2012-2013 EBBL katılım şartları


Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi ( EBBL) katılım şartları açıklandı. İlgi çekenler;
  • Bu sene ligde 29 yaş sınırı var. 29 yaşından büyük 6 oyuncu kontenjanı bulunuyor. 4 'ü kadroda yer alabiliyor.
  • 1989 doğumlu ve daha küçük 3 oyuncu bulundurmak gerekiyor. 2 si alt yapıdan olacak.
  • 91-94 yaşları arasında üst ligden 1 oyuncu 2. lisans çıkartılarak oynatılabilir. 
  • Lige katılım payı 5000 TL. Yeni Lisans 75 TL, Vizeler 50 TL. Teknik heyet kartları 75 TL., Geçici transferler için vize 300 TL., 29 Yaş üstü oyuncu vizesi 400 TL.
  • Maça götürülen yöneticiler dahil ferdi kaza sigortası yapılmak zorunda.
  • Takımlar oynadıkları salonun giderlerini ödemekle yükümlüdür.
  • 2 Temmuz Transfer dönemi başlangıcı, 1 Ekim geçici transfer dönemi başlangıcı, 3 Eylül baş vuru son günü.
Biz ne yaparız?

Öncelikle TB3L 'e katılma durumumuz olabilir. EBBL 'den çok farkı yok. Futbol 3. Ligi mantığıyla açılan lig ilerde kambur olacak. Basketbolda bu liglerin devamlılığını arttıran etkenler; 'diktatörlükle' (Kamuoyunun pek umurun da olmadığından yöneticiler kendi doğrularını kolaylıkla uygulayabiliyor) yönetiliyor olması, 2 puanlı sistemin böyle kalitesiz ligleri iyiymiş gibi göstermesi ve Play off - Play out gibi lig sonrası turnuvalara alışkın bir spor olması. Neyse çok farkı yok. Bu sene TB2L 'yi zorlayacak bir kadro kurulamayacağını düşünüyorum. Bu sene gençlerimiz İstanbul Şampiyonu olur ona seviniriz.
İşin maddi boyutu vahim 5000 TL katılım payı. 20 Sporcu kaydı en az 1000 TL. 3 geçici transfer, 1 yaşlı oyuncu  1300 TL. Ferdi kaza sigortaları, Deplasman masrafları, sporcu ikame masrafları, Salon masrafları (-ki salon belediyenin kullanmamıza izin çıkarsa ne büyük şeref olur bizim için. Biz alışkınız salon varken Caferağa da idmanlara gitmeye-) , Transfer ücretleri derken 40 bin - 50 bin arası minimum bütçeye gerekiyor. Personel maaşı hariç. Şu an kulübün böyle bir parası yok. Yine de takım yinede lige katılacaktır. Yani kulüp yine birilerine borçlanacak.

Share on Google Plus

About Semt Aşığı

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum:

Yorum Gönder