2012 -2013 BAL



Federasyonun aklına yavaş yavaş alt ligler gelmeye başladı. Bölgesel amatör ligi de aradan çıkarttılar.Bizi ilgilendiren yerleri ilgi çeken maddeleri derledim.


166 Takım BAL da mücadele etmeye hak kazandı. (3 takımın çekileceği söyleniyor)
Bu sene BAL da mücadele edecek 13 İstanbul takımı var: Beykoz, B.Çekmece, K.Çekmece, İstanbulspor, Sultangazispor, Sultanbeyli Belediye, Vefa, Bağcılar, Tuzlaspor, Çıksalın, Dikilitaş, Çatalca, İncirli.
Statü ve gruplandırma nasıl olacağı katılan takımların kesinlik kazanmasından sonra karar verilecek. (Statü ve guruplandırma büyük ihtimalle geçen senenin aynısı olacak). Bu da 20 Temmuz evrak son teslim günü netlik kazanacak.

Bu sene BAL 'a katılım esasları ile ilgili bir bildiri yayınlandı. Bazı ilgi çekici esaslar:

Madde 2: Fikstüre dahil olan kulüplerin, Lig başlamadan veya başladıktan sonra ligden çekilmesi veya çıkarılması halinde, yatırdıkları teminat yanacağı gibi, aynı sezon kendi ilinin yerel liginde de yer alamaz ve Bölgesel Amatör Lig’den düşmüş sayılacak.

Madde 4: TFF 'ye 25.000 TL 'lik nakit para veya teminat verilecek. Bu para sezon sonu iade ediliyor. Teminat mektubunu; Başkan , Yönetici ve ya sponsor verebiliyor.

Madde 5: En az 3 alt Yapı takımıyla yerel lige katılınacak.

Madde 7: Bu sezon BAL'da 2 Yabancı oyuncu hakkı olacak.

Teknik adam, Oyuncu ve Saha Uygunlukları;

Teknik direktörler en az UEFA A ve B lisansına sahip olmak zorunda yada sezon içinde bu lisansa geçmeleri gerekmekte. TFF C lisanslı yardımcı kaleci antrenörüne de izin verilecek.
Alt yapı teknik adamı C lisansa sahip olamak zorunda.
Oyuncular 1985 ve daha küçük doğumlu olmalı. 1984 ve büyük doğumlul 18 kişilik kadroda 4 oyuncu yer alabilir.
Mülkiyeti kulübe verilmiş bir stad olmak durumunda.

Bedava Başkanlık;

Deplasman giderleri TFF fonu ile bir kısmı karşılanacak. Kilometre başına 1.5 TL verilecek. 200 km üstüne 1000 TL konaklama için yardım verilecek. 10.000 TL 'lik maddi destek verilecek. Antrenör için 400- 4800 TL arası yardım verilecek.24 oyuncu ve 1 teknik adam için yaptırılacak sezonluk ferdi kaza sigortası da TFF tarafından karşılanacak. Her takıma yapılan destek miktarı 35 bin lirayı bulacak.
Share on Google Plus

About Semt Aşığı

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum:

Yorum Gönder