DSGL Bölgesel gruplarda herşey belli oldu.

Global futbola baktığımızda gençlerin önemi artıyor.Fransa milli takımını domine eden Arsenal'e baktığımızda nerdeyse çocuk işçi çalıştırmakdan dava açılacak.Tevez,Rooney,C.Ronaldo,Messi vb. futbolcular 11 yaşında klüplere kazandıralarak hem sosyal hemde futbol eğitimleri en baştan yapılıyor.Bu saydığımız oyuncuların fiyatını düşünürsek bu yazıyı okuyanların hepsi yaşamı boyunca kazandığı paraları toplasak 1 tanesini alamayız.Türk Futbolunda olmayan şeyler bunlar Fenerbahçeli Semih bir türlü yaşlanamadı mesela.
En son Batuhan örneği de bu çarpık düzenin başka bir göstergesi.Aradan bir arda çıkıyor onuda pazarlayamazsak zaten Türkiyeden futbolcu çıkmaz.
Bu doğrultuda takımımıza dönersek.Bu adamların hepsi 90-91 doğumlu 18 yaşında yani artık piyasaya çıkmalarının zamanı.Bu sene Deplasmanlı süper gençler ligine umut dolu başlamışdık her sene olduğu gibi ama bu sene transferlerin farkı göze çarpıyordu.Ayrı bir heyecan vardı.Geçen senenin şampiyonunu yenmek büyük sükse kazandırmışdı bize fakat sonraki düşüş önlenemedi.Çocuklukdan yeni çıkmış çıkmakda olan bu çocuklara psikolojik olarakda motive etmek önemliydi bunu yapamadı yönetimimiz.Bu işler çok zor bir çoğumuz bu yaşdaki çocuğunu evde bile tutamıyor.
Sözün özü acısıyla tatlısıyla geride bıraktık bu turnuvayı.Kendi adıma büyük bir ayıptır izlediğim maçlar 1 elin parmaklarını geçmez.Yinede gözüme hoş gelen 1-2 oyuncu var.Hiç sanmıyorum ama bu çocuklardan para kazanırsak veya A takıma 1-2 tanesini katarsak çok iyi olur.

Teşekkürler Gençler.
Share on Google Plus

About Semt Aşığı

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum:

Yorum Gönder