Konuk Yazar: Bi Sezon değerlendirmeside Sinan'dan

Bir sezon yaşadık acı tecrübeler edinerek bitirdik, aslında bunu bir süreç olarak görmeli ve öyle değerlendirmeliyiz. 2000 li yıllarda başlayan şirketleşme furyasına katılarak ilk adımı atmış il ve ilçe takımlarının gayri resmi aldığı desteği biz resmiyete dökerek iç çekişmeler sonucu Beykoz 1908 A.Ş. isimli şirketi belediyeye zimmetliyorduk.Başarı gelmeyince sonuç böyle oluyor Tepe yönetiminde sonuca ulaşsaydık belki farklı yerlerde olurduk. Belediye yönetici atar, bütçe verir, seçim vaadleri için sözler verir, siyasetçiler bunu yapmayı çok sever. Bu sözleri ise diğer seçim zamanı geldiğinde yerine getirir tabi hedef küçülterek. Arada ki 4 sene sadece geçiştirilir çünkü hesap soracak bir güç yoktur karşısında .

Hiç bir planlama yapmayan günü kurtarmayı kendine ilke edinen zihniyetin hiçbirşey üretmeden yaptığı bu hatalar zincirlemesinin acı sonucunu gözyaşlarıyla eşliğinde gördük.Peki bu süreci hazırlıyan atanmışlar nerdeydiler. Eski çalıştığı iş yerini kimse ziyarete gitmez mi ?

Bu semtin derin adamları duayeni yok mudur yada biz mi denk gelmedik herhangi bir yerde. Hani bir İnan Kıraç , bi Ali Şen ... 2000 yılında şöyle yaparsak Bank Asya da oluruz yapmazsak amatörde oluruz ! Tamam bunu görmek için belki de kahin olmak gerekiyordu bizde olmadığına göre sonuç... 2.ligten düşmüş olmamıza rağmen amatörün adını dilimize almıyorduk. Peki bu gelişmelere duygusal bir gözle bakmayan gidişatı realist verilerle değerlendiren kimse yokmu gerçekten. Ben bir kişiden duymuştum oda ne kadar işin içine girmiştir veya girmemiştir bilemeyiz. Camia olmak çok zor birşey galiba biz bir türlü olamadığımıza göre. İnşaatlarda yapılan kongreler komik katılımcı sayıları gibi detayları saymazsak.

Bir tanıdık var hasta beykozluymuş her maça gidermiş... Memleket Ordu , yaşanan yer Beykoz tuttuğu takım GS herhangi biri başarılı olunca sorun yok onun için insanlar başarıyı paylaşır ve en büyük payı kendinde görür ya başarısızlık ?

İlçe siyasetinde vitrinde olan insanlar var. Ordu, Mersin, Samsun a pankart yaptırarak sporu takip ettiklerini deklare ediyorlar bir nevi. Birde yaşadıkları "semtin onuru " anlamı taşıyan bir takım vardı onun içinde bir deklarasyon yayınlaya bilselerdi bizde farklı değerlendirmeseydik bu davranışlarını.

Türkiye cumhuriyetine has olan hemşericilik zihniyeti ile birşeyler başarmak isteyenler; yetenekleri sınırlı olan kişilerdir.

Beykoz da yaşayıpta her nimetinden faydalanıp hiçbirşey katkı sağlamayan ama senede bir defa gittikleri köyleri için tüm imkanlarıyla çalışan insanların hiçbirini sevmiyorum .Elbet birgün bu düşünce de iflas edecektir belkide ütopyamız bu yönde...
Share on Google Plus

About Semt Aşığı

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 yorum:

  1. Adsız22:48:00

    Artık olan oldu takımımız amatöre kadar düştü bundan kötüsü zaten olamaz yeni sezonla ilgili bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim çünkü takımımızla ilgili hiç biyerde haber yapılmıyor.saygılarımla.

    YanıtlaSil