E-Bilet falan derken Casus Taraftar çıktı.


6622 Sporda şiddetin önlenmesi ile ilki kanun falan derken başımıza işler geleceğini biliyorduk da, gelmeden anlayamadık sanırım. Hala aslında zamanımız var bu işlere kafa yormak için. Türkiye de sporda şiddet den bahsetmek için önce 'Spor' un olması lazım değil mi?
Spor eşittir Futbol, Futbol Eşittir gs,fb,bjk olduğuna göre neyden bahsediyorsun ki demezler mi adama?
Ama demediler. E - Bilet ihalesini verdiler bir firmaya. Tüm statlara güvenlik kamerasıyla turnike yapacak. O şirketin sahibinin mevcut hükümet 'e yakın çevreden olduğunu tahmin etmek çok zor değil. (Sakın bu mevzudan akp düşmanlığı yapmayın, tkp olsaydı yine aynısı olacaktı.) Bu iş KGS gibi olacak 5 sene sonra birine devredilecek yine değişecek. Aslan tepe ye kamera yaptın noldu? Piksel düşük göremedik kim oldunu dediler. E-Bilet gişesi bozulacak bu sistem olmadı diyecekler HGS 'ye geçecekler. Parası yine biletlerden kesilecek. Yine sen ben vereceğiz parayı.
İşin kötü kısmı küfür vs. 'den (Normalde kabahatler kanunu kapsamında değerlendirilen eylemler) işlem yapılan insanlar olmaya başladı. Trabzon,Samsun,Adana vs. her yerde giderek artacak belli oldu.
Meşale yasaklandı, Konfeti sahaya düşerse yabancı madde muamelesi görüyor. Bilet fiyatları çok yüksek. Her yerde yüksek. Kırklareli' nde küme düşmüş takımın peşinden 300 kişi gittiğimizde sene 2010 'du ve bilete 10 TL verdik. Sadece fb Eskişehir'e gidince biletler zamlan mı yor. Bizim sorunumuz bu aslında. Sakarya, Beykoz 'a gelince 5 TL 'lik bilet 7,5 TL den satılıyor. Bizde sevdamızla - davamız arasında kalıyoruz. Kulüp içinse eyvallah çekiyoruz. Göz yumuyoruz. Ama kendimize olunca aklımız başımıza geliyor.
Neyse bunlar normalleşti. E- Bilet 'le fişleneceksiniz hepiniz (Bize bişey olmayacak bizim maçlarda bu uygulamanın gelmesi 10 seneyi alır.) belki yasaklanıp artık bizim maçlara geleceksiniz.
Aynı deplasman yasaklarında olduğu gibi Darıca da gişelerden döndürülen Beykoz taraftarı, Çanakkale den Kavacık 'a kadar gelmiş Biga taraftarı umurunuz da olmadan bu işleri bitirme şansımız yok maalesef.
(Geneli ilgilendirmeyen bölüm: Yeri gelmişken yazayım. Biga taraftarının semte alınmama hikayesinin Beykoz taraftarıyla alakası yok. Bigalılar böyle düşünsede yok ve böyle bir şey olması mümkün de değil. Beykoz taraftarı kim olursa olsun haksızlığın yanında olmaz. Feriköy'ün kardeşiymişe falan bakmayız. Beykoz taraftarı; Karagümrük taraftarının kardeşi Karşıyaka taraftarını ağırlamıştır. Kardeş işleri zaten çok kafamızı karıştırıyor.)

Konumuza dönersek Türk sporunun tek sorun olan taraftar! olaylarının önüne geçmek için casuslar koyulacakmış hayırlı olsun.

Radyospor'da yer alan habere göre, tribünlerde taraftar arasındaki gerilimi gerekçe gösteren İstanbul Emniyet Müdürlüğü, tribünlere "ajan taraftar" yerleştirileceğini duyurdu. Emniyette "ajan taraftar" için açılan bölümün başına İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın talimatıyla Organize Şube Müdür Yardımcısı Emniyet Müdürü Murat Özgün getirildi.
Polislerden ve yurttaşlardan "ajan taraftar" oluşturuluyor
10 deneyimli polis ve 300 polisten oluşan "ajan taraftar" ekibi içerisinde, taraftarlar da ajanlık yapacak. Polislerden ve yurttaşlardan oluşturulan "ajan taraftarlar", maçlarda taraftarların arasına sızacak, taraftar gruplarını ve eylemlerini rapor edecek. Taraftar gruplarının liderleri ve üyelerini izleyecek olan ajanlar, tespitlerde bulunacak.
Taraftarlar "örgüt" ile suçlanacak
Tribünlere ajanlığı getiren skandal uygulamada taraftarların eylemlerinin "örgüt" kapsamında değerlendirilecek olması dikkat çekti. İlk İstanbul'da hayata geçecek "ajan taraftarlar" uygulaması Türkiye'de 10 ilde daha uygulanacak.
Taraftarı polisten kim koruyacak?
Tribünlere ihbarcılığı yerleştiren, taraftar gruplarını "örgüt" kapsamına almayı hedefleyen emniyetin, maçlarda taraftara "güvenlik" adı altında uyguladığı şiddet biliniyor. Polisin bir hayli kabarık olan sicilinde barındırdığı şiddet örnekleri, "taraftarı polisten kim koruyacak" sorusunu akıllara getiriyor.
Share on Google Plus

About Semt Aşığı

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum:

Yorum Gönder