Tarihte Bugün ; "1962"

Perşembe günleri böyle bişey yapayım geçmiş güzel günleri anarız.Hem buralara hareket gelir biraz. Bu arada yazarımız Hoazin 'de vatani görevini bitirdi aramıza döndü.Tabii kimse takım hakkında konuşmak istemediğinden hareket edemiyoruz.Münferit Deplase insanın el kitapçığı serisine devam etmem lazım,Deplasman yol hikayelerime devam etmem lazım.Bunlar elde hazır meteryalli işler aslında.Hepsi klavyeyi parmaklarımla dövmemi bekliyor.

Tarih: 23 Eylül 1962
Kaynak: Milliyet Gazetesi.

1962 yılında bu zamanlar tesedüf de olsa bir gol atabilmişiz.Takımımız Profesyonel ligde Beyoğluy'la Mithat Paşa stadında sezonun ilk yağmurlu maçında kötü zeminde mücadele edilmiş.
Zor da olsa galibiyetle ayrılan taraf biz olmuşuz.

Maçı 11.990 kişi izlemiş.Semtimizden Kilometrelerce uzak üstelik ozamanlar köprüler inşaa edilmemişti.Hasılat 61.113 Lira olmuş.Ev sahibi ünvanıyla bu paranın büyük kısmı bize kalmış o yıllarda.Daha sonra Beşiktaş'a transfer olacak efsane kalecimiz Sıtkı kalemizde,hala daha dilden dile dolaşan köyün çocuğu Şirzat da kadroda.En ilgi çekici isim ise aynı yılın 12 Aralık ve 16 Aralıkta 'ta Danimarka ve Etopya ile oynanacak maçlarda Türkiye A Milli Takım formasını giyecek olan Ermeni asıllı "Aleko Yordan". Yordan hakkında ufak bir anektod; Milli maçtan sonra 24 Aralık 'ta Yordan 3-1 yendiğimiz Karagümrük maçında 2. golü atacak.

Tekrar Beyoğlu maçına dönersek gazete manşetleri attığımız golün üstünde çok durmuş.O günler de bugünün klişesi "Kanayan yaramız yan toplar" lafı kullanılmasada attığımız bu golün bu kadar üstünde durulmasının nedeni Kalecinin korner den yapılan ortaya hatalı çıkışı.Fotoğrafta Kafayı vuran Stoperimiz Saim.


Kalecinin son hamlesini o zamanın teknik imkanlarıyla yakalayan fotoğrafçının adını keşke yazabilseydim.Direk dibindeki sporcunun bakışları Beyoğlu defansı olduğu izlenimi veriyor ama azındaki "O" harfi halinide "Gol" dediğini düşündürüyor.O günlerde rakibe duyulan saygıdan üzülen sporcular kendi golünede böyle seviniyordu herhalde.
Share on Google Plus

About Semt Aşığı

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum:

Yorum Gönder