Nerede efsane küreçilerimiz ve takımımz


Bu senenin bi panaromasını çıkarıp birşeyler yazmanın zamanı geldi.Bu günü bekledik çünkü önce lig bitmeliydi bizim için.Bundan sonra böyle olmayacak ilk senemizde hoşgörülü olduk,artık ilk yalnışta karşınıza dikileceğiz.Her başarınızda nasıl alkışladıksa sizi,karşınıza geçip bağıracağızda!
Bunu bi
r kaç postta yazı dizisi olarak yapacağım.Sizinde söylecek lafınız varsa lütfen mail atın yayınlayalım: mcmviii@gmail.com


NEREDE EFSANE KÜREKÇİLERİMİZ VE TAKIMIMIZ
101 yıllık köklü tarihi başarılarla dolu olan Beykoz spor kulübümüz, kurulduğu tarihten beri bir çok spor dalına öncülük etmiş ve Türk sporuna binlerce sporcu yetiştirmiştir. Bunlardan biride Türkiye’de kurulan ilk kürek takımıdır. Kürek Beykoz’da resmi bir spor olarak kabul edilmeden önce ve günümüzde Beykoz halkının kiminin iş ,kiminin zevk, kiminin de spor olarak yaptığı bir faaliyettir. Boğazın serin sularında Kürek çekmemiş Beykoz’lu yok denecek kadar azdır. Kürek biz Beykoz halkının ata sporudur, coğrafi konumumuzdan dolayı ister istemez doğuştan küreğe aşinalığımız vardır. Bu koşullar altında Türkiye’nin ilk kürek takımı olmamızdan daha doğal hiçbir şey yoktur.
Doğal olmayan şey bu Türkiye’de fırtınalar estiren kültürün ilçemizde yok olmaya yüz tutmasıdır. 80’li yıllarda mali sıkıntıların zirvesini yaşayan spor kulübümüz maalesef birçok şubesiyle beraber kürek şubesinide kapatmıştır. Bir dönem önceki belediye başkanımız Beykoz’un eski kürekçilerinden Muharrem Ergül’ün kürek şubesini faaliyete geçireceği haberlerini duyduğumuzda biz semt aşıkları çok heyecanlanıp işte efsane geri dönüyor diye yorumlamıştık. Sahilde futaları gördüğümüzde tamamdır ata sporumuzu artık çocuklarımıza gençlerimize de aşılayacağız diye sevinirken, kurulan takımın belediye bünyesinde ve spor kulübümüzü temsil etmeyen bir takım olduğunu öğrenip yıkıldık. Eski belediye başkanımız verdiği sözü tutmuştu, kürek sporunu Beykoz’a geri getirmişti ama sanki hepsi benim dercesine kendi himayesine kendi gözetiminde kısacası kendi kendine bir takım kurmuştu. Tabi biz semt âşıklarının da tüm hevesleri kursaklarında kaldı.
Artık Belediye yönetimi değişti Yeni belediye başkanımız Sayın Yücel Çelikbilek hepimizin tepki gösterdiği Anadolu Hisarı’ndaki tiyatronun ismini layık olduğu gibi Ahmet Mithat Efendi olarak değiştirerek Halkın başkanı olacağının sinyallerini verdi. Biz semt aşıkları da bundan cesaret alarak Sayın Çelikbilek’ten halen belediye bünyesinde bulunan kürek takımını ve tesislerini layık olduğu armaya ve renklere teslim etmesini istiyoruz. Türkiye’nin ilk kürek takımı ve 1949 yılı şampiyonu Beykoz kürek takımı yine sarı-siyah futalarla boğazın serin sularında efsaneler yazmaya devam etmelidir.
Tüm belediyenin elindeki amatör şubeler, tüm kaynaklarıyla ait olduğu renklere ve armaya devredilmelidir.
Kılıç Balıkları
Share on Google Plus

About Semt Aşığı

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum:

Yorum Gönder