Maçın Ardından: İ.T.Ü. 88 - 84 Beykoz


TBF 2.Liginde mücadele eden Beykoz Basketbol Takımı İTÜ ile oynadığı müsabakadan 88-84 mağlup ayrılırken maçta bir rekora da imza atıldı.TBF 2.Liginde bir maça en fazla sayı atan oyuncu ünvanı bu maça yenilenirken Fenerbahçe Ülker yerine süpriz bir şekilde basketbol yaşantısını İTÜ de devam ettirme kararı alarak şaşırtan İbrahim Kutluay yaptığı 51 sayı ile bu alanda bir rekora da imza atmış oldu. Tabii ki Kutluay’ı bu rekorunda karşılaşmanın hakemleri Rıfat Bayar ve Önder Yılmaz’ın da yaptığı kakı ! göz ardı edilmemeli. İbrahim’e dokunulmazlık zırhı giydiren hakem ikilisi Beykoz’un olası başarısının da önüne set çekerken maçın ardından Beykozspor Başkanı Zeki Aksu’nun isyanı koridorlarda yankılandı.

Basketbol tarihine geçen bu müsabakada karşılaşmanın hakemleri maçın başından sonuna değin her karararını Beykoz aleyhine verince sarı-siyahlı tribünlerden da tepki çekti.Maçta İbrakim Kutluay üçlüklerde 11 denemede 8 isabet sağlarken, 24 serbest atıştan 23 ünü olumlu kullanarak rekor bir ortalama yakaladı. Gerçi verilen faul kararının birçoğu tartışma götürürdü. Beykoz takımında tribünlerden destek gelmesine karşın İbrahim Kutluay’ın üçlüklerini engelleyecek bir başarı sağlanamazken en skorer isim Rasheim Ali Abdullah Wrigt idi. Başarılı oyuncu 27 sayı ortalamasını yakalarken kendisini 16sayı ile Hasan Özken takip etti.

Beykoz Harun Erdenay, Tolga Tekinalp ve İbrahim Kutluay gibi Türk Basketbolunun üst düzey oyuncularının forma giydiği rakibi karşısında maça Halil-Ali Abdullah-Kenan-Hasan Özkan ve Onur beşlisi ile başladı. Sarı-siyahlılarımız maçın başında Tolga Tekinalp’in basketlerine engel olamazken 4-4 ile geçilen ilk dakikaların ardından Tolga-İbrahim ikilisinin basketlerine karşılık veremeyince skor bir anda 11-4 e geldi. Karşılaşmanın Hakemleri yanlı kararlar vermeye başlayınca takımın kilit isimlerinden Hasan Özkan’ın faul sayısı bir anda 3 e çıktı. İlk periyot 28-22 lik skorla tamamlandı.

İkinci periyota Hasan Özkan’ı mecburen kenara alıp başlayan temsilcimiz Cem-Ali Abdullah-Onur-Halil ve Ege ile periyoda çıktı. Bu periyotta da hakemlerin yanlı tutumu çekilmez bir hale gelirken özellikle İbrahim’e eşlik eden oyuncularımızın rüzgarına dahi faul çalınır oldu. Periyot 42-35 İTÜ üstünlüğü ile geçildi.

Üçüncü periyottada durum değişmedi. İbrahim-Tolga ikilisine Beykoz adına karşılık ABD’limiz Ali Abdullah’dan geldi. 5.49 kala karşılaşmada 45-45 eşitlik sağlandı. 3.28 kala ise Beykoz karşılaşmada Ali Abdullah’ın basketi ile karşılaşmada ilk kez öne geçti .Bu anların ardından Beykoz adına kazanılan bir basketi hakemler görmezden geldi.

Son periyotta 4 faul sınırındaki Hasan 5.faulle oyun harici kalırken İbrahim Kutluay’ın basketleri devam etti. Ali Abdullah’ın basket-faulü ile 64-61 öne geçmeyi başarsak da İbrahim Kutluay’ın üçlükleri bu andan sonra farkın kapanıp İTÜ lehine açılmasına neden oldu. Maçın son 1 dakikasında Halil’in art arda 2 üçlüğü ile fark kapanacak mı mucize gelebilir mi darken İbrahim yine basketleri ile maçın skorunu ayin etti.

