Tarihte Bugün "1965"



1964 - 1965 Sezonu Kelle İbrahim'in vefatı ile acı için de geçen bir sezon olmuş. 1963-1964 sezonunda küme düşen takımımız Karşıyaka 'nın şike yaptığı iddiası ile geri çıkarılmıştı fakat küme düştüğü sanılarak kadromuz dağılmış yeni kadro kurulmuştu. Tam da o sende 18 yaşındaki Nihat Akbay kaleyi Sıtkı Taşer den teslim almıştı. Aslına bakarsan 16 yaşından beri kaleye zaman zaman geçen Nihat herkesin dikkatini çekiyordu. 2 Sezon üst üste küme de kalmaya oynayan takım için fazla iyi gözüyle bakılıyordu.

Nihat Ayaktakilerden sağdan ikinci Kaleci

1964-1965 Sezonu Altay'ı İzmir de Cemal'in golleriyle 2-1 yenip ligde kaldığımız maçta kalede Nihat vardı. (Cemal' in Avladığı Altay Kalecisi de Varol Ürkmezdi. Nihat la Varol 1968 yılında Galatasaray da beraber kale için rekabet ettiler). Altay Maçından sonra Kordon da ligde kaldıkları için çifte telli oynayanların da faytona binenlerin de arasında da Nihat vardı. Hatta Beykoz' a otobüs den yere inemeden sırtlar da dolaştırıldı.

Nihat en sol üst de

O sezon ligde kalmak çok şey ifade ediyordu. Milliyet Gazetesi Spor sayfasının başlığını "Kelle için oynadık." diye atıyordu. Bu cümleyi kuranda Malzemeci Nuri Bayav 'dı. Antrenör Bülent Giz bu sevincin altında çok  hüzün yattığını dile getiriyordu.
Aradan 50 gün geçmiş Beykoz Açılış yapmıştı. Açılış günü Deniz Astsubay Okulu Bandosu ile karnaval havasında geçiyordu. Açılış sonunda 26 futbolcuyla idman yapılmıştı fakat aralarında Nihat yoktu.
Nihat o gün her ne olduysa " Ben bu takımda futbol oynamam" demişti. İdareciler önce çalışmalara katılmayan Nihat'a 250 Lira ceza vermiş. Ardından Nihat'ın bedelini 75 bin Lira olarak açıklamışlardı. Bir sezon önce Nihat; Beykoz dan 2 senelik 30 bin Lira aldığı için transfer olması durumunda 15 bin TL de Beykoz'a iade etmesi gerekiyordu.

Nihat o sene transfer olamadı. 1965 - 1966 sezonun 29 Lig maçı ( Sadece PTT maçında oynamadı) 1 Kupa maçında Beykoz kalesini korudu. 33 Gol yedi. O sezon Şeker sporla beraber 2.Lige düştük. Nihat Küme düşen Beykoz dan Galatasaray'a transfer oldu. Nihat 'ın transfer hikayesi de hayli ilginç. Dr. Sürreyya Eren Başkanımız Deri Kundura Fabrikasın da Nihat için Fenerbahçe ile görüşürken fabrika bahçesinden, İş bankası Müdürü Kemal Onar tarafından kaçırılmış. Bu olayın duyulmasının ardından banka önüne toplanan Beykozlular Nihatı geri istemiş fakat Kemal Onar ikna etmiş. Daha sonra Galatasaray adasına götürülen Nihat sözleşmeyi imzalamış. Beykoz' un duvar gazetelerine ( Kulüp binasının önünde maç günlerinin haberleri yazılan panoya) Nihat'ı vatan haini ilan eden yazılar asılmış.

Nihat Galatasaray idmanlarından kaçıp Beykoz maçlarına geldiği söylenir. Bir kongrede üyeliğinin düşürülmesine sert tepki göstermişliği ile hafızamda kalmış Nihat Akbay. Beykozlu Eski sporcular derneği ile Tepe grubu sponsorluğu zamanı bir hayli aktifti fakat oda şu an " Ben Beykozluyum çok üzülüyorum bu durumda olmasına " diyerek evde oturanlardan.







Share on Google Plus

About Semt Aşığı

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum:

Yorum Gönder