Genç Erkekler Final grubunda

Gençlerde Kırmızı ve Beyaz grupta maçların tamamlanmasına 1 hafta kala final grubuna çıkacak takımlar belli oldu. Kırmızı Grupta ilk 3 sırayı alan takımlar yerlerini haftalar öncesinden garantilerken cadı kazanını andıran Beyaz grupta düğüm geçen hafta oynanan Beşiktaş-G.Saray maçıyla çözüldü. Bu grupta Fb Ülker, Beykoz ve Beşiktaş grupta ilk 3 sırayı alırken son haftalarda yaşadığı sakatlıklarla kritik maçlarını kaybeden G.Saray ile ligin sonlarına doğru olağanüstü bir çıkış gösteren ancak sezon başındaki performansının kurbanı olan Darüşşafaka ilk 3 dışında kalıp sezonu kapatmış oldu.

Beykoz Ortalığı Karıştırdı.

Beykoz'un Galatasaray ve Darüşşafaka'yı final grubu dışında bırakması camiada büyük yankı uyandırdı.Milli takım düzeyinde oyuncuları olduğu kılıfının arkasına saklanarak statüde değişiklik yapıldı.Bu sene için bir şey yapamayacak olan
İl Temsilciliği çareyi önümüzdeki sezonun statüsünü değiştirmekte buldu.Sayemizde seneye İstanbul genelinde 3 lig (Seri A,Seri B ve Sei C: Birbirinden farklı statüleri olacak ve sadece Seri A 'dan final grubuna kalınacak.) oluşturulacak hem daha çok takım katılmış olacak hemde bu takılmlar play out - play off şansları da kazanmış olacaklar.
Bu camiası,lobisi vs.'si olan takımları kayırma devri bitti.Artık gözünüzü başka taraflara çevirir başka yerlerdende milli takım düzeyinde oyuncular olduğunu fark edersiniz.

Final Grubu

Kırmızı Grupta Pertevniyal tüm maçlarını farklı kazanırken onu Işıkspor ve Efes Pilsen takip etti. Statü gereği Kırmız ve Beyaz Grubu ilk 3 sıra içinde bitiren takımlar 6 takımlı Final Grubunu oluşturuyorlar ve kendi grubundan gelen takımlarla oynadığı maç sonuçlarını ve puanlarını da buraya taşıyorlar,dolayısıyla Final Grubunda her takımın yapacağı toplam maç sayısı 6 olacak ve bu son grupta ilk 4 sırayı alacak takımlar doğrudan Türkiye Şampiyonasına katılma hakkı elde ederken 5.bileti alan takım ise alt gruptan gelecek 2 takımında katılımıyla oynanacak maçlardan sonra belli olacak.

Önümüzdeki haftadan itibaren programa alınacak olan Final Grubunun takımları ve kesinleşen puan durumu (şimdilik) şu şekilde:

1-PERTEVNİYAL 4-0 412-225
2-FB ÜLKER 3-1 350-298
3-BEYKOZ 2-2 316-340
4-BEŞİKTAŞ 1-3 280-308
5-IŞIKSPOR 1-3 252-320
6-EFES PİLSEN 1-3 258-377

Taşınan maçlar ve skorları:
Pertevniyal-Işıkspor: 78-49 / 108-52
Pertevniyal-Efes Pilsen: 132-61 / 94-63
Işıkspor-Efes Pilsen: 87-65 / 64-69
Fb Ülker –Beykoz: 102-87 / 97-72
Fb Ülker-Beşiktaş : 71-77 / 80-62
Beykoz – Beşiktaş : 80-76 / 77-65


Statü gereği 3. sırayı aldığımız final grubunda şüphesiz en çekişmeli maç Pertevniyal - FB Ülker arasında olacaktır.Bu ikilinin çekişmesi ve Beşiktaş,Efes Pilsen takımlarının toparlanma çabaları bu üst grubu zorlarsa aradan sıyrılma şansımız çok.Beşiktaşı her 2 maçta yenmiş olmamız.Beşiktaşın ise FB Ülker ve GS 'yi yenmiş 1 seferde yenmiş olması bize yarayacağını düşünüyorum.Tabii diğer grupdan gelen takımlar kapalı kutu.Darısı futbol takımının başına.

15 Ocak saat 18:30 Ahmet Cömert S.S. 'de İstanbul Büyükşehir Belediye - Beykoz maçı vardır.Bu formalite maçında yolu düşen herkesin gitmesini çocukları onure etmesini bekliyorum.

Biz Türkiye şampiyonasına katılamasakta bu seneki misyonumuzu yerine getirmiş durumdayız.
Çifte standarta hayır!

Kaynakça Kullanılan: İstanbulbasket.org
Share on Google Plus

About Semt Aşığı

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum:

Yorum Gönder