Tarihte Bugün ; "1956"

Tarih: 30 Eylül 1956
Kaynak: Milliyet Gazetesi.
Beykoz: 3 - Adalet: 1


30 Eylül 1956 Sabahı işe giderken gazetesini açanlar 2 hafta önce Adalet ile 3-3 Berabere kalan Beykoz'un yine beraber kaldığını okuyacaklarını düşünüyorlardı.Aslında bi gün önce Mithat Paşa stadını dolduran 8191 kişi bu kadar iyi düşünmüyordu takımımız için.14. Dk. maçın hakemi penaltı noktasını gösterince Adalet'in o dönem en usta ayağı Oskar topun başına geçti.8191 kişi bunun şimdiden gol olduğunu düşünüyodu.Oskar o yıllarda kalecilerin ellerini kıran sertlikte şutlarıyla ünlüydü.Beykoz kalesinde ise daha 16 yaşında profesyonel olan Necmi vardı.Necmi Mutlu 3 yıldır bu ligde oynuyordu.Necmi bir efsanenin ilk satırlarını yazdığı zamanlardı.2 Sene sonra Beşiktaş'a transfer olacaktı.Necmi'yi bu kadar övdükten sonra penaltıyı kurtardığını yazmak gerek ama tarih tam tersini söylüyor.Necmi Oskar'ın Mermisine hiç bir şey yapamadı çünkü usta ayak Oskar topu direğe nişanladı.Tüm Futbolcular Oskar'ın bu penaltıyı kaçırmayacağına o kadar emindi ki Oskar kendi topunu kendi tamamladı.Üstelik bu kez kalede boşa atlayan Necmi de yoktu.
Beykoz 0-1 yenikti.Adalet yerden oynuyor,Beykoz ise havadan uzun toplarla çıkıyordu.Topu yerden oynayan Adalet yerçekimli dünyamızda daha avantajlıydı.İkinci Yarı Abdullah'ı sol açığa almamızla sakatlıktan dönen Nusret'in formuna kavuşması ve B.Erdoğan' ın kendine gelmesiyle Maçı 3-1 kazanıyoruz.





Maçın yıldızı 2 gol atan B.Erdoğan olsada akıllara kazınan Abdullah'ın sol açık performansıydı.O gün kulüplerine 11232 Lira bırakan taraftarlarsa gönül dostlarına teşekkür etmişlerdi.
Adalet 1956 senesi sonunda şu an nerede nolduğu belli olmayan Atatürk Kupasını kazanacaktı ama ligde bize yenilmekten kurtulamadı.
Share on Google Plus

About Semt Aşığı

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 yorum:

  1. Haftaya Karagümrüğü 1-0 yendiğimiz maç var benden söylemesi.

    YanıtlaSil