Nedir bu Bölgesel Amatör Lig?


Bölgesel Amatör Lig (BAL)
İlk defa geçen sezon oynandı.Süper Amatör Lig'in bir kademe üstü,3.Lig 'in bir kademe altı.Aslen Yarı Profeasyonel bir lig olarak kuruldu.İlk hedef A2 ligiyle süper Lige ne katkıda bulunuyorsa 3.Lig'ede aynı hizmeti sunmak.Amatör kulüpleri çıktıkları gibi düşmemeleri için Profesyonelliğe alıştırmak.

Geçen sezon statüsü
Statüsü çok değişik.Geçen sezon uygulamasını bahsedelim.143 takım katıldı. Takımlar 12 grupda karşılaşmalar yaptılar 2 grup 10 , 1 grup 11, 6 grup 12, 2 grup 13 ve 1 grup 14 takımla kuruldu.Bu 12 grubun 1.leri play off oynadı.İlk maçlar sonunda 6 takım yenilenler arasında ki 2. Play off turunda 3 takım olmak kaydıyla 9 takım 3.Lige yükseldi.

Düşenler ise Baraj maçlarıyla belirleniyor.Kendi grubun içinde bulunan kendi şehrinin takımları arasında en alt sırayı alan takım baraj maçları oynuyor.Örneğin geçen sene Küçükçekmece (1), Beylikdüzü (5), Yeniköy(6) ile 12. grupta olan ve grubu 7. sırada bitiren Alibeyköy , Süper Amatör den baraj maçlarına yükselen İstanbul spor ile Baraj maçı yapmış ve İstanbul spor'a yenilerek alt lige düşmüş.

Bu sene İstanbuldan Hangi Kulüpler BAL'a Katılacak?

Avcılar Belediye ,Bayrampaşa Tuna ,Beşyüzevler ,Beykoz 1908 ,Beylikdüzü ,Büyükçekmece ,Fatih Karagümrük ,Feriköy ,İstanbulspor ,Silivri ,Sultanbeyli Belediye ,Sultangazi ,Yeniköy ,Zeytinburnu takımları gereken belgeler ve teminatı yatırması halinde lige katılacaklar.

Kaç Grup olacak?

12 Grup olması bekleniyor yine.

İstanbul takımları nasıl gruplara dağıtılacak?

Gruplar bölgelerine göre belirleniyor.14 İstanbul takımı var. 4+4+4-2 olarak 4 gruba veya 5+5+4 olarak 3 gruba dağıtılabilir.Her gruba 1 istanbul takımı verme gibi bir durum yok.Geçen sezon 4 grupta İstanbul takımı vardı.(5+5+4 ile dağılacağı kesinleşti.)

Gruplar da başka hangi takımlar olacak?

Bu soruya üstün körü cevap veriliyor çünkü bunun bir kurası olacak ama şampiyonlar liginde olduğu gibi torbalar olacak.Torba kriterleri geçen sezon bölge konumuna bağlı yapıldı.Yine örneklemek gerekirse.Anadolu Yakası Temsilcilerinden Ümraniye ve Sultanbeyli , Rami ve Küçükköy ile aynı grupta yer aldı.Bunlar dışında Adapazarı,Kocaeli,Düzce ekipleriyle aynı grupta yer aldı.

Bizim Gruba düşebilecek rakiplerimiz kimler?

Kaç takımlı gruba düşeceğimiz ,Grubumuzda Kaç İstanbul takımı olacak bunlar rakiplerimizi belirleyecek önemli sorular.11 takımlı grup , 4+4+4+2 formülünde ve 2 İstanbul takımlı gruba düşeceğimizi düşünüyorum.2 Anadolu yakası temsilcisi biz ve Sultanbeyli bu grupta olur.
Geri kalanlar Düzce temsilcileri Düzce ve Beyköy Belediye, Kocaeli temsilcileri: Kocaeli B.B. Kağıt, Derince Belediye, Darıca Kale Bayramoğlu, Çenesuyu Plajyolu, Sakarya Temsilcileri: Adapazarı, Garajlar Taç, AS Akyazı olabilir.

5+5+4 formülünde 4 İstanbul takımıyla aynı Grupta olursak.Biz,Sultanbeyli Belediye,Yeniköy,Feriköy Geri kalan aynı olur 13 Takımlı grup da oluruz.

Gruplar Ne zaman Belli olacak?

Federasyonun yıllık planlamasında Lig başlama tarihi 24 Eylül gözüküyor.Eylül başı grupların belli olması gerekiyor.Bu ortamda zor gözüküyor.

Yeni sezon dedikoduları

Saha bildirimi ve Teminat yatırma 29.07.2011 son gündü.Saat 17.00 olduğunda 30 takım belgelerini tamamlamıştı.Dolayısıyla tarih uzatıldı.Son durum ne bilinmiyor.Yalnız 161 takımın katılması gündem de.Buda gurupları arttırmak yada grupdaki oyuncuları arttırmak anlamına geliyor.7 grupta 13 takım, 5 grupta 14 takım olabilir. 18 takımlı 9 grup yapılma ihtimalide konuşuluyor. Eğer bu şekilde Gruplar oluşursa ilk 2 sırayı alanlar play off oynayabilir.
12 takımın 3.Lige çıkarılması en büyük dedikodu.

Not: Bu arada amatör ligler kitapçığı yayınlandı henüz okumadım.Statü ile ilgili bir çok soruya cevap bulunmuştur.


Share on Google Plus

About Semt Aşığı

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum:

Yorum Gönder