BGL final grubu ilk maç

Genç Erkekler Final Grubu maçlarının ilk haftasında Caferağa Spor Salonunda oynanan maçta Işıkspor Beykoz’u 79-89 yenerek rakibiyle galibiyet sayısını eşitledi. Maçın ilk 6 dakikası dışında skorda hep üstün olan Işıkspor, organize hücumlarla ve hücum ribauntlarıyla çok zor bir maçtan galibiyet çıkardılar. Beykoz ilk çeyrekte Arda ve Cem ile kolay sayılar bulup skorda öne geçse de, Necdet ve Batu ile toparlanan Işık ilk çeyreği 17-20 önde tamamladı.

Takımını çok iyi organize eden Kevin, rakibinin baskısına kolayca çıkıp arkadaşlarına gereken pasları dağıttı, bu akşam hem savunma da hem de hücumda çok ciddi katkılar veren Kaan Kürkçü ile beraber Nejat ve Hamdi’de pota altında takımın yükünü çekince ilk yarı 39-46 Işık lehine sonuçlandı.

İkinci yarıya daha derli toplu başlayan Beykoz, ilk yarıda küçümsediği rakibini bu sefer ciddiye alarak oynayınca izlemesi daha zevkli bir maça şahit olduk. Beykoz’da Arda, Cem ve Candar hücumda üzerlerine düşeni yaparken Tolga Beritan, Murat Tanış ve Murat Kaçar’ın toplamda 5 sayıda kalmaları işlerini bir hayli zorlaştırdı. Bunun yanında bir türlü halledemedikleri rakip hücum ribaundlarından da Işıkspor’a defalarca 2.hücum şansı verdiler. 3.çeyrekte Hamdi’nin peş peşe gelen 7 sayısı ve Batu’nun orta mesafe şutlarıyla son çeyreğe 59-62 Işık üstünlüğü ile girildi.

İki takımında savunmadan çok hücuma konsantre olduklarını gördüğümüz son çeyrekte Kevin Kaspar’ın becerili işleriyle Işıkspor’u maçta tuttuğunu gördük.
Beykoz’da ise pota altından fazla skor üretememeleri ve neredeyse sıfır fast break sayısı atmaları bunun yanında acemice top kayıpları defalarca kapısına gelen şansı geri çevirmeleri anlamına geliyordu. Maçın ikinci yarısını özellikle de son 4 dakikayı çok iyi yöneten ve doğru hamleler yapıp kritik bir galibiyet alan Onur Çetin’in de ikinci yarı hiç mola kullanmaması sahadaki oyuncularına ne kadar hakim olduğundan ve yapabileceklerini çok iyi bilmesinden kaynaklanıyor. İkinci çeyreğin son dört dakikasında sahada yer alan 5’ten sadece Kevin’ı tanıdığımızı ve bu 5 oyuncunun maçı dengede sürdürüp soyunma odasına 7 sayılık avantajla takımını götürdüğünü belirtirsek Onur Hoca’nın yedek sırasına da ne kadar değer verdiğini anlamış oluruz.

Son çeyrekte 20-27 lik skorla maçtan da 79-89 galip ayrılan Işıkspor final grubuna galibiyetle başlamış oldu.

Salon: Caferağa S.S:
Hakemler: Çetin Artan-Barış Tunç

BEYKOZ: ARDA SARIBAY 26, CEM YÜRÜR 22, CANDAR YILMAZ 12, KEMAL BADAY 6, YILDIRIM BOYACI 5, ORHUN TURGUT 2, MURAT TANIŞ 2, TOLGA BERİTAN 2, MURAT KAÇAR 1, BATIKAN AKBACI, OĞUZHAN ÇİFTÇİ

IŞIKSPOR: KEVIN KASPAR 21, BATU ÖZGÜR 17, NEJAT ERSELCAN 16, HAMDİ ALTIN 11, KAAN KÜRKÇÜ 11, BARIŞCAN ABDULLAHOĞLU 7, NECDET GÜNERİ 4, ALPER EREN 2, KAAN KORKMAZ, ALİ EMRE KUZUCU, KEMAL TURAN, HAKAN TINAZ

I:17-20
II:39-46
III:59-62
IV:79-89
Share on Google Plus

About Semt Aşığı

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum:

Yorum Gönder