1908 A.Ş. Derneğe nasıl verildi?

Sezon ortasında bile seçimlerden sonra başkan değişirse takımımız ne olacak diye merak eder dururduk.Hatta "O Başkan olursa ne olur , Bu başkan olursa ne olur?" diye ayrı ayrı seneryolar bile kurulmuştu. Yücel Çelikbilek başkanlığında böyle bir birleşmenin olabileceğine imkan ve ihtimal verilmemişti. Çünkü Parti politikası bu tarz işlerden rant etmek üzerine kurulu bir yapı vardı. (Bknz. Kasımpaşa,Kadir Has Stadı vs.vs.)
Ortalıkda bir Yılmaz Vural dolaşmaya başladı, teknik direktör Alpay olacak dendi.Sezon sonu gelmişdi oyuncuların hepsinin sözleşmesi bitmişti.Hocamız dahil kimsenin yarına güvencesi yoktu.Bunun kanıtı olarak hocamız; Diyarbakır da deplasman maçı öncesi yönetimi icraata davet etmiş, önümüzdeki maçları yükselme grubunda olan bitenleri hiçe sayarak üstelik.Bir tek benimle anlaşın dememişti.Belli ki aralarında geçen konuşmalarda yönetimde ne olacağını bilmiyordu. Ergun Hocanın: "Yönetim ne yapacağına karar vermeli" lafı en büyük özetti. Biz play off 'lara kalabilirmiyiz diye matematik yaparken bazıları gelecekde "Beykoz' dan ekmek yemeyeceksem başarının ne önemi var?" diye kendine soruyordu sanırım.
Ardından yönetimden istifalar geldi ardı ardına.Özellikle Coşkun Bülbül 'ün istifası yönetimde büyük boşluk yarattı. Dışardan görünen günahıyla,sevabıyla herşeyi bu adamın götürdüğüydü.Başkan diye birinin maça bile gelmediği günlerde Sayın Coşkun Bülbül bize deplasman yasakları getirdi. O deplasmanlar da münferit hocamızın arkasında destek olarak bizi gördüğündeki yüz ifadesi bize yetmişti.Pazar meydanında 2 otobüs adama boşuna uğraşmayın giremeyeceksiniz stada dediği adamlar tribündeydi. Bugüne kadar çok sevsede bize ihanet etmiş biriydi artık fakat gidişi belirsizliği dahada körükledi.
Sonuçda Yılmaz Vural olmadı.Nasıl olmadı , neden olmadı bilmiyorum ama biz şahıslara kaptırılmış bir klüp istemiyoruz.Öteki türlü de belediyenin elinde siyasi bir oyuncak olan klüp kalıyor. Yücel Çelikbilek bu işlere çok uzak olduğu için bu oyuncakla oynamayı bilmiyor. Bana ne faydası olabilir ki diye düşünüyor. Tam bir kambur diye düşünüyor. Zaman kaybı hatta...
Gel gelelim diğer tafartada seçimler zamanı Beykoz Belediyesi Aday adayı olan ama asıl sıfatı Beykoz Spor Klübü derneği başkanı olan Zeki Aksu var. Zeki Aksu bu süreçte Beykoz da spor la ilgili kim varsa aşağı yukarı orda olduğu bir günde. " Kimi camiye,kiliseye gider.Ben de ibadet için Beykoz Klübünü seçtim." diyerek muhafazekar yapıdaki Sayın Belediye Başkanının ve cemiyetinin oklarını kendi üstüne çekmişti. Ki Belediye Başkanı kendi verdiği davete katılmadı.
Zeki Aksu GÜNAHıyla sevabıyla Beykozludur. Bir sevendir. Bizim herzaman "Bu armaya tapıyoruz" lafından ne farkı vardır bu söylemin.Ayrıca bu adam tribünde değil,resmi bir toplantıda bunu söylemiştir. Unutmayalım ki bölgesel ligden 1.Basketbol Ligine çıkarttığı takımı düşürmüş ve bu sene de play off da Trabzonspor'a elenmiştir. Sportif başarısızlık,Alt yapı ve tesis eksiklerimiz devam etmektedir. Basketbol da genç erkeklerin ilk defa Türkiye Filanallerine gitmesi dışında bu konuda hiç bir adım olmadı.

Şimdi ortada söylentiye göre 4 milyon TL borcu olan bir şirketin patronu Derneğimiz oldu gerçeği var. Dernek kendi yönetimini bu şirketin başına atayacak. Zeki Aksu futbolun başına geçtiği lafı aslında yalnış çünkü Dernek başkanı sıfatıyla futbolun patronu oldu fakat futbolun başkanı başka biri olacak. Şimdi bu 4 milyon TL ne olacak ekstra bu sene kar-zarar ilişkisi ne olacak? Bunların diyetini Dernek mi ödeyecek? Yoksa Zeki Aksu' mu?O zaman bu devir bir Zeki Aksu'yu bitirme operasyonu mu?

Bu arada Zeki Aksu var gücüyle önümüzdeki sezonun kadrosunu oluşturmak için bütün gün çalışıyor. Kendi gazetesinde bile yayınlamadığı şeyleri burdan yazmam doğru değil. Teknik direktör ve futbolcularla görüşülüyor.

"Kimi camiye,kiliseye gider.Ben de ibadet için Beykoz Klübünü seçtim"
Zeki Aksu
Share on Google Plus

About Semt Aşığı

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum:

Yorum Gönder