Husumetleri bitirmek.


Futbol gündemi milli maçın ardından derbi ve deplasman yasağı başlıklarla çalkalanmaya başladı. http://www.deplasmanimadokunma.com/ adında bir site açıldı. Tüm taraftarlar buna destek verdi. Hangi takımlı olursa olsun herkesin buna destek olması istendi.


Nasıl ya sen oraya sadece 4 kulübün armasını koyacaksın (Sonra değiştirdiler tüm liglerin logosu kondu) biz de mal gibi bu "tek yürek" başlığı altında toplanacağız?Yok ya? (Hadi onu yedik takım seçtirtiyorlar bir de bil bakalım biz var mıyız ve ya Üsküdar, Karagümrük ,İstanbul,Bandırma.Adana... Yokuz!) Hepsi olsa bile ben sormaz mıyım sana: "Ey efendi Beykoz taraftarı Eyüp'e, Eyüp taraftarı Beykoz'a alınmazken neredeydin."Sarıyer 'li Gazi Osman Paşa 'ya gidemezken,Zeytinburnu - Karagümrük'e alınmazken , Maltepe Kartal stadına giremezken neredeydin. İstersen uzatayım Sivas-Kayseri , Mersin İ.Y. - A.D.S , Sakarya - Kocaeli, Elazığ - Malatya ya da sana bildik tanıdığın birşey söyleyeyim Bursa 3 sene İnönü 'ye giremezken neredeydin? Yoktun şimdide yok ol!

Tabii ki deplasman yasaklarını desteklemiyorum. Deplasman yasakları holiganizmi bitirmez. Aksine salonlara, havuzlara taşmasına neden olur. Zaten Salonlarda kemik izleyicin dışında kimse yok onlarda kalmaz.Deplasman yasağı Anayasa ihlalidir.Kişinin seyahat hakkı engellenemez.Bunu cebimize koyup devam edelim.
Spor Kulüpleri Toplum düzenini oluşturmak için o kulübün taraftarları için olan sosyal bir olgudur. Amacı spor yapılmasını sağlamak gibi gözükse de "Toplum bilincini" stabil tutmaktır. AB grubuna hadiseyi anlattık dan sonra bizim mahalleye de durumu anlatayım; Spor Kulüpleri taraftarları için vardır. Yani spor kulübü taraftarındır. dolayısıyla Başkanından, Masörüne - Futbolcusundan, Teknik direktörüne herkes taraftarın çalışanıdır. Bu işletmenin patronu (Müessese den hizmet alan vasfıyla) taraftardır.Bu tanımları anladıysak şimdi bana cevap verin. Hangi şirkette Patronun nereye gidip nereye gidemeyeceğine bir çalışan karar veriyor? Yine bizim mahalleye söylüyorum. Başkan kim oluyor da benim hangi deplasmana gidip gidemeyeceğime karışıyor.Bu konuyu da kapatıyorum.

Federasyon içinde bu işleri bilen bir tane adam yok.Her fırsatta "Sporda Şiddet yasası" vs. çıkartıp üzerimize polis salıp bu işleri bitireceklerini sanıyorlar ama maçların oynanacağı statları ayarlarken bile bu işlerden bir haberler.

Tarih: 4 Mayıs 2008 // Beykoz 1908 Şampiyonluğu garantilemiş Anadolu Üsküdar 1908 ile ligin son maçına çıkacaktı.Beykoz ve Üsküdar tribünleri yıllardır birbirine dost,sadece tribünde değil hayatın geri kalanında da omuz omuza olan insanlarla kurulu.Anadolu Üsküdar' ın stadı yoktu maç Vefa stadına verildi.Yani Karagümrük semtinin ortasına. Beykoz - Karagümrük düşmanlığının 1940 'lara dayandığını biliyorlar mıydı? Neyse ki bir olay yaşanmadı.

Tarih: 14 Kasım 2010 // Beykoz 1908 17 Yıl sonra çıktığı 2.Ligde Yükselme grubuna kalmıştı.Harika geçen yazın ardından Yerel seçimler sonucu Beykoz 1908 A.Ş. yönetimi değişmiş.Yeni yönetimle düşüş başlamıştı.Düşeceğine kesin gözle bakılan Beykoz 1908 Anadolu Üsküdar 1908 deplasmanına gidiyordu.Onca geçen sene Üsküdar' a bir stad kazandıramamıştı.(Aynı sürede Kasımpaşa 'nın bir otoparkı bile olmuştu üstelik) Yine maç Vefa stadına verildi. Bu kez deplasman taraftarı taşlanmaya maruz kalıp karşılık verdi.Ve Beykoz 1908 ceza aldı.


Daha uzatmadan bu senenin başı ilk deplasman İstanbulspor maçı hangi stada verildi: Ayazağa. 2000 Yılındaki olaylardan haberiniz var mı? (Tıkla öğren) Peki bu maç buraya verildi ne oldu. Biz her zaman ki gibi takımımızı desteklemeye gittik. Ayazağa taraftarıyla karşı karşıya gelmedik ama Polisle karşı karşıya geldik ve maça giremedik.

Son örnek Beşyüzevler - Karagümrük maçı nerde oynandı? Gazi Osman Paşa. Evet Gümrük , G.O.P da arası açık semtlerden...

Bu pazar günü Feriköy - Beykoz 1908 maçı var.Ve Feriköy cezalı. Maç tarafsız sahaya alındı. Hangi Stad: Alibeyköy stadı.Beykoz , Feri- Alibey - köy düşmalığından bir haberler...

Şimdi söyleyin bana bu olaylar bitsin mi istiyorsunuz yoksa bizi karşı karşıya getirerek bu işler hep alevlensin intikam naralarıyla rövanşlar kollansın mı istiyorsunuz?
Çok zor değil bir tane tribüncü olsun aranızda şu stadlara maç verirken yeter.

Hazır hızımı almışken yazayım.Pazar günü U17 futbol, Yıldız basket, A takım basket, A takım futbol maçları var hepside ap ayrı yerlerde çok yakın saatlerde.Kimse demesin tribünler dolmuyor falan beşe bölünmetyeceğiz herhalde.

Share on Google Plus

About Semt Aşığı

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum:

Yorum Gönder