Tarihtr Bugün; "1963"

Tarih: 16.06.1963
Kaynak: Milliyet



1962/1963 Sezonu 2 Gruplu lig yapılmış daha sonra ilk 6. sıra 12 Takımlı Milli lig oynamış.Oysaki sezon başı 18 takımla oynanması planlanmıştı fakat siyasi baskılar sonucu 22 takımlı bu formül geliştirilmiş.Beyoğlu spor'un çıkarılması için bu baskıların yapıldığı iddia edilmiş olması çok ilginç.Malum Beyoğlu "Rum takımı". Bu sezonun ilginç bir yanıda Profesyonel Ligin ilk ara transferi bu sezon yapılmış.
Beykoz (21 Puan) 5. , Altay (20 Puan) 6. olarak 1.Lig Kırmızı Gruptan Milli Lige kalmış. Altayla oynadığımız 4 maçta 1-0 'lık skorla bitmiş.İzmir de onlar İstanbul da biz yenmişiz.O seneler "Deplasman Partnerleri" olurmuş ve bir şehire gidildiği zaman o şehrin tüm takımlarıyla maçlar yapılıp geri gelinirmiş.Bu maçta Altay'ın deplasman partneri Karşıyaka 'ymış.1 gün sonra Karşıyaka ile yine Mithat Paşada karşılaşacağımızdan mıdır yoksa 3 gün önce aynı sahada 3-1 yenildiğimiz Galatasaray maçının yorgunluğumudur bilinmez çok kötü bir maç olmuş.
Muhabir Togay Boyatlı maçı kaleme alırken Ağır havanın futbolcuları etkilediğini dile getirmiş.Futbolun kötülüğünü anlatmak içinse "2. yarı tam bir mahalle futbolu oynandı." yazmış.
Takım yaş ortalamamız 26 o yılda.Kalede Nihat daha 18 yaşındaymış,Defansın göbeğinde İhsan 21 yaşında,Takımın abisi 32 yaşında Abdullah Matay ve 31 yaşındaki Şirzat 2 forvet fakat gölü 83. dakika da Aleko Yordan atmış,27 yaşında orta sahanın göbeğinde oynarmış.


Altay'ın kalesinde efsane Varol var.Varol bir yantopa hatalı çıkış yapıyor.179cm boyunda Aleko bu hatayı affetmiyor ve altın değerinde 2 puanı hanemize yazdırıyor.Belki en çok sevinen Teknik Direktörümüz Naci Özkaya oluyor.Naci Özkaya sezon başı Karagümrük Teknik direktörü olarak işe başlıyor ilk maç malübiyetle sonuçlanınca Feriköy 'e geçiyor.Feriköyde sadece 5 maç kalabiliyor.Beykoz ile 12 Grup maçında 6 malübiyet olsada Karagümrük ve Feriköy'ün yapamadığını yapıyor ve Milli ligde oynamaya hak kazanıyor.

Tarih: 17.06.1963


Ve Altay'ı 1-0 yenen takımımız belki ailesini görmeden bir gün sonra ikinci İzmir temsilcisi Karşıyaka'yı yine Mithat Paşa da ağırlıyor.Bir gün önce Altay maçını izleyenler bu maçında kısır geçeceğine emindiler belki ama maç oldukça çekişmeli geçiyor.Muhabir Nezih Alkış maçı özetlerken;"Beykoz Haf oyuncusuyla aslanın azından ekmek alır gibi maçı aldı." şeklinde yorumluyor.Maçın ne denli çekişmeli geçtiği gol dakikalarındanda belli oluyor.İlk 30 dakika tek kale bir maç oynuyoruz.Akınlarımız sağlı sollu gelirken 13. Dakikada 34 Yaşındaki Nusret Dalkıran sağdan topu taşıyor ve 18 içine topu ortalıyordu.Karşıyaka Kalecisi Akın topa çıkıyor fakat tutamıyor üst direğede çarpan top Abdullah Matay 'ın önünde kalıyordu.Boş Kale Abdullah ayağında top sonuç gol.

Karşıyaka Kalecisi Akın Abdullah'ın golüne müdahale etmek isterken

Yorgun olduğu için Şirzat yerine Nusret forvette Abdullah'ın yardımcısıydı.Golden sonrada akınlarımız devam ediyordu.Karşıyaka kalecisi Akın iyi toplar çıkarıyordu.İkinci yarı başlayınca da baskımız devam ediyordu.Mithat Paşa nın skor tabelasının altındaki saatin tek kolu 56.dakikanın üstündeyken maçın yıldızı Erol Türkmen ve Ermeni Asıllı Türk Yıldızımız Aleko Yordan sahneye çıkıyordu.Erol arapasıyla Yordan'ı kaçırıyor yerden düz bir şutla durum 2-0 oluyordu.Bu gol 90 lı yıllarda atılsaydı ertesi gün gazetelerde ; "Erol -Aleko A.Ş." diye başlık atılırdı.Artık maçın farka gideceğini uman tribünler;"3-3-3" diye bağırıryordu fakat rehavete kapılan takımımız 58 ve 60. dakikalar da kalesinde 2 gol görüyordu.60 dakika top oynamayan Karşıyaka beraberliği yakalamış İzmire 1 puanla dönmenin hesaplarını yapıyordu.Sevinme sırası 2 golü atan Ahmet Tuna Kozan daydı.
Tribünlerde endişe hakimken muhabir Nezih Alkış'ın değimiyle "Beykoz daha son sözünü söylememişti." Akınlarımız dolu dizgin giderken defansta boşluklar veriyorduk.73 dakikada Yediğimiz bir kontrada Karşıyakanın hızlı sol açığı Bulut , genç kalecimiz Nihatı geçiyor açısı gittikçe daralıyordu.Zorlama bir vuruş yapıyordu,topu ağlara gönderiyordu ama yan ağlara...
Bu Pozisyon aut'u kullanılıyor orta sahada kör dövüşlerinin ardından kaleye oldukça uzak mesafeden bir frikik kazanıyorduk.Topun gerisine ilk golün sahibi forvet Abdullah geçiyordu.Herkes kaleye şut beklerken Abdullah boşta duran 24 yaşın 1.73 lük ortasaha oyuncusu Cevdet Çetinkaya 'ya pas atıyordu.Cevdetin sert şutu skoru ilan ediyordu 3-2.Yine muhabir Nezih Bey bu golün şutunu anlatırken "yapıştırdı" ibaresini kullanmaktan çekinmiyor.2 günde 4 puan alan takımımız ilk defa 2 maç üst üste kazanmış olarak semte dönüyor ve sezonun son maçı Fenerbahçe maçına hazırlanmaya başlıyordu.
Share on Google Plus

About Semt Aşığı

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum:

Yorum Gönder