Zeki Aksu = Başarısızlık #1 - Transfer

Dün rutin olarak yine doktorumu gördüm. Profesyonel yardım alıyorum 2010-2011 sezonu sonundan itibaren. Doktorum mevcut başkan Sayın Zeki Aksu son döneminde ki artıları ve eksilerini bir kağıda yazmamı istedi:


  • Transfer politikasındaki başarısızlık:
2009-2010 Sezonu 105 Amatör sporcu , 38 Profesyonel sporcu Lisansı çıkarılmış. 
Toplam 143 Oyuncunun 4 'ü kiralık gelmiş. 3 'ü ile fesih yapılmış. (Mustafa Demir, Fatih Asan ve Muhammed Aydemir) Bir sezon önce 2.Lig Yükselme grubunu 8. Bitirmiş kadrodan profesyonel olarak Şafak, Alim, Taylan dışında kimse kalmamış. 35 oyuncu yeni lisans çıkartılmış. 
14 futbolcu alt yapıdan çıkarılmış. Anıl Kopuz, Can Kart, Can Keskin, Fatih Poyraz, Oğuzhan Baykan, Okan Öztorun, Ozan Gülcan, Soner Keleş, Tarık Tekdal, Volkan Aksoy. Güven Yıldırım, Mehmet Kambur, Sarp Akgönül, Uğur Ç:anak
Amatör den transfer edilenler Atilla Ünüvar, Hüseyin Keysan, Muhammed Aydemir, Tümer Avizoğulları
Hiç oynamayan ; Can Kart, Gündüz Gürol Azer, Güven Yıldırım, Hüseyin Keysan, Mehmet Kambur, Muhammed Aydemir, Oğuzhan Baykan, Okan Öztorun, Ozan Gülcan, Sarp Akgönül, Soner Keleş, Tümer Avizoğulları, Volkan Aksoy
105 Oyunculu Amatör listesinde ilginç isimler: Bu isimlerin çoğu 2. yarı oynadı ya da bir önceki sezondan kalıp (Teknik değil İdari) yönetimle anlaşamayan oyuncular. Ahmet Hakan Aslanağız, Ahmet Murat Şengül, Ali Çevik, Alican Maraş, Asafcan Erkan, Barış Altıntaş, Bayram Murat Yıldırım, Cengiz Yılmaz, Cenk Kasımoğlu, Erhan Şentürk, Güven Güneri, Halim Karaköse, Hasan Altıparmak, Hayrullah çapur, Hızır Ayaz, Hüseyin Sunar Karakayış, Hüseyi Öztürk, Kamil Aslan, Ogün Gündoğdu, Okan Çebi, Yasin Sakaloğlu, Yılmaz Karamanoğlu.



Ümit Ozan Kazmaz 'ın oynadığı sezon küme düşme ile sonlandı. 3 Hocanın değiştiği sezonda 35 puan toplandı. Bozöyük ile deplasmanda 6-0 yenildiğimiz maç o zamana kadar alınan en farklı mağlubiyet olarak tarihe geçti. Bir çoğu yeni transfer olan oyuncularla tam bir hezimet yaşandı. 













2010-2011 Sezonu 16 Profesyonel , 43 Amatör sporcu lisansı çıkarılmış.
Toplamda 59 sporcu ile sezona başladık. Bu sezon transfer yasağımız vardı. Muhammed Aydemir ile sözleşme fesihi gerçekleştirildi. 
Geçen sene Profesyonel Lisansı olanlar bu sezonda profesyonel lisanslarıyla oynadılar. 
Aralarında bir sezon önce bir maça çıkmayanlar bile vardı: Can Kart, Güven Yıldırım, Mehmet Kambur, Oğuzhan Baykan, Okan Öztorun, Ozan Gülcan, Soner Keleş, Tümer Avizoğulları, Volkan Aksoy.
4 Profesyonel oyuncu bu sezonda hiç bir maça çıkamadı. Anıl Kopuz, Mehmet Kambur, Muhammed Aydemir, Uğur Çanak.
Kemik kadro amatör listeden: Alican Maraş, Asafcan Erkan, Barış Altıntaş, Berkan Özbek, Cemre Can Uyar, Kemal Şenel, Musa karabudak, Ogün Gündoğdu, Şeref Kuru, Turgay Karabıçak.

