Gelişim Koleji Maçının Yankıları devam ediyor.

Geçtiğimiz cumartesi R.Şahin Köktürk S.S. oynanan Gelişim Koleji maçının 2. Periyodunda o an 3 faulle oynayan Gelişim Koleji oyuncusu Marquise , oyuncumuz Hasan ile girdiği ikili mücadele sonucunda faul bekledi.Hakemler istediği sonucu alamayan Marquise , Hasan dan topu geri kazanmak isterken kontrolünü kaybedip 4.Faulünü aldı. Birden Hasan'nın üstüne yürümeye başlayan Marquise Hasan'a kafa atmaya çalış kendini savunmak için rakibini iten Hasan da bu yaptığı hareketle teknik faul aldı.Marquise ise oyundan ihraç edildi.Bu dakikadan sonra hiç bir gerginlik yaşanmadı.
Bu olayın üstüne maç sonu konuşmalar hala basketbol camiasın da konuşuluyor.

Gelişim Koleji Antrenörü Cüneyt Kendirci “Marquise’nin beşlemesiyle oyundan düşmeyeceğimizi biliyorduk. Gerçi rotasyonumuz geniş olmadığı için içerde çok yıprandık ve efor harcadık. Özellikle bu yorgunluğu uzatmalarda çok hissettik yine de maçı kazanmak için şans bize gelmişti normal sürenin son topunda Gökhan’dan yardım yapmamayı konuşmuşken gayri ihtiyari yardım yapınca top yerdeyken de faul yapamadık ve bu şansı kaçırdık, ancak oyundan ve oyuncularımın gayretinden çok memnunum önümüzdeki maçta bu yenilgiyi telafi edebileceğimizi düşünüyorum” dedi.
Beykoz Menejeri Sekan Dinlemez’de özellikle hakem yönetiminden dert yanarken “Kaybettiğimiz değil kazandığımız bir maçtan sonra bunları söylemek bence daha doğru olur. Zira 2.Ligin kalitesini arttırmak isteyen bir düşüncemiz varsa, maçta oyuncuların çoraplarından maç öncesi takım listelerinin hazırlanmasına kadar detaylarla uğraştığımız zaman aynı oranda hakem kalitesini de arttırmalıyız özellikle yardımcı hakem ile ilgili maç içinde ciddi sıkıntılarımız vardı. İyi niyetinden asla şüphe etmediğimiz hakemlerimizin can alıp can verdiğimiz bu maçlarda asgari özeni ve kaliteyi yakalamaları lazım”dedi. Oyuncularının mücadelesi hakkında da övgüler yağdıran Dinlemez, “Gerçekten insan üstü bir mücadele örneği verdik. Kaptanından genç oyuncusuna kadar maçın son saniyesine kadar savaşan bir top için kendini yerden yere atan oyuncularımı tebrik ediyorum” dedi.
Hakemlerle ilgili bir şikâyette Gelişim Koleji Menejeri Namık Yazlar’dan geldi. Yazlar özellikle ilk yarıdaki çalınan düdüklere dikkat çekip “Gerçekten anlamakta zorlandığımız oranda bir faul enflasyonuna maruz kaldık rakibimizin ve bizim yaptığımız faulleri ve serbest atışları yan yana koyduğumuz zaman iki takım arasında bu kadar sertlik farkı olamayacağını ve sahada bu kadar orantısız yapılan bir savunma/sertlik olmadığını devre sonunda hakem ikilisine anlatmaya çalıştık ancak ne yazık ki değişen bir şey olmadı” diye sözlerini tamamladı.

Beykoz Koçu Gencer Baytimur Maç hakkında Ajansspor'a yaptığı açıklama da "Galip olmamıza rağmen, Mağdur taraf biziz" dedi.

Baytimur açıklamasında: “Gelişim Koleji’ni gösterdikleri mücadeleden dolayı kutuluyorum. Onlar da maçı en az bizim kadar kazanmayı hak ettiler. Rakibimizin yabancı oyuncusunun faul problemine girerek oyun dışı kalması bizi olumlu değil olumsuz etkiledi. Yerine oynayan Türk oyuncular bize savunma eşleşmelerinde daha büyük sıkıntı yarattılar. Her iki takımın da çok denk bir mücadele ortaya koyduğu müsabakanın tek eksik tarafı ne yazık ki maçın hakem ikilisiydi. Daha doğrusu müsabakanın Başhakemi Ali Özyurt’un maçı tek başına yönetmek zorunda kalmasıydı. Müsabakanın yardımcı hakemi Barış Sülün 45

dakika son derece yüksek tempoda oynanan ve 112-110 biten maçı ne fiziksel ne de yönetim olarak kaldıramadı. Gelişim Koleji’nin maçtan sonra yaptığı hakemlerin kötü yönetimi ile ilgili değerlendirmeye ben de katılıyorum ancak faul konusunda asıl mağdur olan tarafın biz olduğunu düşünüyorum. Rakamsal olarak faullerin bir takım lehine az yada fazla olması tek başına bir anlam ifade etmez, kimin ne kadar sert oynadığına ve bunların ne kadarının faul olduğuna bakmak gerekir. Maçın videosu izlendiğinde bu durum daha iyi değerlendirilecektir. Kazanan taraf olarak söylüyorum ki maçın asıl mağdur tarafı bizdik. Ben böyle tempolu bir maçı tek başına yöneten Ali Özyurt’u iyi niyeti ve gayretinden dolayı kutluyorum.

Beykoz Genel Menajeri Coşkun Tosun ise hakem ikilisinin iyi niyetlerinden kesinlikle şüphe duymadıklarının altını çizerek: “Burada önemli olan hakemlerin sahada en az hatayla maç yönetmeleri ve her iki tarafa da eşit davranabilmeleridir. Karşılaşmanın hakemleri bunu başarabilmişlerdir. Fakat 45 dakika yüksek tempoda oynanan bir karşılaşmayı yönetmek için sadece iyi niyet ve eşit davranmak yetmiyor. Başhakem Ali Özyurt tecrübesiyle bu maçın altından kalkabildi fakat yardımcı hakem Barış Sülün’ün pozisyonları süzmekte zorlanması ve tereddütlü yaklaşımı maalesef kötü yönetimi de beraberinde getirdi. Gelişim Koleji maçın başından sonuna kadar sertlikten öte faullü oynamaya çalıştı ve hakem ikilisinin de bu faullü oyun tarzında bir çoğuna göz yumması bizi sıkıntıya soktu. Açıklık getirmek istediğim diğer bir konu da Gelişim Koleji’nin yabancı oyuncusu Marquise Gray’in aldığı teknik faul; hakeme itirazdan değil, karşılaşmanın görüntülerinden de anlaşılacağı üzere oyuncumuza kafa atarak fiili müdahalede bulunmasından kaynaklanmaktadır. Türkiye Basketbol Federasyonu’nun Disiplin Yönergisi’nin 37. maddesine göre müessir fiil sonucu belirlenen cezalar ortadadır. Karşılaşmanın iki hakeminin ve seyircimizin gözü önünde gerçekleşen bu durumdan ötürü gerekli işlemlerin yapılacağından şüphemiz yoktur.” dedi.

Share on Google Plus

About Semt Aşığı

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum:

Yorum Gönder