Tarihte Bugün "1955"



Tarih: 30.11.1955
Kaynak: Milliyet Arşiv

Beykoz : 2 - Adalet : 1





Maç transfer sezonun son gününden gününe denk gelmişti. O sene kürek de harika transferler yapmışız fakat yüzme de en büyük kozumuz Aytuk İbooğlu sansasyonel bir biçimde Galatasaray'a kaptırmışız. Fenerbahçe den tam 5 kürekçiyi kadromuza katılmış.Adem Çavdar, İlker Can, Özalp Bilgebay, Vladamir Leondviç, Mustafa Beşkardeş.
Maç öncesi Ligdeki durumumuz çok iyidi. Takım Beşiktaş, Emniyet ve Vefa 'yı yenmişti.Adalet ise bizden çok kötü değildi.Bizden bir mağlubiyet daha fazla almıştı.Üst üste 4. maçımızı ev sahibi olarak Mithatpaşa da oynuyorduk.Maçı 9 binin üzerinde kişi izliyordu.Yağmurlu bir gündü saha çamur olmuştu ama maça gelenler mütiş bir mücade izleyecekti. Beykoz'un Teknik Direktörü Şeref Görkey Kale de Halil , Defans da Rauf,İsmet,Ziya,Mehmet Ekerbiçer,Erdoğan , orta saha da  Fahrettin , Haluk,Hasan,Rıdvan forvette ise Şirzat 11 'i ile sahaya çıkmıştı. Adalet kadrosu Halil Özyağcı yönetimiyle ve Ömer,Ayhan,Selahattin,Fahri,Güngör,Cahit,Salim,Erol,Turhan,Oscar Lucas,Erol 11 'i ile sahadaydı.


Maç çamur bir sahada oynandığı için Ekerbiçer güçlü fiziği ile oyunun en gözde ismiydi.2 gol atmamıza rağmen defans oyunumuz göz doldurmuştu. Zaten gollerimiz de forvetten değil orta saha oyuncularından gelmişti. Mücadele ve sürekli pres ile rakibimizi bunaltmıştık. Adalet o göze hoş gelen kısa paslı oyununu bize karşı oynayamamıştı. Daha 5. Dakikadan Fahrettin 'nin ceza sahası dışından şutu ile golü bulmuştuk.Bu dakikadan sonra oyun daha çok bizim kontrolümüzde geçsede hücum oynamıyorduk. 1-0 'ı korumak isteyen takımımız ilk yarının sonlarına doğru oyun olarak rakibine teslim olmuştu fakat bu sefer de mükemmel bir maç çıkaran kaleci Halil'e takılmıştı. Soyunma odasına 1-0 önde giren Beykoz bu skoru korumanın çabasıyla çamurlu sahada daha çok rakibi oynatmama üzerine oyun oynuyordu.
Adalet bu oyunu 73. Dakikada duran - yan topun ceza sahasımızın önüne düşürdü. Adaletin orta saha oyuncusu Küçük Erol kafayla topu ağlarımıza göndermişti. Bu gol takımımızı kendine getirmişti. Golden henüz 2 dakika geçmişti. Orta sahada topu kapan Erdoğan ara pasıyla Haluk' u rakip ceza sahası önünde topla buluşturmuştu. Önünde rakip defans olmasına rağmen düzgün ve sert bir şut çıkaran Haluk topu kaleye doğru gönderdi fakat Adalet defansın da Cahit 'i hesap edememişti. Cahit 'e çarpan top kaleci konripiye de bırakmıştı.Ve Beykozumuz Adalet önünde 2-1 öne geçmişti. Bu kez defansa çekilip skoru korumak yerine sürekli hücum yapan Beykoz farkı arttırmak için akınlar geliştirse de sonuca bir türlü gidemedi. Golleri o sezonun en çok gol atan 2 oyuncusundan gelmiş olması bu akınların tesadüf olmadığının kanıtıydı.

Share on Google Plus

About Semt Aşığı

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 yorum:

  1. milan da kim bizim zamanimizda futbol vardi yiidiz vardi 2 mac oynayip 3. macta adini eski fenebahceli tarik a cikaracak topcular yoktu dracula manhattan

    YanıtlaSil