Münferit deplase insanın el kitapçığı # 2 : Konya

Konya Şeker spor stadına nasıl gidilir?




Konya Şeker spor geçen sene maçlarını Recep Konuk Tesislerinde (Yani fabrikanın yanında) oynadı fakat bu sene Alibeyköy maçını Konya Atatürk Stadına verdiler. Muhtemelen bizim maçda orda oynanacak.(Zira Konyaspor 13 eylül cumartesi bu stadda oynayacak.)

Yine vasıtamız tren.Otobüs tabii var parası olana 60 ytl civarında günde 3 sefer (08:00-10:00-14:00) yapılıyor.8 saatte Konyaya varılabiliyor.


Biz vagonlarımıza dönelim.Trenimizin ismi Meram Ekspresi.Toplam 35 durak da durup,11 saatte Konya'da oluyoruz.

Pulman:

Tam : 25,00
Öğrenci :20,00
Tam Gidiş Geliş : 40,00

Örtülü Kusetli :

Tam : 34,00
Öğrenci:29,00
Tam Gidiş - Dönüş:58,00



Tren Gar ile stad arası biraz uzak 2 ytl civarında dolmuşlarla stada geline biliyor.Stad çevresi yiyecek bakımından oldukça seçenekli.2 Ytl civarında döner+ayran yenilebilir.Bilet fiyatları çok düşük Konyaspor-Galatasaray maçları bile maratonda 5 ytl.

Dönüş yolu için kötü bir haberim var.Saat:16.00 'da oynanacak maç en erken bitiş saati 17:50 'dir ve bu dakikalarda Meram Expresi (Yani Konya'ya geldiğimiz tren) kalkış yapmakta olacak. Adana'dan gelecek trenle dönülebilinir.Toros Ekspresi 04:15 'de Konya garında olacak.Saat 17:15 'de istanbulda olacak.19,25 Ytl 'de bu trenin fiyatı bu tren biraz daha konforsuz olacaktır.Yer problemide yaşanması muhtemel bir gün önceden bilet alınması en mantıklısı.Kuşetli kompartımanda tercih edilmeli (23,5 Ytl öğrenci:19,5 Ytl)


Kuşetli Kompartıman

Share on Google Plus

About Semt Aşığı

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 yorum:

  1. Biz play-offlar için Ankara'dan otobüs kaldırmıştık o yüzden şehiriçine trenle girip ardından stada ulaşma konusunda söyleyebileceğim/ekleyebileceğim pek bir şey yok. Tek bildiğim otobüsle şehrin içinde stada gidebilmek için harıl harıl "Alaaddin" diye bir yeri aradığımız :) Siz de arayabilirsiniz, dikkatli olun derim :))

    Konya, genel kanının aksine bence güzel bir şehir. Ramazan günü gidiyorsunuz, yemek yenecek yer biraz belki problem olabilir. Bulursanız etli ekmek yiyebilirsiniz. Yalnız süper beklentilerle gitmeyin aşağı yukarı (Konyalılar kızacak ama) bildiğimiz kıymalı pide "etli ekmek" dedikleri. Ha, beri yandan "bamya çorbası" diye bir şey yaparlar ki bamyadan nefret edenleriniz dahi içmeli derim, şiddetle öneririm. Para durumunuza göre tandıra da girilebilir, Konyalılar usta o konuda.

    Stadyuma gelince, güzel bir stad. Ancak en büyük handikapı tribünle saha arasında yer alan velodrom. Play-offların ilk maçında bizi Yeşil Tribüne almışlardı, üstü kapalıydı o yüzden akustiği iyiydi. Ancak üstü açık yerde olursanız ses zor ulaşacaktır sahaya. Bu nedenle mümkün olduğunca görsel bişiler götürmeye çalışın (herkese bayrak gibi...) ses gitmese de takım orada olduğunuzu görsün.

    İlginç bi uygulama olarak tribünün içindeki tuvalete para almaya kalkabilirler, ben bir tek Konya'da şahit oldum bugüne kadar. Bir iki itiraz edersiniz, yutturabilirseniz beleşe işeyin.

    Konya Şeker'in taraftarı fazla sayıda olmayacaktır. Fabrikadan gelenler olabilir. Genel olarak tüm şekersporların fabrika destekleyicileri gibi orta yaşlı ve efendi olacaklarını tahmin ediyorum. Normalde Konyasporlular da destekliyor Şeker'i ancak o gün Antalya maçları için Adana'ya akacaklar. Bizim Şimşekler Grubu da Buca'ya gitmeme kararı aldı, Adana'daki maçta Konyasporluları desteklemek için.

    Yine de Adana'ya gitmeyen Konyasporlulardan gelecekler olacaktır. Ki aralarında Demirspor formalı-atkılı olanlara da raslamanız mümkün, gelenek halindedir bu durum neredeyse.

    Son olarak, Meram Ekspresi hakkında bir fikir sahibi değilim ancak özellikle dönüş için çok sıkışırsanız, direk İstanbul bulamazsanız, hemen her saatte Ankara'ya vasıta bulursunuz. Ankara'dan İstanbul'a geçişiniz de buna göre ayarlanabilir. Takriben 3 saat çeker Konya-Ankara arası.

    Evet şimdilik bu kadar. Konyasporluların yıllardan beri süregelen ve play-offlarımızla beraber tavan yapan, bize karşı müthiş dostlukları ve ev sahiplikleri nedeniyle bu defa yalnızca "Başarılar Beykoz!" demeyeceğim. Güzel maç olsun, güzel tribün olsun, hakeden kazansın. Deplasman yapacaklara kazasız belasız yolculuklar...

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler. :)
    Bizde bi play off için Konya'ya gitmişdik tecrübeli çok arkadaşımız var aramızda öyle bayrak,davul vs götürcek adam organizasyonla gidecek adamdır zaten.Bu tarz münferit işlere girmez :) ama Ankara üstünden otobüs ve direk otobüs daha mantıklı gibi.

    Bu Konya değil Konya Şeker sen yinede bize başarılar dile :)

    YanıtlaSil
  3. Konya'ya trenle giden bilir.Sakın öyle bir hata yapma :).Bütün gece kapıyı tuttum açılacak ve birileri görecek diye.İyi deplasmanlar :)

    YanıtlaSil
  4. 2. çok gitmek istediğim deplasmanada gidemedim hayırlı olsun.2 side kişisel şerlerden gidemedik hayırdır inşallah.

    YanıtlaSil