğunuz derneklerde batak oynamaktan,dedikodu yapmaktan yada yılda birkez gittiğiniz köyünüzü kalkındarmaktan vazgeçin.Dün odun topladığınız,koyun güttüğünüz yerler bugün villa oldu,ötekileştirilmeden uyanın,yaşadığınız yere sahip çıkın.
Çünkü siz buraya sahip çıkmazsanız başkaları sahip çıkacaktır.


 Beykoz Taraftarı:Aslından bu çok başka bir yazını konusu olabilir.Semt takımını tutmak,onu kovalamak sadece futbolun romantizm mi diye?Bir belediye otobüsü bileti ile Guti'ye,Alex'e,Baros'a ulaşmak,izlemek varken;doğru düzgün futbol sahası,stadı,futbolcusu olmayan,mazisine sarılan bir kulübe destek çıkmak,arkasında durmak kolay mı?
Hangi takımı tutuyosun dediklerinde ,biraz sonra başlayacak b.ktan  futbol muhabbetine katlanmak kolay mı?
Biliyorum.Değil!
Share on Google Plus

About Hoazin

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum:

Yorum Gönder