Bu sezonu hatırlamak bile istemiyoruz herhalde. Sezon başı bir önceki yönetimden kaldığı iddia edilen transfer alacakları nedeniyle federasyona baş vuran eski oyuncularla uzlaşma sağlanamayınca transfer yasağı geldi. Sonra rakipler çoğu İç Anadolu olması (Ankara dan öte 10 takım vardı. Diğerleri Isparta, Afyon, İzmir,)
Daha 2. Hafta 8 gol yemiş takım Altınordu deplasmanı 5-0 mağlubiyet, ilk golünü 5. hafta ilk galibiyetini 6. hafta alan bir takım ile karşı karşıyaydık. Erzurum 'un ligden çekilmesi, Sivas deplasmanına günü birlik gidip 5-0 yenilip geri dönmek. Ve tarihimizin en kötü saha sonucu Oyak Renault maçı bu sezona denk geliyor. Tarihimizde ilk defa Amatöre düştüğümüz sezon 28 Puan topladık. -44 avaraj ile sezonu kapatmak her gittiği deplasmanda taraftarı nasıl bir ruh haline soktuğunu hayal etmeye yeter. Sadece bu sezon için bile Zeki Aksu insan içine çıkmaya utanmalı. Ben utanıyorum şahsen. Sezon Başı Erdem Acar dan boşalan Teknik Direktörlüğe Ahmet Yılmaz getirildi ama 2. Yarı Maksut Ünlü ile devam edildi. 2 yeni hoca ile çalışıldı.


2011 - 2012 Sezonu 12 Profesyonel, 83 Amatör sporcu Lisansı çıkarılmış.
Tarihimizin Amatör ilk sezonuna 95 sporcuyla başladık. Amatör olduğumuz için transfer yasağımız geçerli değildi. Dolayısıyla yeni kadro kuruldu.
Geçen sezondan kalan profesyonel lisanslı sporcular: Can Kart, Can Keskin, Fatih Poyraz, Oğuzhan Baykan, Okan Öztorun, Soner Keleş, Tümer Avizoğlu, Volkan Aksoy. (Oğuzhan hiç oynayamadı)
Transfer edilen Profesyonel lisanslı sporcular: Erdinç Pekgöz (Sonradan Profesyonel) , İbrahim Hırçın (Sonradan Profesyonel), Emirhan Emir
Amatör Transferler: Cenk Güven, Deniz Satılmış, Emin Uzun, Gökhan Buz, İbrahim Kunduru, Musa Demir, Soner Alpaydın, Sedat Geçer.

Bu sezon için yorum yapmaya gerek var mı? Mahalle değil sokak takımlarıyla maç yaptık (İzmit çenesuyu Plajyoluspor dan bahsediyorum) Bu ligde bile düşmeme mücadelesi verdik. Play-out ile ligde kalabildik. Bu sezonda 2 yeni hoca ile çalıştık.

2012 - 2013 Sezonu İlk yarısında 4 Profesyonel , 67 Amatör sporcu Lisansı çıkarıldı.
Geçen sezonun takımı dağıtıldı yeni takım kuruldu. Artık sadece 4 profesyonel sporcumuz kaldı. Soner Keleş, Can Keskin, Volkan Aksoy, Okan Öztorun.
Yeni transferler: Aziz Abaramak, Alper Genç, Bekir Demir, Berat Sabırlı, Emirhan Satar, Gökhan Meriç, Kadir Ülker, Murat Saim, Nihat Gökmen, Süha Gelen, Serkan Beğ, Sinan Birdal, Tuğrahan Aksu.
Alt Yapıdan: Çiya Özgün, Bayram Murat Yıldırım, Kubilay Gören, Tolga Özbay.

İlk yarı bitimine 1 hafta var ama 3. Hocamızla anlaştık. Ara transfer kesinlikle yapılacaktır. Şu an ligde sondan ikinciyiz. Ayvalıkgücü Bld. spor deplasmanından 5-0 'lık yenilgi ile döndük.


Yanlış transferler ile başarısız sonuçlar. Bunu ben değil tablolar ve sayılar söylüyor. Benim sıkıntım 388 lisans ve sigorta. Oynamadan giden birçok adam var. Şu an da lisansı yenilenen ama oynamayan birçok sporcu var. Hele Belediye ile iplerin koptuğu sezon gelen giden oyuncunun haddi hesabı yok. Belediye söz verdiği paraları belkide bu gereksiz transferlerden sonra vermekten vazgeçti.


*Amatör Lisansların içinde alt yapı oyuncuları da dahil.  15 yaşında ki oyuncular dahi bu listede yer alıyor.
Share on Google Plus

About Semt Aşığı

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum:

Yorum Gönder