Maçın Ardından: Yeşilköy: 1 - Beykoz 1908 : 0


2016 / 2017 sezonu İstanbul Süper Amatör Klasman B grubu 1. Hafta 

Stat : Bayrampaşa İBB Stadı
Hakemler : Okan Akın-Mustafa Alp Usta-Doğan Altunbaş / 4.Hakem : Ahmet Can

Yeşilköy : Mert, Beran, Erdi, Bektaş, Veysel, Eyüp, Tolga ( Dk.87 Doğa ), İsmail ( Dk.65 M.Ali, Hasan, Mehmet Ali, Ozan ( Dk.81 Esad )
Yedekler : H.İbrahim-Yılmaz-A.Kadir-Enes
Antrenör : Zeki Ersoy

Beykoz 1908 : Serkan, Adnan, Arınç, Oğuzhan Aslan, Ahmet Alkaya, Tolga ( Dk.74 Gökhan ), İsmail ( Dk.69 Muhammed ), Semih, Ömercan ( Dk.89 Cengizhan ), Yunus Emre, Ramazan
Yedekler : Mustafa-Oğuzhan Temel-Ahmet Erbaş-Emirhan
Atrenör : Mehmet Hasan Al

Gol : Dk.55 Mehmet Ali
Sarı Kartlar : Bektaş / Semih - Tolga

Genel anlamda maça değinmek gerekirse iki takımda güzel bir oyun ortaya koyamadı. Rakibi bozma üzerine kurulu oyun anlayışımız yerini organize olmayan kontra atak sistemine bırakmış. Kontra atak oynayan takımların önem silahlarından duran toplar, okun anlayışımız gibi karambol yaratma üzerine kurulu. En azından bunun üzerine eski kafayla değilde tahta üzerinde çalışılmış 1 - 2 oyun belirlenseydi. Maç sonu herkesin aklında tek bir laf vardı: ' Bir tane hava topu alamadık. '
Kalede Serkan diğer maçlar da verdiği güveni vermedi. Bir konsantrasyon problemi göze çarptı. Büyük hatalar mı yaptı veya her zaman kinden kötü mü oynadı hayır ama topu oyuna sokarken takımın karambol oyun anlayışına kapılmış gözüküyordu.
Defans hattı çok önemli hatalar yaptı topu oyuna sokmada problem yaşıyoruz. ileriye topu taşıyacak adamı seçme konusunda teknik heyetin ciddiyetle üzerinde durması lazım. Bir plan ve bir kişi var o kişi o gün kötüyse veya o pozisyon markaj daysa bocalama başlıyor. Atakların %10 'u sağlıklı başlaya biliyor. Özellikle hatalı bir geri pas bize ikinci golü yediriyordu. Gol de faul olsa da, defansif anlamda inanılmaz bir zaaf vardı. 3 rakip oyuncu pozisyon içindeydi.
Orta saha kalabalıktı ama kimse yoktu. Çok bi' şey azmak istemiyorum. Ayağında top tutamayan oyun kurucu, halı saha gibi atıp gitmeye çalışan kanat oyuncuları, ön libero var mı yok mu anlayamadım. Pozisyon alamıyoruz. Dönen toplarda rakibi izliyoruz.
Bu oyun düzeninde çok forvet konuşmaya gerek yok. Bireysel yetenekleri yüksek biri olması lazım. Öyle biri zaten devre arasında bir üst ligi hemen zorluyor ve takımdan ayrılıyor. beklentiyi çok yüksek tutmamak lazım. Yine de önüne düşen topları düz bir şekilde kaleye yönlendirebilmeli.    

Ligin dibi sarı siyah
İlk maçtan yorum yapmak biraz anlamsız gelse de bu takımlar kendi grupların da maç yaptıkları için az çok fikir sahibiydik. Ortaköy 'ün iyi olduğunu biliyorduk fakat İstanbul' u daha iyi biliyorduk. Bu maçta forvet hattında şansız olsalar da İstanbul 4 dk. içinde 2 defansif hatadan 2 gol yedi. İstanbul 'un bu kadar kolay oyundan kopması ilginç. İki takımında duran topları çok iyi kullandığı görülüyor.
Diğer maçlarda rakipler birbirlerini tartmaktan çok oyunlarını ortaya koyamadı. Kuştepe - Hasköy ve Çıksalın - Beylikdüzü maçlarında gol olmasına rağmen oyun tamamiyetle orta alanda geçmiş.
Haftaya rakibimiz Irmak, Bakırköy karşısında oynadığı karşılaşmada üstün bir oyun sergilemesine rağmen gol yollarında etkisiz kaldı. 10 kişi Bakırköy son dakikalarda bir gol bulup durumu eşitledi.

Başkan Zeki Aksu: 'Bugün ligin son ikisi son maçta ligin ilk ikisi olacak.' dedi.
Bu hafta tarafsız saha dağılımlarında bize karşı aşırı bir adaletsizlik vardı. Sanırım grupta Anadolu Yakasının tek temsilcisi olmamızın ceremesini çekeceğiz.

2. Hafta Karşılaşmaları
 


Share on Google Plus

About Semt Aşığı

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum:

Yorum Gönder