Bozcaada olayları ile ilgili.



Olaylarla ilgili bilgisi olmayanlar.
Hürriyet haberi
Radikal Haberi
Yerel Futbol Haberi
Boğazın Yargıçları bildirisi (deplasman anısı tadında bunu kesin oku)

Olayla ilgili en büyük geri dönüş. Tribün Dergi Haberi yorumlarında ve Tribün Dergi Forumunda  oldu. Burada Türk Tribünlerinin geldiği yer ortaya çıktı. Tribün kimlerin elinde, kimler takip ediyor bu tribünleri ve bu sporu anlaşılmış olduk. Neyse bunlar bireysel şeyler deyip geçtik. Çünkü deplasmana gittiğimiz için suçlu sayılacak pozisyona kadar geldik. Bigalıların Kavacık dan döndürülmesi işi bizden biliniyormuş. Bu olayla da ilişkilendirildi. Buradan da bir kez daha yazalım Polis amiri: 'Siz içeri girmezseniz Bigalıları almayacağız.' dedi. 'Olur mu öyle şey adamlar kaç saat yol gelmiş.' dedim. Hep beraber içeri girdik.

Bu gün Bozcaadaspor Feysbuk sayfasında bir yazı yazılmış:

Arma sevdalısı Beykozsporlular madem takımınızın her koşulda arkasındasınız o zaman şartlar ve koşullar ne olursa şikayet etmeden katlanmak zorundasınız. Bozcaada'ya kışın gelen çoğu insanın mahsur kaldığı gibi siz de normal olarak lodostan dolayı mahsur kalmışsınız. Fakat burada sadece tek taraflı yazılmış olaylar. Bozcaada Belediye Başkanı taraftar için bütün otellerle konuşmuş fakat kimse taraftarın yoğun alkol alması nedeniyle otelini açmak istememiştir ve yazlık bir yer olan Bozcaadada Belediye Başkanının tüm masraflarını karşılayacağını dile getirmesine rağmen bütün otellerin kapalı olması nedeniyle kimse otelini tek gecelik kullanıma açmamıştır. Yine kulüp yönetimi gemi kaptanıyla konuşup gemiyi açmasını istemiş fakat kaptan sigara ve alkol kullanımı durumunu göz önüne alarak başını yakmak istememiştir. Çorbacıdan 1 lira indirim yapmadı diye şikayetçi olan Beykozspor taraftarı, o gece adadaki bütün marketlerdeki alkol stoklarını tüketmiş, su şişelerine votkaları doldurup, şişe şişe sarap tüketmiştir. Son çare olarak Beykozspor taraftarına açılan kahvemize belediye başkanı taraftarın içtikleri için 500 TL'lik ödemede bulunmuştur. Olaylar tek taraflı anlatılıp Bozcaada esnafı ve kulüp yönetimi kötülenmiş ve bu spor ahlakına yakışmamıştır. Arma sevdanıza ve Beykozu her maç desteklemenize saygı duyduğumuzu dile getirir ve Beykozspor 1908 A.Ş ye Bal da başarılar dileriz.
SAYFA YÖNETİMİ..

Cevaben:

Bizim isyanımız deplasman yolunda yaşadığımız olumsuzluklara değil, Bozcaada da yaşanan insanlık ayıbına bunu hala anlayamayanlar var. Üstelik bunlar bir spor kulübü taraftarı. Belediye Başkanı bütün otellerle konuşmuş ve 25 kişi ye yer bulamamışsa bir an önce istifa etmelidir. Bu insanın İdari otoritesi yıkılmıştır. Bozcaada gibi bir yerde (İran dan bahsetmiyoruz bakın Bozcaada) insanlar alkollü olduğu için otele alınmadığı söylenebiliyor. Ve bundan utanılmıyor. İnanıyorum ki o adadaki tek alkollü kişiler Beykozlulardı. Yoksa suçumuz o şarapları otelin lobisinde içmememiz mi? Bozcaada Kulüp yönetimi 25 kişiyi soğuğa mahkûm etmemek için girişimde bulunmuş. Feribotu açtırmak istemiş fakat kafadaki paranoyadan alkol ve sigara nedeniyle ‘başını yakmak’  istemeyen kaptana boyun eğmiştir, bunu da utanmadan söylemektedir. Aynı kaptan sabah seferinde karşıya geçerken aynı alkol ve sigara tüketimini yapan insanları karşıya geçirmiştir. Bugün Bozcaada nın her esnafını arayalım ve diyelim ki 25 kişi geliyoruz çorbanızı 5 TL den değil 4 TL den içimek istiyoruz diyelim hayır mı diyecekler? 3,5 TL bile olur diyecekler. Ama o gün 6 TL dediler. Biz paranın peşinde değiliz çünkü Bozcaadalı değiliz. Bu arada Bozcaada ya giderseniz Çorbaya 1 TL indirim yapmadılar diye şikayet ediyorsanız büfeden su bile almamamız gerekiyormuş.
Otele, Feribotçuya sözü geçmeyenlerin sözü gariban kahveciye geçiyormuş. Bu alkol tüketen, sigara içen pislik 25 Beykozluyu onun başına atmışlar. Kahveciyi zaten kendimiz ikna etmiştik. Eğer doğruysa 500 TL nizde havaya gitmiş. Biz yediğimiz içtiğimizin parasını verdik. Sabahçı kahveleri böyle işler. Sobayı yakmamak için sürekli direndi. Bozcaada da yaşayan o gün bizimle karşılaşıp sırt dönen herkesi hedef alan şeyler anlattık. Bunun tek taraflı veya çift taraflı olmasına gerek yok. Normalde evinin kapısını kilitlemeyen adamlar caminin kapısını kilitlemişler. (Bu bir örnektir bunun üstünde yürümeyin sakın) Bunları Bozcaada spor kulübü yönetimi üzerine alınıyorsa alınsın. Spor ahlakını bize öğretecek adamlar önce insanlık ayıplarını kapatsınlar. Spora gelene kadar daha sizin çok yolunuz var.
Bizde Bozcaada spor kulübüne çok büyük saygı duyuyor. Tüm karşılaşmalarda galip gelmenizi çok istiyoruz.
Share on Google Plus

About Semt Aşığı

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum:

Yorum Gönder