beykoztr.com yazrı Gökhan Gürcan: 19.08





Türkiye'nin en köklü spor kulüplerinden biri olmasına rağmen, faaliyette olduğu tüm branşlarda eski günlerinden bir hayli uzak kalan Beykoz Spor 1908 A.Ş.'yi unutmayan/unutturmayan birileri var:

Boğazın Yargıçları.

Geçmişten günümüze zaten kemik bir taraftar kitlesine sahip olan Beykozsporlular'ı, 2001 yılından itibaren Boğazın Yargıçları çatısı altında toplamayı başaran Sarı-Siyahlılar'ın bu cefakar kitlesi, artık bir gelenek haline getirdikleri Dünya Beykozlular Günü'nü, her yıl kulübün kuruluş yılını simgeleyen 8. ayın 19. gününde, Beykoz Meydanı'nda kutlamaya devam ediyor.

Bu yıl 19.08. tarihinin Ramazan Bayramı'nın ilk gününe denk gelmesi de, Beykozlular için ayrı bir anlam taşıdı.

Bayram nedeniyle iyice kalabalıklaşan yollar, Beykoz Meydanı'nda yer alan Sarı-Siyahlı cefakar sahipleriyle şenlenirken, bu sıralarda yolu Beykoz Meydanı'na düşen her yaştan Beykozlu çifte bayram yaşadı.

Saat 19:00'a doğru çoğunluğu gençlerden oluşan onlarca Beykozsporlu taraftar, yine saatler tam 19:08'i gösterdiği andan itibaren hep bir ağızdan söyledikleri şarkılar ve yaktıkları meşaleler eşliğinde omuz omuza verdi.

Boğazın Yargıçları, "Nerede o eski bayramlar" diyenlere bu vesileyle "Bayram budur" demiş oldu.

Öte yandan, Beykoz Meydanı'ndaki bu kutlamada, taraftarların arasında kadınların olması da dikkatlerden kaçmadı.

Bu durum, ağırlıklı olarak erkek egemenliğine dayanan diğer semt tribünlerine oranla belirgin bir farkındalık yarattı.

Yine, kutlama öncesi ve kutlama esnasında yoldan geçen genç-yaşlı bütün herkesin Boğazın Yargıçları'nı büyük bir içtenlikle selamlaması da, görülmeye değer olan bir başka ayrıntıydı.

Son olarak, kulübe katkı amacıyla satışa çıkardıkları yeni tişörtleri ve atkıları o gün için adeta bir bayramlıkmışçasına üzerinde taşıyan Sarı-Siyahlılar, özenle oluşturdukları bu semt ruhu eşliğinde Beykozspor'un eski günlerine dönmesini büyük bir ümitle beklemeye devam etti.

Kısacası Boğazın Yargıçları, taraftar ruhunun böyle kötü günlerde açığa çıkması gerektiğini de cümle aleme göstermiş oldu.

Bizler de, Sarı-Siyahı değişilmez renklerimiz olarak gören tüm beykoztr.com ailesi olarak, en yakın hemşehrilerimizin bu çok özel gününü Ramazan Bayramı'yla birlikte kutluyor ve en kötü günümüz hep böyle olsun diyerek, nice güzel kutlamalarda yeniden buluşmayı ümit ediyoruz.
Share on Google Plus

About Semt Aşığı

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum:

Yorum Gönder