Feysbuklular

Allah biliyor ki Türk tribünleri içinde çok farklı bir yerdeyiz bizim gibi kaç tribün vardır bilemiyorum. Bizim karakterimiz, bizim duruşumuz. Haklıya hakkını teslim edişimiz. Yediğimiz dayağın bile arkasında duruşumuz. Olmayanı ve yapılmayanı yaptık.

11 Mayıs 2015 günü bizim için kara bir gün oldu. Feriköy ile U16 maçında oynanan maçta saha içine giren taraftarlar yüzünden maç önce tatil sonrada Beykoz hükmen malup edildi.
Bu sezonun çok düşünülmesi gereken şeyleri var. Benim kendi adıma da eksiklerim çok var.
Son olay patlama noktasıdır.
Vural Abinin yazdığı bizim düsturumuzun yansımasıdır. ' Kardeşlerimizi yaptıkları hatalarından dolayı öz eleştirilerini alacağız. Bu süreçte de bu kardeşlerimizin linç edilmesine izin vermeyeceğim. '
Bir kardeşimizin söylediği gibi bu hatayı yapan Boğazın Yargıçlarıdır.
Benim içinde bulunduğum gurubun karakterli duruşu ortada ama sağa sola yatanları da görüyoruz.
Feriköy husumeti belli bir şey. Geçmişte olanlar bir yana yakın tarihte Beykoz da, Alibeyköy de olanlar oldu hepsi orada kaldı. Feysbuk sayfasına ' Gün gelecek yine karşılaşacağız. Sizi o gün elimizde kim kurtaracak.' diye hala yazabiliyorlar. O konuya hiç girmeyeceğim. Kendini polise teslim edenler, stadı göremeyenler, internete koydukları videolarda kaçtıkları anı kesip koyanlar kendileri düşünsünler. Hepsi bir yana adama sorarlar yeniden karşılaşmak yeni bir maç sen U16 maçında neredeydin. Benim karakterli kardeşlerim alt yapı maçlarına sezon başından beri gidiyor. Çayırbaşını da meşaleye boğdu. Tribün yaptı. Otobüs kaldırıcaz deyip niye maça gitmedin. Bu konu burada dursun.
Olayları tartarken şunları göz önünde bulundurun.

  • Kura çekildikten sonra her feysbukdan küfür kafir başlatanlar. (Bizde veya Feriköylülerden)
  • Feriköylü küfürlerini feysbuk sayfasına taşıyanlar. Tansiyonu yükseltenler.
  • Kanı hızlı kardeşlerimizi orada yalnız bırakanlar.
  • Bunlar dan bi haber organizatörler (federasyon) ve Güvenlik güçlerini.
  • Beykoz taraftarı stada gelince Feriköy diye bağıranlar, olaylar olunca Feriköylü değil futbolcu ailesi olanlar.

Olaylar oldu birden bire insanlar olayı çıkaranların üzerine yürümeye başladı. Feriköylüler de 6222 den yargılanması için girişimlere başlamışlar. Hala Feriköylüler küfür ediyor. Ben anlamıyorum. Çocukken de anlamazdım. Aklıma gelen tek şey herkes kendine bakacak. Ben dahil olmak üzere.
Birden bire U16 'nın emekleri heba oldu lafları dönmeye başladı.

Siz kimsiniz hedef gösterip kelle avcılığına başlıyorsunuz. Bir de bizi sahada yenemeyeceklerini anlayan kulisçilerin eline bu fırsatları niye veriyorsunuz.
Alt yapı yenimi aklınıza geldi. Bu takım alt yapısı gol atamıyordu, takım çıkaramıyordu. Bu taraftar cebinden verdiği paralarla takım kurdu transfer yaptı. Takımı yarışmacı ve yetiştirici yaptı. Bu konuda o taraftarların 1 lira bi taraftan alacağı var mı? Yok? Suyuna kadar ellerimizle taşıdık. Kimi şirketten araba çaldı yemekleri taşıdı. Kimi marketin alışveriş arabasını kaçırdı sularını taşıdı. Kimi okulda öğlen yemeği yemedi krampon aldı. Kendi istediklerimizi değil hocanın istediği oyuncuları transfer ettik. Şimdi o hoca ve oyuncular nerde, ne oldu? o emeklerin peşinde koşmayan basın mensupları şimdi bu seneki emeklerin peşinden neden koşuyor. Bu sene alt yapıyı şahlandıran kişiler (Başarı yakalanmıştır) Beykoz spor kulübü için mi yaptı yoksa kendi maddi manevi çıkarları için mi bunu yaptı. Bu alt yapı bu kulübe ne kattı. Bunları soramayanlar bizi sorgulamaya kalkmasın.
Bu işlerin başında ki adamlar kendi 'ekoizm' leri uğruna bunları yapıp emeklerini bizim egolarından heba olduğunu ima edebiliyor. Alt yapıda şampiyonluklar geliyor ama A takıma bi tane sporcu gelmiyor. Her sezon bir sürü topçu alınıyor. Beykoz adıyla çocukları vizyona sokup sonra kendi adına bu çocuklar üstünden para kazananlar bizi kötü gösteremez. Bizim hocamız daha çocuklara örnek olamıyor. Kavga çıkan U12 maçında taraftar var mıydı?

Son cümle kardeşlerime. Feybuk profillerinizi kapatın. Yada adam gibi kullanın.
Share on Google Plus

About Semt Aşığı

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum:

Yorum Gönder