"Öyle bağırmakta değil 102 yıllık tarihi olan külüp 13 topçu maça çıkıyor"


Bu yazıyı yazmak için çok büyük bir çaba harcamaya gerek duymadım, saatlerce araştırma yapmadım, bilenlere danışmadım sadece yaşımın verdiğince geçmişimi geçmişimizi düşündüm...

Artık birilerinin çuvaldığız iğne paradoksunu uygulamaya geçirmesi gerekir... Bir futbolcu çıkıyor yanına topçu arkadaşlarını alıyor ve bağırıyor "Öyle bağırmakta değil 102 yıllık tarihi olan külüp 13 topçu maça çıkıyor" diyor. Kendine başkan sıfatı vermiş ama tribünde farklı sıfatları olan şahsı muhteremin zaten bundan etkilenmesini utanmasını beklemeyin çünkü o ne lafları yuttu nelerden utanmadı ama sen utan Beykozlu, Tribündeki utansın maça gelmeyen utansın kulbü yoksayanalr utansın...

Dedim ya yaşım yettiğince geçmişi düşündüm diye. Hatırlarım ayağımda terlik sezon açılışına giderdim, kaç senedir bu kulup taraftarıyla sezon açılışı yapmıyor?

Hatırlarımda karşılıklı 2 tribün full çekerdi. İnsanlar aşkını haykırırdı, Sarı derdi- Siyah derdi. Pazar günleri sadece maç günü değil ibadet günüydü, Sevgiyi haykırma günüydü...Şimdi takım 200-300 kişiye ya oynuyor ya oynamıyor.

Orhangazi maçı bir seyirci haykırıyor (ki büyük ihtimal topçu yakını) :
- Gişede ki adam 100 lirayı bozamadı!!! Bu nasıl kulup yönetmek!

102 yıllık tarih geçmişinden küçük parayı 100 lirayı bozamıyor... 2 tezim var şimdi ya herkes çok zengin bizde büyük bankonotlar bozduruyor yada maça gelen yok... hangi tez doğru siz düşünün...

Uyan benim güzel köyüm uyan bir tarih gidiyor bir geçmiş yok oluyor... Hep övündüğümüz Beykozluluğumuz gidiyor elden... Küçük örnekver vereceğim size gerçekten çok küçük...

Kasımpaşaspor 4 bilemedin 5 sene önce aynı grupta top oynuyorduk rakibimizdi şimdi hatta uzun bir süredir 1. Ligde

Bucaspor daha 2 sene önce oynadık biz bu takımla şimdi 1. ligde

Spor Toto Süper Ligdeki birçok takım tarih olarak gerimizde ve bir çoğu halen yakaladığımız başırıları yakalamış değiller.

Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe kendilerine rakip olarak Trabzonsporu görmedikleri günlerde bizdik 4. büyük

Şimdi çoğunuz aynı şeyleri geçiriyosunuz içinizde. Stad gelirleri var, sponsorlar, paralı yöneticiler var, kurumsallaşma var, alt yapıya yatırım var, var var var var var oğlu var onu bizde biliyoruzda bizde neden eksik düşünüyomuyuz?

Her maçtan 3-4 gün önce tek tek maç gününü saatini yazan kişi bu işlemine ara verdi diye hiç bir esnaf noluyo ya demeyecek mi, Dükkan camında bir boşluk hissetmeyecek mi?

Her maçı oradan öğrenen Beykozlu bu hafta maç nerede diye sormayackmı birine yazmıyor diye yokmu sanacak gitmeyecek mi?

Yada biri çıkıp bu haftada ben yazayım demeyecek mi?

Artık nezaman vazgeçeceksiniz yolda gördüğünüz atkılıya maç kaç kaç diye sormaktan? Nezaman kaç kaç bittiğini öğrenmeye gidiceksiniz? Ve sakın 15 yaşında ki çocuğun "Mağlup olduk be abi" cümlesine üzülürek başını öne eğme. Çünkü bu senin eserin!

Bu takım bu tarih bu arma bu semt dolu tribünlere oynamaya alışık her Pazarı bayram gibi yaşamaya alışık!

Topçu kötü oynuyoru belki, kulüp iyi yönetilmiyor, giden taraftarda destek vermeyi bilmiyor şimdi sıra sende Beykozlu git desteğini göster takımına yoksa sadece küme düşmeyecek bu takım.

Uyan benim güzel köyüm yalvarırım uyan!!!


Uzak Yargıç(Yakında Çok Yakında!)
Share on Google Plus

About Semt Aşığı

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 yorum:

  1. Ben bu işin arz talep meselesi olduğuna inanıyorum.Yerel medya çoook zayıf,bizim sosyal medyamız ve alternatif medyamızda ondan daha çok zayıf.
    bir yerel gazetede; "maç sonu bu cümleyi söyledi sağ bek barış" diye yazamadılar çünkü maç bitmeden çıktılar.Maç yazısını yetiştirecekti herhalde :)

    YanıtlaSil
  2. Adsız22:11:00

    Ne arzı ne talebi iktisat dersi görmüyoruz aşkın arzı talebi olmaz sevdanı hesabı olmaz! 5 sene önce yerel medya mı vardı herkes dost beykozdan mı takip ediyordu sanki takımı? Saçmalamayın ağalar!

    YanıtlaSil
  3. Saçmalıomuyum bilmiyorum ama iktisat okumadınız,bunları göz arda ettiniz çağın gerisinde kaldınız.5 sene önce yoktu ama şimdi var.Şimdi kimse maça gelmeden maçta ne olmuş ordan öğreniyor.
    peki aşk mı vizyonunu açıcak senin?Bu endüstriyelleşen ortamda (kabul etmiosan tutuğun takım bi şirket onu düşün) nasıl ayakta kalacaksın?
    Sorsak Sayın Zeki Aksu da çok seviyor.Hesap yapmayın der sevginin hesabımı olur :)

    YanıtlaSil