Misafir yazar: Feriköy Hasım mı?

İki maçın anatomisini yaparsak, Kuralar çekildiğinden beri konuşyorsunuz 10 sene öncesinin hesabını sormak adına , o kadar acemi ve duyarsızsınız ki sahanıza gelmenize bir maç kala olay yapıp ceza alıyorsunuz. Biz mi ceza alın dedik sonra tarafsız saha muhabbetleri yapıyorsunuz . Nasıl tarafsız saha ise stadın sahibide iniyor maça , yarım tribün anca dolduruyorlar tek ortak noktaları bizimle sıkıntı yaşamış olan iki mahalle takımının kardeşliğide başlıyor. Bazen elinizde olmuyor istediğiniz saatte stada gelmek nasıl sizin ikinci maçta erken gelemediğiniz gibi. O kadar konuşupta 10 yıl beklediğin tribün gelmeden maça girmek nasıl bir davranıştır ? Biz geldiğimizde dışarı çıkmayıp sahaya atlamak daha mı kolaydı sahaya atlayacağına dışarı atsaydın kendini öyle maç oynanırken değil yılların verdiği özlemle ilk gördüğünde. O kadar uzaksınız ki birbirinizden sahaya bile çok az kişi giriyorsunuz madem girdin herşeyi göze aldın icraat yap bir yere kadar gelip dönme , karşılık verilincede tribünden bakma komple inde anlaşılsın sadece icraat yaptık edasıyla yalandan kahraman olmak için girmediğin anlaşılsın . ilk maç sonunda sadece konuşmakla kaldınız hiçbir icraatınız yoktu üstüne birde 3 maç daha ceza aldınız.

Bu semt her zaman sevdasının peşindedir çatalca da seyircisiz maçta galibiyeti kutlamak için gözlemcinin içeriye girmesini bekler 3 haftalık ceza bitmiştir bir ceza daha olmasın diye. 

Semt istediğinde bu stada girmek hiç kolay değildir bu örnek kırmızı -siyahlı mahalle takımlarına denk geldi . Bir karagümrük geldi sizi sakladıkları fabrikanın içinden feribotla , siz de semtin en ücra yerlerinden dolandırılarak saatlerce boş bir fabrikanın içende tutularak onlar şanslıydı stada girebildi siz sadece duvarlarını izlediniz...

Sizinle bir sıkıntımız yok çünkü dengimiz değilsiniz, biz ünvan sahibiyiz siz rüştünü ispat etmeye çalışan bir taze, fakat o kadar konuştunuz tahriklerde bulundunuz ki ...Biz bilmiyor muyduk stada girmeyi gelmenizi beklemek yerine , o kadar sanalda konuşuyorsunuz alın bir fırsat daha belki yıllarca daha elinize geçmeyecek karşınızdayız aramızdaki mesafeler bu kadar azalmışken ne diye duruyorsunuz niye yüklenmediniz kordonu aşmaya hadi kordonu aşamadın bir ara sokaktan yine geçersin, ama yok sizi koruyanların arkasında hayat güzeldi açık konuşun söyleyin neden geçmediniz yetmedimi yüreğiniz sanalda konuşmaya benzemez deplasman icraat ister. Geldiğiniz anda kordunu geçip arabalarınıza kadar girildi arabada vurmayın diyenler mi abileriniz. İlla ki sizlere emanetle vurup sakat mı bıraksaydık canınızı mı alsaydık bu semtte yıllar önce bir tane ölü çıktı maç yüzünden bir daha olmasını istemiyoruz isteseydik minibüslerin içinde kimler ne hallere düşerdi. 

Bizler ufak mahalle takımlarını hasım olarak görmeyiz çapınız belli hakeme topçuya saldırın mevzu yaptık diye övünün. 10 yıl bekleyip sadece bir taşla kafa yardık diye övünün anca sanalda konuşun. Sizin stada ulaşmak için gördüğünüz köyleri insanlar mesire yeri olarak kullanıyor ve kaleleri turistler gelip geziyor sizde turist gibi geldiniz takımınızı izlemeden geri döndünüz. Sevdanıza küsmeyin yalnız bırakmayın heryerde tribünde olun fabrikada ara sokaklarda kalmayın.

Gelelim sonuca 2 maç yapıldı bir puan alabildiniz, geldik girdik stada giremediniz, üstüne 3 maç ceza aldınız buda yetmedi bir icraatınız yok üstüne küme düştünüz kendinize rakip seçerken daha dikkatli olun böyle perişan olmayın. Sonu köyle biten mahalle takımları bir arada takılın. 

O kadar sanaldan tribün kovalıyorsunuz ki bizede bunları yazmak zorunda bıraktınız artık susunda tribüncülüğün onuru kalsın, eğer kaldıysa...
Share on Google Plus

About Semt Aşığı

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum:

Yorum Gönder