Grubun en çok seven taraftarı Avcılar

Bi' çogunuz Pazar sabah kahvaltidan sonra saçlarinizi jolelediniz, güzel ütülü gömleğinizi giydiniz, en sevdiginiz pantalon ve yeni aldiginiz ayakkabilari giydiniz hatta cinsiyet ayrimini kaldiralim ortadan (Malum Cumartesi akşam Bursa 4 otobus yapti) . Saclar düzlestirildi, güzel bi' elbise, güzel takılar, hafif makyaj, anne hoşgörüsü, baba korkusuyla bu güneşli hava da sevgilinizin yanina gittiniz.

Ayni saatler de Avcilar da 15 tane genç, annesi - babasından habersiz kaçtiklari evlerden, pis bi pantalon, geceden is kokan eşorfman üstü, boynun da atkısı ile bu dialogu donduruyordu stadın arkasın da ki park da;

- Maça nasıl gidicez?

+ Metrobüs duragına gidelim. Tanidiklara akbil bastıralım 1e2 yapalım. Söğütlüçeşme de buluşuruz.

- Ordan sonra nasil gidicez?

+ Cok uzak degildir. Yürürüz.

- Boşver oğlum maç zaten seyircisiz.

Bugün sevgilisine gidenler işte bu Avcılarlı gençlerin hic bir zaman karşılık bulamayacak olan sevdasının saflığına erişemeyecekler.

Bu buyuk sevgiye sahip Avcıların gitmedikleri (gidemedikleri) stada bugün giden 30 tane adamdık. Yok mu yalnisimiz bir suru;

Halka açık yerler de alkollü içki içeriz, bizi tasiyan minibüs trafik kurallarını çiğner, hızlı 3-5 kişi kalecinin tahrik etmesiyle sahaya taş atar, kimileri ismi listede yok kaçak maça girer, pankartın ipini unutur, otoban da arabanın kapısını açar ama özün de kulübünü, armasini ölesiye sever. Yok sa kim niye izliyemeyecegi maç için bu guneşli gün de tüm alternatifler den vazgecip maca gelir. Basite kacip alkol alip, hir cikarmak icin diyebilirsin.

Aynı adam koruya gidip istediği kadar içerdi hem de daha rahat olurdu. Aynı adam sahilde dovusecegi 1000 tane adam bulabilirdi. Hatta bir çoğunu dövüp gözünüzde korku uyandirip daha çok saygi da kazana bilirdi. (Bu da size bu adamların "Tribun bir statü" yeri olarak görmediğinin kanıtıdır.) Yapmadi. Maça geldi. De ki başkan bunları besliyor. Bakkala veresiyeyi ödeyemeyecek durum da başkan bu adama nerden para verecek?

Ya bana söyle neden? Neden geldi bu adam maça? Asker den izine gelmiş 10 gün ve 1 pazar görecek ama maçta. Yeni sevgilisi var üstelik daha 17 yasinda kiz arkadaşının sadece Pazar günü çıkma şansı var ama o maçta. Adam hizmet sektöründe çalışıyor, Pazar günü en çok işi yapiyor, hastayim dedi rapor aldi ama maça geldi. Klasik soylemle yaşlısı-genci, okumuşu-cahili, solcusu-sağcısı, evlisi-bekarı maçtaydı.

Neden?

Cevap veremezsin bilmiyorsun. Ben gittim ben bilmiyorum sen nerden bileceksin. Dur bildigin yerden sorayım.

Bu takim Pazar günü ligde kalmayi nerdeyse garantiledi. Sen nerdeydin sen niye gelmedin?
Share on Google Plus

About Semt Aşığı

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 yorum:

  1. Adsız17:35:00

    Bi Avcılar taraftarı olarak teşekkür ederim bu yazıyı yazana . . Açıkçası Büyükçekmece gibi taraftar potansiyeli çok düşük olan ve Edirne gibi şehrinin asıl takımını bırakıp paralı yere doğru göç eden taraftar toplulukları şampiyonluğa giderken Feriköy , Avcılar , Beykoz gibi takımların küme düşmeye oynaması futbolda adaletin olmadığını gösteriyor . Keşke Beykoz-Avcılar maçı İbrahim Kelle Stadında olsaydı da oraya gelip Bal'a deplasmanda veda etseydik ama kısmet değilmiş . Biz seyircisiz 2 maç hariç ( Edirne ve Beykoz ) her yere gidip takımımızı destekledik ama takımımızı kümede tutmayı başaramadık , siz başardınız . İnş kısa zamanda eski günlerinize dönüş yaparsınız ve hak ettiğiniz yerlere doğru ilerlersiniz . Allaha emanet olun . .

    YanıtlaSil
  2. Adsız22:56:00

    Yazınızı Çok Beğendim,Bir Solukta Okudum Gerçekten
    Bu Yazınızı Gözlemlerinize Yada Takibiyetinize Göremi Yazdınız.Yoksa Başka Dayanaklarınızmı Oldu Merak Ediyorum Açıkcası?

    YanıtlaSil