Basket gençlerden güzel haber.


BEYKOZ MAÇ FAZLASIYLA YENİLGİSİZ LİDER

Gençler Ligi Seri A Beyaz grubunun önemli maçında Beykoz ile İto Caferağa’da karşı karşıya geldi.

Maçın ilk çeyreğinde iki takımında yüksek tempoyu tercih etmesiyle hem skor açısından zengin hem de basit hataların bolca olduğu bir maç izledik. İlk çeyreği 19-20 önde tamamlayan İto 2.çeyreğe de fırtına gibi girip 8-0’lık seri yakaladı. Batu ile çabuk toparlanan Beykoz’da bu oyuncuya pas dağılımında yeterli destek gelmeyince zorlama atışların ribaundları alan İto neredeyse 1’e 0 hızlı hücumlarla 6:00’ı 25-32 önde geçen taraf oldu. Uğur’un katlarına iyi paslar indiren İto farkı muhafaza etmeye çalışırken Cemal-Turgut değişikliğiyle Tamer’e daha fazla pas indiren Beykoz, oyuna çabucak ortak olmayı başardı. Selim’in Batu’yu iyi savunmasıyla bu oyuncuyu sürekli hataya zorlayan İto, buna rağmen pota altında Tamer’in sayılarına engel olamadığı gibi yeniden oyuna giren Cemal’in 3 sayılık basketiyle de skorda ilk defa geriye düştü, 37-36 ile Beykoz soyunma odasına önde giren ekip oldu.

2.yarıya daha dengeli hücum etmek düşüncesiyle başlayan İto rakibinin zayıf karnı olarak gördüğü 1’e 1 savunmasının üzerine giderek hücum etme düşüncesinde penetre kısımları başarılı olurken aynı başarıyı bitirişlerde gösteremeyince az farkla da olsa skoru geride götürmeye devam etti. Doğukan ve Uğur’un delici penetrelerine aynı şekilde Cemal ve Batu ile karşılık veren Beykoz oyun temposunu ayarlamada hassas davranmayınca skor üstünlüğünü 3.çeyreğin son 2 dakikasında kaybetti. Ancak çeyreğin bitime 1 dakika kala Batu’nun tamamen bireysel çabalarıyla bulduğu sayılarla 3.çeyrek de 55-54 Beykoz lehine sonuçlandı.

Son çeyreğe iki takımda maça yeni başlarmışçasına enerjik ve hareketli hücumlarla başlayınca seyir zevki hiç düşmedi. İki takımında maçı kopartabileceği anlar defalarca ellerine geçmesine rağmen bundan yararlanamadılar ve 4:00 62-61 geçildi. Orçun’un çok kritik 3 sayılık basketine Cemal çok şık bir turnikeyle yanıt verince 2:20 64-64 eşitlikle geçildi. Son 1 dakika da tamamı Cemal’in elinden olmak üzere 7 sayı bulan Beykoz, bitime 16 saniye kala skoru 71-69’a taşıdı. Kalan 16 saniye de biri hücum ribaundu biri top çalma olmak üzere 3 defa maç topu kullanma şansı eline geçen İto bundan yararlanamayınca 71-69’luk skorla da maçın galibi Beykoz oldu.

Kaynak: İstanbul Basket
Share on Google Plus

About Semt Aşığı

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum:

Yorum Gönder