Uzak Yargıç : Düşmeyi kabullenmek

Çoğu maç yazısı “Cumartesi gecesi yada maçtan önce diye” başlar ve maçın sonunu anlatır. Bu sefer ki farklı maç sonunda yazıcaz. Çünkü maçtan sonra söylenen bir cümle herşeyi anlatıyor aslında.
Düştük gözüyle bakıyoruz artık en azından bundan sonra ki maçlarda kaybedersek ne olur stresi olmayacak” gayet açık ve net bir cümle, evet artık biz düştük diyoruz bir sonra ki maçta “yenilirsek ne olur?” sorusuna cevap arayacak kadar sağlam değil metabolizmamız. Dün her açıdan tarihi bir gündü, 103 yıllık arma ilk defa bu durumlara düştü. Belki de seyirci ortalamasının en az olduğu bir sezon yaşadı ve tarihinde ilk defa “amatör” kümeye düştü. En azından biz öyle kabul ediyoruz artık, olurda kalırsak çok büyük sürpriz olsun bizim için ama kimse şunu unutmasın ki bu taraftar nasıl Kelle İbrahimi,Ekerbiçeri,Şirzatı,Sıtkıyı,Nusreti,Nihatı,Gabrisi,erdoğanları tanıyor hala isimlerini anıyorsa aradan ne kadar zaman geçerse geçsin Zeki Aksu’yu da Sercan’ı da Okan’ı da Tarık’ı da anacaktır!! Çünkü biz, bizim için emek harcayanları hiç unutmaz onların emeğinin karşılığını vermesini biliriz.
Gelelim maça, birazcık daha fazla bağırırsam takıma daha fazla katkım olacağının düşünmemden sebebtir ki ilk yarı boyunca sırtım sahaya dönük takımımı destekledim. Koskoca ilk yarıdan aklımda kalan 2 şey, biri Tarık’ın karşı karşıya kaçırdığı pozisyon diğeride 2-0 lık skor…
Burda –biraz büyük olabilir- devre arasında polisin tutumuna bir parantez açmak gerekecek. Biz bu futbolu yeni öğrenmedik tarihlerdir tribünden maç izleriz ve böyle önemli bir maçta-ne kadar iyi olmasa da- rakibi baskı altına almak için her yolu denemek mübahtır. Bunun içinde tehditte var yuhlamakta. Görevi sadece stad içerisinde olanların can ve mal güvenliğini korumak ve kollamak olan memurların, elinde kalan tek varlığının arması olan bir çocuğun artık bu gidişe dayanamayarak yaptığı isyanını göz altına alarak bastırmak neyle açıklanabilir acaba? Bunun arkasında gelen ve sürekli taraftarı tahrik içeren sözleriyle taraftarın can damarına basmasıda ayrı bir konu. Oysa ki biz Yozgat’ta Maraş’ta özellikle de Afyon’da ne memurlar gördük ne memurlar. İşte tam bu noktada insanın aklına bir “Acab”a geliyor, acaba hangi memur görevini yapıyor?
Bu sorular, tahrikler ve artık gol bulmalıyız umuduyla başlayan 2. Yarı. Nisbeten daha iyi başladık gerçi buna rakibin skoru koruma anlayışı yada bizim gol bulmak için saldırmamızda diyebiliriz. Hatta devrenin hemen başında bulduğumuz gollede umudumuz biraz olsun yeşermişti. Son dakikalar hariç neredeyse pozisyon vermeden ve sürekli baskı halinde geçen 45 dakikaya rağmen gol bulamadık ve kaçan onca gol fırsatı. Nasıl olduğunu hala hatırlamadımız ve 5 dakika içinde çift sarıdan atılan Şeref’le de maçı 10 kişi bitirdik ve bu kırmızı kart özellikle son zamanlarda baş gösteren hakem hatalarının devamı niteliğindeydi ve son düdükle maç ile beraber ümitlerimizde birmişti artık.
Oysa ki bir gün öncesinde hatta maçtan öncesine kadar herkes gereken galibiyetin bu maçta geleceğine inanıyordu. İnanmak için çok sebep vardı ve bunalrdan biride “kaptan’ın”vermiş olduğu sözdü. Sözünüzü tutamadınız formanın hakkını veremediniz. Tarih sizi unutmayacak ve siz başkanından topçusuna kadar hepiniz bize hesap vermek zorundasınız. Biz hiç birşeyi unutmayız gerektiğinde herşeyi hatırlarız.

Ne bu mağlubiyet, ne kümeye düşmek ne o ne bu hiçbir şey bizi yolumuzdan çeviremeyecek! Aşkımıza engel olamayacak! Deli gibi sevmek ruhumuzda var!

Share on Google Plus

About Semt Aşığı

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 yorum:

  1. Adsız13:06:00

    ne belediye başkanını ne de zeki aksuyu gösterdikleri bu olağandışı gayretlerinden dolayı hiçbir gerçek Beykozlu unutmayacak.Hep en güzel şeiklde anacaktır.ERTAÇ

    YanıtlaSil
  2. Adsız21:40:00

    yazıları okudum ve futboldan baya anlayan biri oldugunuz garanti ki kaldıki anlamasanız böyle bir işe kalkışmazsınız. şunu söylemeliyim ki bu takım düşmez düşmeyecek ! yimpaş yozgat maçı dönüm maçımız.

    YanıtlaSil
  3. bu takım düşmez değil, bu takım düştü... seneye ne olur söyleyeyim... herkes terkeder. zeki aksu, burhan kutlu bugün kulüp peşinden rant kovalayan herkes kaybolur... boğazın yargıçları takıma sahip çıkar, bir yönetim kurarlar herkes evindeki ekmek parasına kadar verir bu takımı yaşatmaya devam eder ve bir kaç sene içinde bu takımları tekrar profesyonel yaparlar... geçmiş olsun

    YanıtlaSil