Tarihte Bugün "1963"




Tarih: 24.06.1963
Kaynak: Milliyet
(Yazıya başlamadan önce Milliyet'e arşivini açtığı için teşekkür ediyorum.Yoksa burdan kalak Beyazıt'a İl Halk kütüphanesine git,çok zor oluyordu.Tadı başka tabii ama bu daha iyi.)

Beykoz : 2 - Fenerbahçe: 0

23 Haziran da oynanan maç öncesi yaptığımız (peşpeşe hiç dinlenmeden) 2 maçtan da galibiyetle ayrılmış.Ligi Ankara Demirsporun üstünde 9. Bitirmeyi hedefleyen Takımımız, yerini garantilemiş Fenerbahçe ile oynayacaktı.İlk maçta Fenerbahçe' ye 3-1 yenilen takımımız rövanşı kazanmak ayrı bir motivasyon olmuştu.Sezon ile ilgili bilgileri bir alt da ki Tarihte Bugün yazısında vermiştim tekrara gerek yok.



Mithatpaşa stadı 10569 kişiyi ağırlıyordu o gün.Hasılat 43.752 TL.Hakemler Faruk Talu,Asaf Özcan,Vecdi Taşkın.Fenerbahçe sahaya yedek ağırlıklı kadroyla çıkıyordu.Yinede Lefter Küçükantonyadis kadrodaydı.Beykoz ise sahaya ideale yakın bi kadroyla sahaya çıkıyordu.Aleko Yordan Bu sezonun kendi adına 10. golünü ve kariyerinin son golünü atacağından habersiz sahadaydı.Çünkü Yordan 1 sezon daha oynayacak 11 maçta gol sevinci
yaşayamayacaktı.Fenerbahçe Kadrosundaki Gabris bi sonraki sene bizim formamızı ıslatacaktı İsmail Alemdaroğlu 'nun Fenerbahçeye geçeceği gibi .Takımızın o yıllardaki abisi Abdullah Matay da son resmi maçına çıkıyordu.Fenerbahçe Başındaki teknik direktör Miroslav Kokotoviç 56 maçta sadece 7 yenilgi almıştır.Bunlardan bir tanesini Naci Özkaya (106 Maç 32 Galibiyet 40 Beraberlik 34 Malubiyet) yönetimindeki bizden alacaktı.

Maç çok sıcak bir hava altında oynanmıştı.Yalnız Beykoz'un üstün futbolu seyircileri mest etmiş sıcağı unutturmuştu.Beykoz taraftarı coştukça coşarken Fenerbahçe taraftarı kupa finalini düşünüyordu.Maçın başlarında Beykoz akınları üst üste gelirken gol sesi çıkmıyordu.Bıçkın delikanlımız Şirzat 19.dakikada sahneye çıkıyor ve bu sezon ki 7. golünü çok zor pozisyonda Hazım Cantez'i mağlup ederek kaydediyordu.İlk yarıyı rutin orta saha mücadelesiyle kapatıyorduk.


İkinci yarı başında Fenerbahçe Abdurrahman ve Ergün 'le toparlanma sinyalleri verse de 69.Dk da Yordan umutları söndüren golü atıyordu.Aleko Yordan öyle bir gol attı ki seyirciler ağzı açık izledi.Hafızalardan uzun süre silinmeyecekti.Sanki son golü olduğunu bilircesine...

ertesi gün Beykozda Milliyet gazetesini açan Beykozluların ağzı kulaklarına varmıştı. "Beykoz,F.bahçe'ye nefes aldırtmadı..."

Share on Google Plus

About Semt Aşığı

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum:

Yorum Gönder