Montpellier - Sweansea - Beykoz

Çarşamba sabahları Radikal spor köşe yazılarını okurum. Uzun zamandır böyle 4 de 4 beğendiğim olmamıştı. Bugün herkes gibi bende Banu K. Yelkovan ve Tanıl Boranın yazılarını çok beğendim. Onlardan ilhamla Beykoz 'a çıkarımlar yapacağım ama Erkan Goloğlu'nun yazısını kesinlikle okuyun zaten çok kısa. 

Başlamadan önce Banu K. Yelkovan Yazısı 'nı okumak için,
Tanıl Bora 'nın yazısını okumak için tıkla

  • Sweansea Gallerin en büyük 2. Şehri, Montpellier Fransanın güneyinde en sükseli 2. şehir, Beykoz Anadolu yakasının en büyük 2.ilçesi. 
  • Sweansea 270 bin nüfusa sahip , Montpellier 255 bin , Beykoz 241 bin. 
  • Sweansea Liman şehri olmasından dolayı, Montpellier kültür varlıklarından dolayı, Beykoz doğa güzelliğinden dolayı günlük nüfusu çok yüksek.
  • 3 yerleşim birimide 1000 seneden fazladır varlar.
  • Sweansea FC takımı 1912 , Montpellier Kulübü 1919 ( Armasında farklı bir tarih yazıyor ama el ve isim değişikliğinden kaynaklanıyor) , Beykoz takımı 1908 yılında kurulmuş.
  • 3 takımında saha başarıları olarak tarihi sürekli dalgalanmalar içinde. 
  • Sweansea FC mali iflasını açıklamadan önce 7 taraftar takımı satın alıp bu konuma getiriyorlar hala hissedarlar. Montpellier HSC şu an ki başkanı nam-ı değer 'Lounis' taraftarı olduğu takımı 1974 de satın alıyor şu an hala başkan. Beykoz 1908 A.Ş. (Futbol klübü şirkettir, Basketbol, Boks takımlarımız derneğe bağlıdır. Beykoz 1908 A.Ş. şirketi Dernek tarafından idare edilen iştiraktir.) Hisse devirleri ile derneğe, dolayısıyla dernek delegelerine devredilmiştir.
  • Stad kapasiteleri;  Sweansea 20.500, Montpellier 32.000, Beykoz 3500 (15.000 kişilik yeni stad için ciddi çalışmalar var.) 
  • Seyirci ortalamaları;  Sweansea 17.000, Montpellier 18.000, Beykoz için bir istatistik vermek zor ama her maça gitmiş bir kişi olarak asla 500 'ü geçmez. Bu sezon sahamızda maç oynamamamızında etkisi büyük.( Stad kapasitesi doluluk oranı Sweansea %83, Montpellier % 57, Beykoz %14)
  • Sweansea FC rejenerasyon antrenmanlarını normal spor salonunda yapıyor, Montepiller krosu şehrin korusunda yapıyor, Beykoz antrenmanlarını Beykoz çayırında yapıyor.
  • Sweansea İngilterenin en üst liginde 11. sırada, Montpellier Fransanın en üst liginin şampiyonu, Beykoz Türkiye liginin 5. kademe liginin 8. si ve statü gereği 6.kademeye düşmemek için play out maçı oynadı.
Sweansea Başkanı Huw Jenkins 


Montpellier Başkanı Louis Nicolin 
(Saçları neden böyle diye merak edenler Banu Yelkovan yazısını okusunlar lütfen) 


Beykoz Başkanı Zeki Aksu


Bende soruyorum arada bu kadar fark yokken bu kadar fark niye? Verdiğin örnekler şehir biz ilçeyiz demeyin, Yüz ölçümü, Nüfus aynı siz bunu imkana dönüştüremiyorsanız o sizin beceriksizliğiniz. Bu verdiğin örnek İngiltere, Fransa ve Türkiye arasında ki farktır aslında diyorsan ve kanıtlasan oturup buna günlerce ağlarım. 
Şimdi yöneticilere laf söyledim diye sevinerek okuyanlar bi çift sözümde size 3 kulüp arasında ki tek fark %14 'lük stad doluluk oranımız. "Bizim ekonomimizle onlarınki bir mi?" deme 2 Avro bilete 80 Avro bilet arasında 40 kat fark var. "Bizim sosyolojimiz onlarla bir mi?" hiç deme adamlardaki sosyal hayat alternatifleri ile bizim ki bir değil. Senin Pazar günü için 2 şansın var ya kahve gideceksin ya da stada geleceksin.
Artık kendine çeki düzen ver Semt İnsanı!
Tek bildiğim bu düzen değişmeli. ADS 'li taraftarlarının dediği gibi Tam Bağımsız Beykoz!

Share on Google Plus

About Semt Aşığı

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum:

Yorum Gönder