SALON : İTÜ Maslak Spor Salonu
İTÜ : İbrahim Kutluay **** 51, Tolga Tekinalp *** 19, Salih ** 5, Deniz ** 2, Harun Erdenay * 3, Mahir ** 2, Serdar ** 2, Gökhan * 1, İbrahim Erkal *, Şuacan *, Derya ** 3
BEYKOZSPOR : Rasheim Ali Abdullah Wright **** 27, Hasan Özkan *** 16, Cem Yürür ** 7, Halil *** 12, Ege ** 3, Onur Bolat ** 10, Kenan *, Nusret *, Anıl *, Enver ** 9
PERİYOTLAR : 28-22 / 42-35 / 59-58 / 88-84

Maç Yazısı : Muammer Ercan
Resimler : Önder KOÇ

ZEKİ AKSU: YETER ARTIK!
TB2L’nin 9. haftasında İ.T.Ü. Ayazağa Kampüsü’nde oynanan ve evsahibi takımın 88-84’lük skorla kazandığı İstanbul Teknik Üniversitesi-Beykoz karşılaşmasının ardından Beykoz Spor Kulübü Başkanı Zeki Aksu, hakemlerin yönetimlerine ve Sarı Siyahlı kulübün alehine çaldıkları hatalı düdüklere sert tepki gösterdi.

Aksu yaptığı açıklamada: “Daha sezonun ikinci maçında Uşak Belediye karşısında hakemlerin maçın sonucunu doğrudan etkileyen hatalı düdükleri sonrasında hiçbir açıklama yapmadım. Bir sonraki hafta Tofaş maçında da sadece bizim benchimizi oturması konusunda uyaran hatta sevinmek için ayağa kalkan kenar yönetimimize ve oyuncularımıza teknik faul çalan hakemler hakkında da yorum yapmaktan kaçındım. Sakın yanlış anlaşılmasın bizim takımız bu iki karşılaşmanın dışında Düzce maçını da kaybetti ama hakemler hiçbir şekilde o maçın sonucuna müdahale etmediler. Yani mağlubiyetlerin sonrasında hakem hatalarının ardına sığınmış değiliz.

Ama artık yeter! Cumartesi günü oynanan İ.T.Ü. karşılaşmasında yaşanan hakem skandalı sonrasında bu açıklamayı yapmak bir başkan olarak benim görevim. İki takım da hem geçmişleri hem de basketbola yaptıkları yatırımla Beko Basketbol Ligi’nde oynamayı hakediyorlar. Buna hiçbir itirazım yok. İ.T.Ü. İbrahim Kutluay’ıyla, Harun Erdenay’ıyla, Tolga Tekinalp’iyle çok kaliteli ve iyi bir kadroya sahip. Yani sahaya çıkıp 40 dakikalık mücadelenin ardından bizi yenebilirler. Buna da bir itirazım yok. Ama maçı idare etmek için sahada bulunan, adalet dağıtması gereken hakemlerin evsahibi takımdan etkilenerek kulübümüzün haklarını ve oyuncularımın emeklerini çalmalarına göz yumacak değilim.

Merkez Hakem Kurulu Başkanı’na soruyorum. Marka değeri yükselen ve kalite açısından birinci ligi aratmayan TB2L’de şampiyonluk mücadelesi veren ve Beko Basketbol Ligi’ne yakışır organizayona sahip iki takımın maçına kapasitesiz hakemleri gönderek karşılaşmanın çileden çıkmasını sağlamak nasıl bir yöneticiliktir. Bu maçtan iki gün önce oynadığımız genç takım maçında sahada Emin Moğolkoç’u görürken milyon dolarlık iki takımın karşılaşmasını B klasman hakemlerin yönetmesine izin verilmesini içime sindiremiyorum. Biz bu ligin marka değerini ve kalitesini yükseltmek için elimizden gelen herşeyi yaparken Merkez Hakem Kurulu’nun böyle vahim hatalar yapmasının cezasını para harcayarak basketbola yatırım yapan kulüpler mi çekmelidir? İnanın karşı takımın en kıdemli iki oyuncusu bu karşılaşmayı yönetseydi biz maçı kazanırdık. Basketbol kamuoyunun bilmesini isterim ki eğer hakemlerin basirestsiz ve korkak yönetimleri bizim emeğimizi çalmaya devam ederse Beykoz Spor Kulübü basketbola yatırımını keserek, yönetim kurulumuzun da kararıyla ligden çekileceğiz.
Share on Google Plus

About Semt Aşığı

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum:

Yorum Gönder